Νίκης Κεραμέως: θα διατεθούν στους δικαιούχους επιταγές (voucher) αξίας 200€ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια« – Πενιχρό βοήθημα μπροστά σε όσα έχει ξοδέψει κάθε εκπαιδευτικός για να παρέχει τηλεκπαίδευση τα δύο χρόνια της πανδημίας»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πενιχρό επίδομα χαρακτηρίζει την παροχή voucher ύψους 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού στους εκπαιδευτικούς που ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης Μιχάλης Βασιλειάδης.

Σύμφωνα με τον κο Βασιλειάδη «στη μάχη της τηλεκπαίδευσης οι εκπαιδευτικοί βρίσκονταν πιο μπροστά από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί ήταν κοντά στο Υπουργείο και το Υπουργείο ομολογεί με αυτήν την παροχή την ανάγκη να υποστηριχτούν οι εκπαιδευτικοί που με δικά τους μέσα στήριξαν την τηλεκπαίδευση.

Βέβαια τα 200 ευρώ είναι πενιχρό βοήθημα μπροστά σε όσα έχει ξοδέψει κάθε εκπαιδευτικός σε υλικό, λογισμικό, ρεύμα, συνδέσεις δικτύου για να παρέχει τηλεκπαίδευση τα δύο χρόνια της πανδημίας για τα παιδιά». Πρόταση που επεξεργάζονται να καταθέσουν οι εκπαιδευτικοί προς το υπουργείο Παιδείας είναι η καταβολή ενός μηνιαίου επιδόματος νέων τεχνολογιών.

Να σημειώσουμε ότι το Πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» επεκτείνεται στους εκπαιδευτικούς δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, ανεξαρτήτως κοινωνικών ή άλλων κριτηρίων, κατόπιν πρότασης της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Υπενθυμίζεται ότι μέσω του προγράμματος αυτού πάνω από 500.000 νέες και νέοι ηλικίας 4-24 ετών έχουν ήδη λάβει voucher 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, πρόγραμμα που υπερβαίνει τα 140 εκατομμύρια ευρώ.

 

Πώς θα διατεθούν στους δικαιούχους τα voucher
Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σημειώνεται πως οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού-Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, που απασχολούνται σε δομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα είναι οι νέοι δικαιούχοι του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ», σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που καταθέτει σήμερα το υπουργείο στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Κατόπιν πρότασης της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, θα διατεθούν στους δικαιούχους επιταγές (voucher) αξίας 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια, με στόχο την ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού της χώρας μας στη νέα, ψηφιακή εποχή, στο πλαίσιο της ευρύτερης επένδυσης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» ύψους 141 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

((xronos))

Google Play Store badge EN.svg E-WALL
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω
[email protected]

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!

Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία. Σύντομα θα ολοκληρώσω και το δεύτερο μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Η αφοσίωσή μου στην ανάπτυξη τεχνολογικών μέσων στην εκπαίδευση είναι προφανής, και επιδιώκω να συνδυάσω αυτήν την εμπειρία με την οργανωτική και διοικητική μου κατάρτιση για την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Tα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω