ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Παύση κάθε πειθαρχικής δίωξης των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην απεργία – αποχή των σωματείων τους από την «αξιολόγηση»

Η νέα πρόκληση του Υπουργείου Παιδείας με επιβολή κυρώσεων (αναστολή διαδικασίας εξέλιξης συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης μισθολογικής εξέλιξης) σε 114 δ/ντές /ντριες και προϊστάμενες /νους σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν ανάρτησαν Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου για το έτος 2020-2021 επειδή συμμετείχαν στην απεργία-αποχή που έχουν κηρύξει οι Σύλλογοι ΠΕ και οι ΕΛΜΕ τους,  αποτελεί νέα αυταρχική εκτροπή που αμφισβητεί – ποινικοποιεί το δικαίωμα στην απεργία.

Οι εκπαιδευτικοί σύλλογοι Κυκλάδων καταδικάζουν τις κυρώσεις εναντίον των συναδέλφων, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους/στις 114 διευθυντές/ντριες και προϊστάμενες /νους και καλούν το Υ.ΠΑΙ.Θ. να αποσύρει άμεσα το απαράδεκτο έγγραφο των κυρώσεων ενάντια σε απεργούς. Υπερασπιζόμαστε κάθε συνάδελφο/ισσα που αντιστέκεται στην αξιολόγηση-χειραγώγηση.

 Όσο κι αν το Υ.ΠΑΙ.Θ. κινείται στον δρόμο του εκφοβισμού και των αυθαίρετων οδηγιών εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΝΤΑΙ. Ο αγώνας μας ενάντια στην κατηγοριοποίηση και απαξίωση του δημόσιου σχολείου έχει αποτέλεσμα. Μέχρι σήμερα καμία από τις επιδιώξεις του Υ.ΠΑΙ.Θ. δεν έχει υλοποιηθεί.

 

Απαιτούμε:

  • Να ανακληθούν οι πειθαρχικές διώξεις που αφορούν τους 114 Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένους/ες Σχολικών Μονάδων.
  • Τα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να καλύψουν τις/τους συναδέλφους/ισσες με κάθε δυνατό τρόπο, να καταγγείλουν τις διώξεις, να μη διαπραγματευτούν το δικαίωμα στην απεργία και να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ακύρωση των ποινών.

 

  • Να υπάρξει άμεση απάντηση στον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ με απαίτηση για συνάντηση με τον ΓΓ του Υπ. Παιδείας.

 

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ , ΤΙΣ/ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

 

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών :

 

  • Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
  • Πάρου – Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»
  • Σύρου – Τήνου – Μυκόνου
  • Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo