Τέλος τα πιστοποιητικά ελέγχου – Ανεμβολίαστοι: Χωρίς rapid test σε εστίαση – Ελεύθερη πρόσβαση στο λιανεμπόριο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τέλος τα πιστοποιητικά ελέγχου σε λιανεμπόριο-εστίαση στις 2 Μαΐου: Σε ποιους κλειστούς χώρους θα είναι προαιρετικές οι μάσκες

 

Τον οδικό χάρτη για την κατάργηση των μέτρων για τον κορονοϊό, όπως τον παρουσίασε η Επιτροπή Ειδικών, αποκάλυψε στο δελτίο του ο ΣΚΑΪ.

Την σταδιακή κατάργηση των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού, όπως αυτή παρουσιάστηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών, αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του ο ΣΚΑΪ.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με το σενάριο που φαίνεται το επικρατέστερο:

* Τη Δευτέρα 2 Μαΐου δεν θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση και καταργούνται οι σχετικοί έλεγχοι.

* Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα σταματήσουν τα τεστ στα σχολεία και θα παραμείνει μόνο ένα τεστ την εβδομάδα για τους εργαζόμενους σε εστίαση, καταστήματα τροφίμων και τουρισμό. (Γι αυτές τις περιπτώσεις, τα τεστ αναμένεται να καταργηθούν στις 31 Αυγούστου, αλλά θα επανεξεταστεί και τότε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα).

Από κει και πέρα, μετά τις 2 Μαΐου αναμένεται να γίνουν προαιρετικές οι μάσκες στους κλειστούς χώρους:

* Εξαιρούνται οι χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως τα νοσοκομεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όπου θα παραμείνουν υποχρεωτικές.

* Στην εστίαση και τα κομμωτήρια θα παραμείνουν οι μάσκες μόνο για τους εργαζόμενους τουλάχιστον ως το τέλος Μαϊου.

Δημοφιλή!!  Επέκταση του Επιδόματος Μητρότητας και σε Νέες Κατηγορίες Εργαζόμενων Μητέρων: Ξέχασαν πάλι τις αναπληρώτριες μητέρες

* Υποχρεωτικές φαίνεται πως θα παραμείνουν για τα σούπερ μάρκετ για τους εργαζόμενους και σταδιακά ανάλογα με τις συνθήκες, θα αποφασιστεί τι θα γίνει για τους πελάτες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, σημείωσε δεν θέλει να προκαταλάβει τις εξελίξεις: «Τρία είναι τα κλειδιά για την οριστικοποίηση του οδικού χάρτη κατάργησης των περιορισμών: Η πορεία της πανδημίας, η πίεση στο σύστημα Υγείας που τώρα αποκλιμακώνεται και η επικύρωση του οδικού χάρτη από την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής καθώς αρκετοί καθηγητές διατηρούν επιφυλάξεις, ειδικά για τις μάσκες».

Στόχος της κυβέρνησης φαίνεται πως είναι να μπει ο Μάιος με τα λιγότερα δυνατά μέτρα, ενόψει πάντα και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Ανεμβολίαστοι: Χωρίς rapid test σε εστίαση – Ελεύθερη πρόσβαση στο λιανεμπόριο

Ενα βήμα πιο ακόμα στην κανονικότητα θα αποτελέσει η νέα χαλάρωση μέτρων κατά του κορονοϊού που σχεδιάζει η κυβέρνηση, μετά τις τελευταίες εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Ανάσα… ελευθερίας και για τους ανεμβολίαστους, καθώς μετά την κατάργηση του προστίμου από τις 15 Απριλίου, για τους άνω των 60, έρχεται και η πρόσβαση τους στην εστίαση, αλλά και στα εμπορικά καταστήματα. 

Παρελθόν φαίνεται πως θα αποτελέσουν σύντομα οι εικόνες με το “σκανάρισμα” των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης σε εισόδους καταστημάτων εστίασης και λιανεμπορίου. Είναι πιθανό από την Δευτέρα 2 Μαϊου να μην απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση, ενώ παράλληλα καταργούνται οι σχετικοί έλεγχοι. ΟΙ ανεμβολίαστοι οι όποιοι έως τώρα είχαν πρόσβαση μόνο σε κάποιους εξωτερικούς χώρους εστίασης με rapid test, θα αποκτήσουν ελέυθερη πρόσβαση.

Δημοφιλή!!  Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ: Καύσωνας Μέχρι την Παρασκευή, 19 Ιουλίου
ΠΗΓΗ           ΠΗΓΗ
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω