ΑΣΕΠ: Αυτές είναι οι προκηρύξεις για 5.809 μόνιμες προσλήψεις το 2022

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

a033cbaf 3b5e 465f b44b 5c83a8cf367a E-WALL

Τον προγραμματισμό του ΑΣΕΠ για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ το 2022 αποκάλυψε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Αρχής, κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, το επόμενο διάστημα αναμένεται ο γραπτός διαγωνισμός για 822 θέσεις στην ΑΑΔΕ καθώς και η προκήρυξη για 4.000 θέσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού με αυξημένη μοριοδότηση όσων υπηρέτησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Παράλληλα, έγγραφο του ΑΣΕΠ, που έχει δημοσιεύσει το Proson.gr αποκαλύπτει τον προγραμματισμό του ΑΣΕΠ για 987 ακόμα προσλήψεις που θα αφορούν τα υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού, Μετανάστευσης και Ασύλου καθώς και την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Από τις 987 αυτές θέσεις οι 872 κατανέμονται στα τρία υπουργεία, ενώ οι υπόλοιπες 115 θα καλυφθούν από προσωπικό Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Αναλυτικά ο προγραμματισμός του ΑΣΕΠ:

4.000 θέσεις στο ΕΣΥ

Σε αναμονή βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας για την προκήρυξη που θα αφορά την μονιμοποίηση 4.000 νοσηλευτών που υπηρετούν ήδη ή υπηρέτησαν κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού στα νοσοκομεία της χώρα ως επικουρικό προσωπικό.

Δημοφιλή!!  Ολυμπιακή Παιδεία: Η Ελλάδα υστερεί, η Αυστραλία πρωτοπορεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη αναμένεται από το ΑΣΕΠ από το 2021 ενώ ο λόγος που καθυστερεί είναι ότι τα αρμόδια υπουργεία εξετάζουν το πως θα υπάρξει «έξτρα» μοριοδότηση, η οποία θα είναι ταυτόχρονα συμβατή με το ΣτΕ, για τους νοσηλευτές και το προσωπικό που υπηρετεί ή υπηρέτησε στα νοσοκομεία όλης της χώρας, ως επικουρικό προσωπικό, με εποχικές συμβάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Παράλληλα, το σχέδιο της προκήρυξης θα καθορίζει και αριθμό των θέσεων  που αντιστοιχούν στις κατηγορίες πολυτέκνων και τέκνων πολυτέκνων, τριτέκνων και τέκνων τρίτεκνης οικογένειας, ατόμων με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50% και ατόμων που έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο, καθώς και των τέκνων ατόμων με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, στις περιπτώσεις που προκύπτουν θέσεις για τις κατηγορίες αυτές.

Δημοφιλή!!  Live: Η ΔΟΕ αποφασίζει προκήρυξη Απεργίας/Αποχής - Καλυμμένοι ξανά οι εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα

822 θέσεις στην ΑΑΔΕ

Σε επεξεργασία βρίσκεται και η πολυαναμενόμενη 1Γ/2022 προκήρυξης της ΑΑΔΕ για την πλήρωση 822 θέσεων ΠΕ ,ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, για την εν λόγω προκήρυξη «μαμούθ» θα προβλέπεται και γραπτός διαγωνισμός ο οποίος θα μοριοδοτεί ανάλογα τους υποψήφιους.

872 θέσεις σε υπουργεία

Παράλληλα όμως το ΑΣΕΠ έχει σε επεξεργασία και την προκήρυξη για την πλήρωση 470 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Αμέσως μετά, το ΑΣΕΠ σχεδιάζει να εκδώσει την προκήρυξη για την πλήρωση 122 θέσεων, ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας στο υπουργείου Πολιτισμού και αθλητισμού.

Τέλος, το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται και την προκήρυξη που αφορά 280 μόνιμες προσλήψεις στην Παιδεία που κατανέμονται ως εξής:

 • Υπουργείο Παιδείας: Πλήρωση 185 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας,
 • Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευση: Πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας,
 • Πανεπιστήμιο Κρήτης: Πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΔΕ κατηγορίας,
 • ΑΠΘ: Πλήρωση 12 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας,
 • ΠΔΕ Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης: Πλήρωση 19 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ,
 • ΑΣΚΤ: Πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ κατηγορίας,
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας,
 • Γενικά Αρχεία του Κράτους: Πλήρωση 14 θέσεων ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας,
 • Πολυτεχνείο Κρήτης: Πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ, ΥΕ κατηγορίας,
 • Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας,
 • Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Πλήρωση 3 θέσεων ΠΕ, ΔΕ κατηγορίας,
 • Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Πλήρωση 7 θέσεων ΠΕ,ΔΕ κατηγορίας,
 • ΕΜΠ: Πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ κατηγορίας,
 • Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο: Πλήρωση 2 θέσεων ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας,
 • ΔΠΘ: Πλήρωση 5 θέσεων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατηγορίας
 • Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσέων: Πλήρωση 1 θέσεως ΔΕ κατηγορίας
 • Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Πλήρωση 3 θέσεων ΤΕ κατηγορίας
Δημοφιλή!!  Πανεπιστημιακοί ΑΠΘ: Η αξιολόγηση δεν έχει σχέση με τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου - Αλληλεγγύη στον αγώνα των εκπαιδευτικών

115 θέσεις στην ΕΛ.ΣΤΑΤ

Παράλληλα, σε επεξεργασία βρίσκεται και η προκήρυξη 3Κ/2022 για την πλήρωση 115 θέσεων ΠΕ, ΤΕ κατηγορίας στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ). Η εν λόγω προκήρυξη αναμένεται να λάβει «σειρά» αμέσως μετά την μεγάλη προκήρυξη για την παιδεία.

(( proson.gr))

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω