Η Ισπανία δείχνει τον δρόμο: Στα 1.000 ευρώ ο κατώτατος μισθός με αναδρομική ισχύ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Στα 1.000 ευρώ ανεβαίνει ο κατώτατος μισθός στην Ισπανία μετά από συμφωνία που συνυπέγραψαν κυβέρνηση και συνδικάτα.

Η Ισπανία δείχνει τον δρόμο προς μια καλύτερη ζωή των εργαζομένων, με τη γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού στα 1.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από συμφωνία που συνυπέγραψαν την Τετάρτη κυβέρνηση και συνδικάτα, ο κατώτατος μισθός στην Ισπανία ανεβαίνει στα 1.000 ευρώ, με αναδρομική μάλιστα ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Με την αύξηση δεν συμφώνησαν οι εργοδοτικές οργανώσεις παρά το γεγονός ότι μόλις ημέρες πριν συνυπέγραψαν με κυβέρνηση και συνδικάτα την εργασιακή μεταρρύθμιση.

Η αύξηση αυτή ανήκε στις προγραμματικές δηλώσεις των κυβερνητικών εταίρων και έχει προβλεφθεί στους προϋπολογισμούς του 2022, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ από τη Μαδρίτη, Δώρα Μακρή.

Δημοφιλή!!  Αδιανόητη Εκμετάλλευση Εργαζομένων: Εργοδότρια στην Πάρο Ζήτησε από Μητέρα να Δουλέψει και η Ανήλικη Κόρη της

Μέχρι σήμερα, ο κατώτατος μισθός βρισκόταν στα 965 ευρώ με προηγούμενη αύξηση την 1η Σεπτεμβρίου του 2021. Πρόκειται για 14 μισθούς ετησίως καθώς συνυπολογίζονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και άδειας που αντιστοιχούν σε δύο μισθούς.

Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ της υπουργού Εργασίας και δεύτερης αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιολάντας Ντίαθ και των εκπροσώπων των δύο μεγάλων συνδικάτων της Ισπανίας Unión General de Trabajadores (UGT) και Comisiones Obreras (CCOO).

((rosa))

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω