ΑΔΕΔΥ: Να ανακληθούν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε εκπαιδευτικούς

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ

Δευτέρα 28 Φεβρουάριου 2022

Να ανακληθούν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε εκπαιδευτικούς

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη του τη σχετική απόφαση της ΔΟΕ, για το θέμα των κυρώσεων που επιβλήθηκαν σε εκπαιδευτικούς, ανακοινώνει τα εξής:

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠAI.Θ. εμμένει στις τακτικές των απειλών και του εκφοβισμού των εκπαιδευτικών προκειμένου να επιβάλλει την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση των νόμων 4692/20 και 4823/21. Τελευταία πράξη, του ίδιου έργου που χαρακτηρίζεται από μένος για τη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς, αποτελεί η απόφασή της να στείλει ατομικά έγγραφα με τα οποία γνωστοποιεί την επιβολή κυρώσεων σε Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένους/ες οι οποίοι/ες, σύμφωνα με απόφαση των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολικών τους μονάδων, δεν ανάρτησαν τίποτα στην πλατφόρμα του Ι.Ε.Π., συμμετέχοντας σε απεργία – αποχή, που είχαν κηρύξει οι Σ.Ε.Π.Ε. των οποίων είναι μέλη.

Η επιβολή κυρώσεων σε εκπαιδευτικούς, ενώ συμμετέχουν σε απεργία που δεν έχει κηρυχτεί παράνομη, αποτελεί αυταρχική εκτροπή που ποινικοποιεί το συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τις εκφοβιστικές τακτικές της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και την καλεί να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της απαράδεκτης και παράνομης ενέργειάς της. Σε κάθε περίπτωση θα στηρίξει τους διωκόμενους συναδέλφους.

 

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω