Ανασκόπηση κοροϊδίας εκπαιδευτικών – τα έργα της σημερινής αντιπολίτευσης – Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Ανασκόπηση κοροϊδίας εκπαιδευτικών – τα έργα της σημερινής αντιπολίτευσης..

Επειδή, έχουμε και νέα πρόσωπα στην εκπαίδευση, να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί!!

Το ότι ασχολούμαστε με την σημερινή ηγεσία και τα λάθη της, δε σημαίνει ότι ξεχνάμε ή ξεχάσαμε!!

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Η Διαμαντοπούλου έκανε τον νόμο 3848/2010.
Το πιο αισχρό νομοθέτημα που έχουμε τα τελευταία 25 χρόνιά στην παιδεία
Που προέβλεπε να δίνεις κάθε 2 χρόνια γραπτό ΑΣΕΠ για να δουλεύεις αναπληρωτής!!! Και η προϋπηρεσία μετρούσε μέχρι ένα πλαφόν.. όσοι δεν γνωρίζουν μπορούν να φανταστούν!!

28/12/15 Ο υπ. Φίλης εξαγγέλλει χιλιάδες διορισμούς για την επόμενη σχ. χρονιά στην εναρκτήρια ομιλία του για τον Εθνικό διάλογο για την Παιδεία : ” Γι΄ αυτό η μεταρρύθμιση δεν εξαντλείται σε ένα-δύο χρόνια, ούτε σε μία τετραετία. Είναι έργο πνοής. Ως πρώτο βήμα για την αξιοποίηση του νέου επιστημονικού δυναμικού, από την σχολική χρονιά 2016-2017, θα προχωρήσουμε σε μόνιμους διορισμούς χιλιάδων εκπαιδευτικών, μετά από μία πενταετία κατά την οποία αποχώρησαν 30.000 εκπαιδευτικοί και έγιναν ουσιαστικά μηδενικοί διορισμοί. Η κυβέρνηση, θα επιδιώξει να αναστρέψει το καθοδικό σπιράλ της δημόσιας χρηματοδότησης, με στόχο τη σύγκλιση των εκπαιδευτικών δαπανών με τον ευρωπαϊκό μέσον όρο.”

30/12/15 Συνυπογράφει την απόφαση του Υπουργικού συμβουλίου για πάγωμα των προσλήψεων σε όλο το δημόσιο μέχρι το τέλος του 2016.

Την ώρα που 4 μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων χιλιάδες παραμένουν τα κενά στα δημόσια σχολεία.

Την ώρα που όλοι οι αναπληρωτές έχασαν πάνω από ένα μήνα δουλειάς ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί αναπληρωτές που πέρσι δούλευαν στα σχολεία βρίσκονται στην ανεργία και η ομηρία και η ανασφάλεια όλων μεγαλώνει

Την ώρα που όλη η κοινωνία αγωνιά για την κατάσταση στο δημόσιο σχολείο ο υπ. Παιδείας Φίλης, μιμούμενος αλλά και ξεπερνώντας την ξεφτίλα προκατόχων του “παίζει” με τον πόνο και την αγωνία γονέων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Τη μια μέρα εξαγγέλλει μαζικούς διορισμούς χιλιάδων εκπαιδευτικών ακολουθώντας την γκεμπελική αρχή ότι όσο πιο μεγάλο είναι το ψέμα τόσο περισσότεροι θα το πιστέψουν…. και την ακριβώς επομένη ανακοινώνεται η παράταση του παγώματος των προσλήψεων για το όλο το 2016.
Την ώρα που υπόσχεται 10χιλιάδες διορισμούς γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να τους κάνει !!!

και η ιστορία επαναλαμβάνεται

Αυτή την τακτική τη γνωρίσαμε όταν, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, ο Υπ. Παιδείας Λοβέρδος το καλοκαίρι του 2014 εξήγγειλε 10.000 διορισμούς στην εκπαίδευση για το 2015 – (μικρή λεπτομέρεια ότι ο Λοβέρδος γνώριζε ότι – με τις δεδομένες πολιτικές εξελίξεις- δε θα ήταν υπουργός παιδείας ένα χρόνο μετά για να δώσει λόγο – θυμίζουμε ότι ακόμα και αν δε γινόταν εκλογές θα γινόταν ανασχηματισμός).

Τότε μάλιστα η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχε εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2015 15.000 διορισμούς σε όλο το δημόσιο αλλά πριν από το τέλος του χρόνου και πάλι 29/12/2014 με απόφαση του Υπουργικού συμβουλίου (και με τη σύμφωνη γνώμη του Λοβέρδου δηλαδή όπως και τώρα με τη σύμφωνη γνώμη του Φίλη) με απαίτηση της τρόικα, είχαμε το πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο για το 2015.

Στη συνέχεια είχαμε τη “μεγάλη μάχη” της νέας κυβέρνησης που υποσχόταν στην αρχή 7.000 διορισμούς στην εκπαίδευση, μετά 4.000, 3.000, 2.500, 1.500 για να καταλήξει στο 0.

Πιο πρίν είχαμε την κ Διαμαντοπούλου ή οποία έκανε όλα όσα οι προαναφερόμενοι και χειρότερα!! Νομός 3848/2010

8 Ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Ενημέρωση 7 Ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Ενημέρωση 6 Ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Ενημέρωση 5 Ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Ενημέρωση 4 Ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Ενημέρωση 3 Ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Ενημέρωση 2 Ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Ενημέρωση 1 Ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Ενημέρωση ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΥΟ Ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Ενημέρωση 9 Ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Για επικοινωνία μέσω email: ewalleduinfo@gmail.com

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB: https://www.facebook.com/ewalledu

Instagram: https://www.instagram.com/ewall_edu/

Twitter: https://twitter.com/EwallEdu

Η ομάδα του e-wall

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

📌Είμαι Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία, σύντομα και 2ο μεταπτυχιακό τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. 📌Κατέχω, τίτλο διετούς φοίτησης στο πεδίο “Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα”. 📌Από τη σχολική χρονιά 21-22 έχω διοριστεί πλέον στο Νομό Ηλείας. 📌Ασχολούμαι αρκετά με τα τεχνολογικά μέσα και την ανάπτυξη τους στην εκπαίδευση και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Avatar photo