ΚΙΝΑΛ για γραπτό ΑΣΕΠ – Συνάντηση με ΠΑΣΑΔ – Τι ειπώθηκε..

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Και για γραπτό ΑΣΕΠ μιλάει το ΚΙΝΑΛ-Συμφωνεί η συνδικαλιστική του παράταξη; – Τοποθετήθηκε υπερ της μείωση υπηρέτησης οργανικής

Διαβάσαμε στην ανακοίνωση του ΠΑΣΑΔ για τη συνάντηση του με εκπροσώπους του ΚΙΝΑΛ. Εκεί το κόμμα επανέλαβε τη γνωστή του θέση που περιλαμβάνει γραπτό ΑΣΕΠ, ως μέρος ενός νέου συστήματος πρόσληψης! Αλήθεια η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ (ΔΗΣΥ) συμφωνεί με αυτό;

Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο εκπαιδευτικός κόσμος.

Βλέπουμε με χαρά την τοποθέτηση του κόμματος υπέρ του αιτήματος για μείωση του χρόνου υπηρέτησης της οργανικής στους νεοδιόριστους στο ένα έτος. Είναι σημαντικό, ειδικά αν θυμηθεί κανείς πως το ίδιο κόμμα ως κυβέρνηση, το 2010 στον πιο κατάπτυστο εκπαιδευτικό νόμο της 20ετίας (3848/2010) θέσπιζε υπηρέτηση της οργανικής για 3 χρόνια!

Κάλιο αργά παρά ποτέ λοιπόν..

unnamed 4 E-WALL

 

ΠΑΣΑΔ 22/3/2022: Συνάντηση με τον τομέα παιδείας του Κινήματος Αλλαγής
Σε συνέχεια της δέσμευσης μας για επαφές με όλους τους πολιτικούς και θεσμικούς φορείς, προκειμένου να γνωστοποιήσουμε όλα τα ζητήματα που αφορούν τους αναπληρωτές, χθες πραγματοποιήσαμε τηλεδιάσκεψη με την κα Χαρά Κεφαλίδου, τομεάρχη Παιδείας του ΚΙΝΑΛ, και τον κο Νίκο Τσούλια, γραμματέα του τομέα Παιδείας ΚΙΝΑΛ.
Η αρχή των συζητήσεων μας είναι πάντοτε είναι η ανάγκη συνέχισης διορισμών, τόσο τη φετινή χρονιά όσο και σε ετήσια πλέον βάση, ώστε να επιστρέψουμε σταδιακά σε μια τροχιά κανονικότητας.
Αναφερθήκαμε αναλυτικά στο υπόμνημα που έχουμε καταθέσει και στη στήριξη που έχουμε λάβει από βουλευτές όλων των κομμάτων, ζητώντας και τη δική τους.
Επιπλέον, τονίσαμε την ανάγκη πίεσης -και από τη δική τους πλευρά- σε σχέση με τη νέα προκήρυξη ειδικής αγωγής, διότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η διαδικασία πρέπει να επισπευθεί.
Ιδιαίτερη έμφαση δώσαμε επίσης στην εξίσωση αδειών αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών, με βάση την αρχή ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων.
Παράλληλα, εκθέσαμε τους προβληματισμούς μας σε ο,τι αφορά την καθιέρωση των τρίμηνων συμβάσεων ως βασικό καθεστώς προσλήψεων, το μέλλον του θεσμού της παράλληλης στήριξης αλλά και το ζήτημα των ΚΔΑΠ στους χώρους των δημόσιων σχολείων και τον κίνδυνο να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά ως προς τα ολοήμερα σχολεία.
Τέλος, ζητήσαμε τη θέση του ΚΙΝΑΛ ως προς το υπάρχον σύστημα διορισμών/προσλήψεων και τη δική τους πρόταση για ένα νέο σύστημα.
Εν περιλήψει, η κα Κεφαλίδου και ο κος Τσούλιας δήλωσαν αλληλέγγυοι στον αγώνα και στα αιτήματα μας.
Κατανοούν ότι αντιμετωπιζόμαστε ως εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας και ότι γι’αυτούς θεωρείται αυτονόητη πλέον η εξίσωση των δικαιωμάτων μας με τους μόνιμους καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, δουλεύουμε ως “μόνιμα αναπληρωτές”. Γι’αυτό τον λόγο έχουν ήδη καταθέσει ερώτημα στη Βουλή και θα συνεχίσουν να το στηρίζουν μέχρι τέλους.
Θεωρούν απαραίτητη τη συνέχιση των διορισμών καθώς ο αριθμός των αναπληρωτών πλέον αποτελεί το 1/3 των εκπαιδευτικών και αποτελεί στρέβλωση του συστήματος. Στο σημείο αυτό δεσμεύτηκαν πως θα καταθέσουν κι οι ίδιοι ερώτηση στη Βουλή με το αίτημα μας.
Παράλληλα, μας τόνισαν ότι το ΚΙΝΑΛ έχει ζητήσει ενίσχυση της Παιδείας μέσω του ταμείου ανάκαμψης και ότι σε ένα κοινωνικό κράτος, όπως το οραματίζονται αυτοί, θα έπρεπε να δίνεται σαφής προτεραιότητα στην Παιδεία.
Ως προς τη νέα προκήρυξη της ειδικής αγωγής, έχουν επίσης καταθέσει ερώτημα στη Βουλή, επικαλούμενοι μάλιστα, το αίτημα που είχε αποστείλει πρώτος ο ΠΑΣΑΔ για τον σκοπό αυτό.
Στους υπόλοιπους προβληματισμούς μας, η απάντηση τους ήταν ότι η ιδιωτικοποίηση και η αποκέντρωση της εκπαίδευσης είναι πολύ μακριά από τις δικές τους επιδιώξεις και τον ιδεολογικό τους άξονα ενώ οι τρίμηνες συμβάσεις χαρακτηρίστηκαν από τους ίδιους ως άστοχες, καθώς ενισχύουν την παιδαγωγική ασυνέχεια.
Τέλος, παραδέχτηκαν ότι οι διαρκείς αλλαγές στα συστήματα διορισμών όλα αυτά αυτά τα χρόνια -για τις οποίες έχουν ευθύνη όλα τα κόμματα- έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία διαφορετικών λιστών με πολλές αδικίες κ πολλές αστοχίες.
Ως προς το νέο σύστημα διορισμών/προσλήψεων που σκέφτονται, μας απάντησαν ότι δεν έχουν διαμορφώσει μια συγκεκριμένη πρόταση αλλά θεωρούν πως ένα νέο σύστημα θα πρέπει να δίνει ευκαιρίες σε όλους και να μην αποκλείει κανέναν.
Οι τρεις άξονες που επεξεργάζονται είναι η προϋπηρεσία, τα ακαδημαϊκά προσόντα και ο γραπτός ΑΣΕΠ.
Παρότι δεν έχουν καταλήξει στην ποσόστωση αυτών, θεωρούν πως μεγαλύτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στην προϋπηρεσία.
Από την πλευρά μας διατυπώσαμε τις επιφυλάξεις/αντιρρήσεις μας ως προς τις σκέψεις τους και ζητήσαμε ρητά να δοθεί έμφαση στην προϋπηρεσία.
Παράλληλα, προτείναμε όταν ανοίξει ο διάλογος από την πολιτεία για αλλαγές στο σύστημα κατάταξης, να συμμετέχουμε τόσο οι αναπληρωτές όσο και οι νέοι αποφοιτοι στον διάλογο αυτό, καθώς είμαστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και η απάντηση τους ήταν θετική.
Οι αγώνες μας για σταθερή δουλειά και για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας δε θα σταματήσουν.
Θα δίνουμε παντού και πάντα το πιο δυναμικό παρών.
Σε αυτούς τους αγώνες σας θέλουμε μαζί μας.
ΠΑΣΑΔ
Δημοφιλή!!  Εγκύκλιος Κατσαρού για Διώξεις εκπαιδευτικών/ Κινητοποίηση της ΟΛΜΕ - ΔΟΕ ενάντια στον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘΑ

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω