Γ. Μακράκης: Κοινωνικά και ηθικά αναγκαίο η μείωση της υπηρέτησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών σε ένα έτος

Πληθαίνουν οι φωνές από όλα τα συνδικαλιστικά όργανα και πρόσωπα υπέρ της μείωσης υπηρέτησης!!

Κοινωνικά αναγκαίο η μείωση της υπηρέτησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών σε ένα έτος

 

Το αίτημα για τη μείωση του χρόνου αναγκαστικής υπηρέτησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών από δύο (2) έτη σε ένα (1) έτος, είναι θεσμικά δίκαιο, οικονομικά ουδέτερο και κοινωνικά αναγκαίο. Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί αποτελούν ένα τμήμα του Κλάδου των εκπαιδευτικών, που υπηρετήσαν επί πολλά χρόνια το Δημόσιο Σχολείο, ως αναπληρωτές, και σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, λόγω των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης. Επομένως, χρειάστηκε για μια μακρά περίοδο της ζωής τους, μάλιστα την πιο παραγωγική, να θυσιάσουν σε πολλές περιπτώσεις τον οικογενειακό τους προγραμματισμό και ταυτόχρονα να προσπαθήσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά με τον πενιχρό τους μισθό και μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

 

Σήμερα, η αναγκαστική υπηρέτηση της οργανικής θέσης για μία διετία δεν προσφέρει τίποτε το ουσιαστικό, είτε παιδαγωγικά είτε εργασιακά. Παρά τις θεσμικές παρεμβάσεις και τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και Σωματείων, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αντιμετωπίζει κι αυτό το θέμα με εμμονή και έπαρση.

 

Από τη στιγμή που, αφενός, στην Εκπαίδευση υπάρχουν χιλιάδες οργανικά κενά στην ελληνική επικράτεια και δεν διαταράσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία των σχολείων, και αφετέρου η ελληνική κοινωνία περνά μία νέα περίοδο ακρίβειας και δραματικής συρρίκνωσης του μισθού λόγω των ανατιμήσεων σε όλο το φάσμα των αγαθών, η μείωση της υπηρέτησης της οργανικής θέσης σε ένα έτος αποτελεί μία κοινωνική αναγκαιότητα.

 

Κοινωνικά αναγκαίο για κοινωνική ομάδα που κράτησε, σε δύσκολα χρόνια, όρθιο το Δημόσιο Σχολείο. Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και η Κυβέρνηση, αντί να απαντά τυποποιημένα (να μου επιτραπεί ο όρος) οφείλει να ακούσει και να προχωρήσει στη συγκεκριμένη ρύθμιση άμεσα, έστω και τώρα.

Γιώργος Μακράκης, Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ηρακλείου “Δ. Θεοτοκόπουλος” – Μέλος Ε. Ε. ΑΔΕΔΥ

Αίτημα νεοδιόριστων προς ΔΟΕ – ΟΛΜΕ για κινητοποίηση

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo