Βουλή: Κόντρα Μακρή- Αρσένη- Φίλη

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μακρή από Βουλή για μαθητή Μουσικού Σχολείου Ιλίου: Η κυβέρνηση προωθεί ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία

Ο αυτοπροσδιορισμός είναι σεβαστός, ωστόσο οι στοιχειώδεις ενδυματολογικοί κανόνες πρέπει να γίνονται επίσης σεβαστοί, τόνισε η Ζέττα Μακρή.

Συγκεκριμένα, αυτό ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη για την υπόθεση του δωδεκάχρονου μαθητή του Μουσικού Σχολείου Ιλίου.

Όπως είπε η κ. Μακρή, ο αυτοπροσδιορισμός είναι σεβαστός. Δεν είναι απλώς ανεκτός. Είναι απαραίτητος, και στην κατεύθυνση αυτή κινούμαστε όλοι. Ο αυτοπροσδιορισμός επιτρέπει στον αυτοπροσδιοριζόμενο να επιλέξει τους ενδυματολογικούς κανόνες με βάση τους οποίους θα κινηθεί, κι επιβάλλει σε εμάς αυτό να το σεβαστούμε. Σημείωσε επίσης ότι, «αφ’ ης στιγμής αυτοπροσδιοριστεί ο μαθητής, εν συνεχεία θα πρέπει και στοιχειώδεις ενδυματολογικούς κανόνες να τους τηρήσει. Δεν είμαστε στην εποχή που τα παιδιά πρέπει να τηρούν κανόνες. Είμαστε στην εποχή που τα παιδιά δεν πρέπει να παραβιάζουν κανόνες». Τόνισε μάλιστα ότι «οι ελάχιστοι, οι στοιχειώδεις -ούτε παρωχημένοι ούτε υπερβολικοί- ενδυματολογικοί κανόνες, που δεν αναιρούν τον αυτοπροσδιορισμό και αυτοί οφείλουν να γίνονται σεβαστοί».

Απαντώντας στον κ. Αρσένη, που δήλωσε συγκλονισμένος για αυτό που αποκάλεσε «ομοφοβική επίθεση καθηγητή σε τρανς μαθήτρια», η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι είναι και η ίδια συγκλονισμένη που «βουλευτής προσδιορίζει έναν ανήλικο μαθητή, 12 ετών ως τρανς μαθήτρια, όταν ο ίδιος ουδέποτε χαρακτήρισε ή προσδιόρισε έτσι τον εαυτό του». Παρουσίασε μάλιστα ανακοινώσεις του προέδρου του 15μελούς, της διευθύντριας του σχολείου και της μητέρας του μαθητή που κάνουν λόγο για «παιδί». «Η μητέρα του δηλώνει περήφανη μητέρα αγοριού που πήγε με φούστα στο σχολείο» σημείωσε η κ. Μακρή προσθέτοντας: «Με πόση ευκολία, για να μη πω επιπολαιότητα, βουλευτής, που στην ερώτηση ξεκινά για τρανς μαθήτρια και καταλήγει με τον σεβασμό αυτοπροσδιορισμού, προσδιορίζει ο ίδιος ένα παιδί ανήλικο, 12 ετών, που αναζητά και ορθά, όπως κάναμε όλοι μας τα όριά του, και δεν έχει δηλώσει ποτέ ότι θέλει έτσι να το αποκαλούν, εσείς το αποκαλείτε και του βάζετε μια ταμπέλα, κατά τη δική σας κρίση».

Για την υπόθεση είπε επίσης ότι δεν υπήρξε αποβολή, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Αρσένης, ενώ επανέλαβε τις ενέργειες που έγιναν από την ιεραρχία του υπουργείου Παιδείας, ενώ διαβεβαίωσε ότι εάν προκύψουν ευθύνες από την ΕΔΕ που διενεργείται «θα αποδοθούν».

Ο Κρίτων Αρσένης ασκεί κριτική στη Ζέττα Μακρή για την υπόθεση του μαθητή
Από την πλευρά του, ο κ. Αρσένης είπε δεν φοβάται «το γεγονός, το ενδεχόμενο, να είναι τρανς μαθήτρια: Δεν με τρομάζει. Εσάς σας τρομάζει; Το γεγονός ότι μπορεί και να είναι; Εάν έγινε κάτι λάθος, να ζητήσουμε συγνώμη από το παιδί. Σας τρομάζει σαν πολιτική ηγεσία; Είστε ανοιχτοί στον ελεύθερο προσδιορισμό του φύλου;». Ρώτησε επίσης εάν το θέμα λύθηκε μέσα στο σχολείο επειδή υπήρξαν διαδικασίες «ή επειδή τα παιδιά πήραν την υπόθεση στα χέρια τους, επειδή όλα τα κορίτσια ντύθηκαν σαν αγόρια και τα αγόρια σαν κορίτσια και είπαν ότι τα ρούχα δεν έχουν φύλο και ζήτησαν το δικαίωμα στην έκφραση: Εάν δεν υπήρχε κατακραυγή θα κινούνταν οι διαδικασίες; Όχι», είπε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25.

Τέλος, ζήτησε να γίνουν δεκτές προτάσεις φορέων για επιμόρφωση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, έκδοση ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου, για βιωματικά σεμινάρια αντιμετώπισης της ομοφοβίας, ενώ πρότεινε τον «πειθαρχικό έλεγχο και επιβολή κυρώσεων» σε καθηγητές και μαθητές για την εξάλειψη της λεκτικής βίας και της προσβλητικής συμπεριφοράς.

((iefimerida))

Μακρή: «Μικρός αριθμός κρουσμάτων στα σχολεία» – Αντιπαράθεση με Φίλη στη Βουλή

Σφοδρή αντιπαράθεση για τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία είχαν στη Βουλή Ζέτα Μακρή και Νίκος Φίλης με την υφυπουργό Παιδείας να κάνει λόγο για μικρό αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε η κ. Μακρή από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου υπήρξαν 37.778 κρούσματα σε ηλικίες από 4 -18 ετών, εκ των οποίων προκύπτει ότι μόνο 6.924 ή ποσοστό 18,3%,συνδέεται με μαθητικές δραστηριότητες, σημειώνοντας ότι στο σύνολο του πληθυσμού το ποσοστό είναι 0,48%.

Την ίδια ώρα, όπως είπε, μόνο το 0,2 % των 80.000 σχολικών τμημάτων είναι σε αναστολή λειτουργίας λόγω διαπιστωμένων κρουσμάτων.

 

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Σύντομα θα ολοκληρώσω και το δεύτερο μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Η αφοσίωσή μου στην ανάπτυξη τεχνολογικών μέσων στην εκπαίδευση είναι προφανής, και επιδιώκω να συνδυάσω αυτήν την εμπειρία με την οργανωτική και διοικητική μου κατάρτιση για την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Tα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω