υπαιθα

Ανακοίνωση εκπαιδευτικών: Το Υπουργείο Παιδείας Μας Εμπαίζει Και Μας Οδηγεί Στην Ανεργία

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

1000 εκπαιδευτικοί από κάθε ειδικότητα έχουν στείλει το εν λόγω κείμενο ενυπόγραφα στην Υπουργό, Νίκη Κεραμέως

Η στάση της Υπουργού Παιδείας, σε πλήρη ταύτιση με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, δείχνει συνεχώς το ψυχρό της πρόσωπο στους εκπαιδευτικούς.

Τόσο οι μόνιμοι, όσο και οι αναπληρωτές, γινόμαστε έρμαια των επιλογών της και ενίοτε των εμμονών της. Με πολλούς τρόπους υποβαθμίζει περαιτέρω το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, έχοντας μηδέν αίσθηση και  ενσυναίσθηση σχετικά με το φόρτο των εκπαιδευτικών και γενικά όλου του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας.

Ο θεσμός του αναπληρωτή είναι ένας κλάδος που η κρίση επιβάρυνε αφού κάναμε πάνω από 10 χρόνια να δούμε διορισμούς και δεν έγιναν επειδη η Υπουργός μεγαλόψυχη. Αρχικά, πλέον για κάθε μία συνταξιοδότηση από τον δημόσιο τομέα πρέπει να έχουμε έναν διορισμό, έτσι ορίζεται, ακόμα και από την “κακή” Ευρώπη που όμως μέσω του ΕΣΠΑ στηρίζει ένα μεγάλο κομμάτι της εκπαίδευσης με πολλούς τρόπους.

Έπειτα από την αμφισβητούμενη αξιολόγηση και την τηλεκπαίδευση ήρθε η περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας των αναπληρωτών, αρχής γενομένης της περσινής σχολικής χρονιάς που με αφορμή τις άδειες που πήραν οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, έβαλαν στο παιχνίδι τις τρίμηνες συμβάσεις. Πέρυσι, ήταν ξεχωριστή η αίτηση για τα τρίμηνα και φέτος αποτέλεσε κομμάτι της αίτησης προτίμησης περιοχών που κάνουμε κάθε Αύγουστο και εντέλει δε δόθηκαν άδειες στους ευπαθείς εκπαιδευτικούς. Αυτό σημαίνει πως αυτού του είδους οι συμβάσεις στον τομέα της εκπαίδευσης ίσως ήρθαν για να μείνουν και να κάνουν ακόμα πιο ελαστικό το καθεστώς εργασίας μας που έτσι και αλλιώς μας στέλνει συχνά πυκνά στους καταλόγους του ΟΑΕΔ. Αν και λοιπόν δε δόθηκαν οι άδειες ευπαθών, έγιναν τρίμηνες προσλήψεις δήθεν για κάλυψη νοσούντων, μπαλώματα επί των κενών ας το θέσουμε επί της σωστής βάσης, αφού σε μεγάλο βαθμό αυτό συμβαίνει.

Τα σημεία στα οποία στεκόμαστε είναι πως η Υπουργός με μια ανακοίνωση πως οι τριμηνίτες θα λάβουν ως “ανταμοιβή” 1,5 μόριο προϋπηρεσίας το μήνα, προκειμένου να δελεάσει τους συναδέλφους να δηλώσουν αίτηση συμμετοχής. Πολλοί συνάδελφοι που τα τελευταία χρόνια προσλαμβάνονται δεν τα δήλωσαν θεωρώντας το περιττό αλλά και αντισυναδελφικό συνάμα. Το αποτέλεσμα ήταν, επειδή οι προσλήψεις που έγιναν σε φάσεις αναπληρωτών δεν ήταν επαρκείς, με δικαιολογία το τέλος των πιστωτικών μονάδων του ΕΣΠΑ, οι συνάδελφοι που δεν δήλωσαν τα τρίμηνα και ήταν οι επόμενοι με βάση τους πίνακες που έχουν καταρτιστεί από το ΑΣΕΠ, να μείνουν στην ανεργία και να δουλέψουν συνάδελφοι που βρίσκονται πολύ κάτω και αν λάβουν τη μοριοδότηση που προανέφερα, θα βρεθούν πιο ψηλά με λιγότερους μήνες εργασίας και οι πίνακες εντέλει θα έχουν καταστρατηγηθεί. Τέλος, έχουμε πολλές αναφορές πως σε πολλές περιοχές οι τριμηνίτες τοποθετήθηκαν σε λειτουργικά κενά και αυτό έρχεται σε αντίθεση με το λόγο πρόσληψης τους. Πρόκειται για παράνομες τοποθετήσεις που θίγουν τα εργασιακά μας δικαιώματα και μας αφήνουν στην ανεργία χωρίς μισθούς και μόρια με συνέπειες μακροπρόθεσμες.

 

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ.

((thesocialist))

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Σύντομα θα ολοκληρώσω και το δεύτερο μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Η αφοσίωσή μου στην ανάπτυξη τεχνολογικών μέσων στην εκπαίδευση είναι προφανής, και επιδιώκω να συνδυάσω αυτήν την εμπειρία με την οργανωτική και διοικητική μου κατάρτιση για την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Tα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω