Προσφυγικό: Ένα σχόλιο της Νατάσας Γιάμαλη στην υπουργό παιδείας

Προσφυγικό Είναι ωραίο μήνυμα να παίζεις μπάλα με ένα προσφυγόπουλο και να στέλνεις ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα υπέρ της ενσωμάτωσης.

Είναι άσχημο μήνυμα όταν το κανείς μόνο για το προσφυγόπουλο από την Ουκρανία που είναι ανοιχτόχρωμο και χριστιανόπουλο.
Πρώτη κίνηση της κυβέρνησης όταν ανέλαβε το 2019 ήταν να κόψει τον ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες επηρεάζοντας τα παιδιά που χρειάζονταν έγγραφα για να πάνε στο δημόσιο σχολείο.

Από τα 13.000 παιδάκια την πρώτη χρόνια, μόνο τα 1000 κατάφεραν να μπουν σε σχολικές αίθουσες.
Μετά κόπηκαν και οι συγκοινωνίες -με δικαιολογίες από τους Δήμους και τις Περιφέρειες – που μετέφεραν τα παιδιά από τα camp στα σχολεία και τα άφηναν να κάνουν μάθημα άτυπα μέσα στις δομές παραβιάζοντας και τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις αλλά και τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Ευτυχώς κάποιοι θαρραλέοι και επίμονοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Προσφύγων ( σε Ελαιώνα, Ριτσώνα, Κόρινθο και αλλού) το κυνήγησαν και πίεσαν να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο. Μετά ήρθε η πανδημία και τα παιδιά περιορίστηκαν στα camp χωρίς καν τηλεκπαίδευση.

Την ώρα που η υπουργός παίζει μπάλα και κυρίως φωτογραφίζεται με τον Αλέξανδρο που εύχομαι να βρει μια καλή ζωή στην χώρα μας, «υπόγειες» δυνάμεις του υπουργείου Μετανάστευσης προωθούν την άτυπη εκπαίδευση στα camp και όχι στα σχολεία από εθελοντές και οργανώσεις για τα παιδιά που δεν είναι από την Ουκρανία.

Η θέση των παιδιών-όλων των παιδιών- είναι στα σχολεία, με τα αλλά παιδιά. Ανεξάρτητα από χρώμα, θρήσκευμα και καταγωγή.

276114200 10158329243911400 7021818728034561068 n Ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Ενημέρωση

Natasa Giamali

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo