ΠΟΣΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΜΕΙΝΕ; ΣΤΕΡΕΨΕ …..ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ RAPID TEST

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ

Οι σχολικές μονάδες Μεταμόρφωσης ενημερώθηκαν την Πέμπτη 3/3  μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με έγγραφο που υπογράφεται  από την επισκέπτρια Υγείας του Τ.Ι. Μεταμόρφωσης ότι τα υλικά για τα rapid test έχουν εξαντληθεί και δεν μπορούν να εξυπηρετούν τα κρούσματα, που προκύπτουν στα σχολεία.  Και αυτό συμβαίνει μάλιστα από την Τετάρτη όπως αναφέρθηκε με έντονη δυσαρέσκεια από γονείς και εκπαιδευτικούς.

                Είναι απαράδεκτο όταν στην πρόσφατη διενέργεια η δημοτική αρχή δήλωσε ότι « ……τα αποτελέσματα  σε αντίθεση με άλλες φορές ΔΕΝ ήταν χαμηλά και κάτω του μέσου όρου, οπότε σας  ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ την προσοχή….», την ώρα που τα σχολεία μας αδειάζουν κυριολεκτικά από τα κρούσματα κορονοϊού, οι αρμόδιες υπηρεσίες Υγείας  και η δημοτική αρχή Μεταμόρφωσης  να αδιαφορούν κυριολεκτικά. Πριν δεν είχαν χώρο, τώρα που τοποθετήθηκε το ISOBOX μας τελείωσαν τα τεστ.

                Καταγγέλλουμε την αδιαφορία γιατί μεταφέρει  απροκάλυπτα στις οικογένειες την ατομική-οικογενειακή ευθύνη, τους οδηγεί  να μεταβούν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα πληρώνοντας  από την τσέπη τους για 1, 2 και 3 παιδιά τη διενέργεια τεστ για την υγεία τους,  προκειμένου να επιστρέψουν ασφαλή στη σχολική  τους μονάδα.

                Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ο Σύλλογος μας «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»  δε σταμάτησε ούτε λεπτό να ζητάει από την κυβέρνηση, το Υπ.Υγείας και Υπ.Παιδείας, αλλά και από την περιφέρεια και τους δήμους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών. Επιπλέον, αντιπαλέψαμε τη λογική της ατομικής ευθύνης χωρίς τη λήψη μέτρων από την πολιτεία , που οδηγεί στην περαιτέρω διάδοση του ιού και δυσκολεύει οικονομικά τους γονείς αλλά και όλους τους εργαζόμενους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να πραγματοποιούνται δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία σταθερά και περιοδικά και στοχευμένα εκτάκτως, όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων. Όλα τα απαραίτητα τεστ (rapid, PCR, κ.τ.λ.) να είναι δωρεάν για όλο τον πληθυσμό. Στην κατεύθυνση αυτή η δημοτική αρχή να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα .
  • Να γίνει η προμήθεια των απαραίτητων υλικών ώστε ξεκινήσει η διενέργεια των ράπιντ τεστ στο Τ.Ι. Μεταμόρφωσης

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ                                            ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo