Γιατί μας την πέφτουν οι “δημοσιογράφοι”;

Για κάποιους “δημοσιογράφους” πάντα θα φταίει ο “κακός δάσκαλος”

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε όλο και πιο συχνά “δημοσιογράφους” συγκεκριμένων ΜΜΕ, με γνωστή “κατεύθυνση”, να απαξιώνουν τους εκπαιδευτικούς και κατ’ επέκταση όλο το δημόσιο τομέα. Επιστρατεύουν λαϊκίστικα, ευτελή επιχειρήματα, στερεότυπα, γενικεύσεις και ανακρίβειες.

Τον τελευταίο χρόνο ακούσαμε τον κ. Τέλλογλου, τον μόνιμο υβριστή του δημόσιου τομέα κ. Πορτοσάλτε και προχθές κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, θα διάβασαν και στο “Liberal” την κυρία Γαλανού, (link δε βάζουμε.. δεν αξίζει να εκνευριστείτε). Δυστυχώς δηλαδή τέτοιες επιθέσεις τείνουν να μας γίνουνε συνήθεια..

Δεν πρέπει όμως, γιατί γίνεται μια στοχοποίηση, σε ένα πρόθυμο ακροατήριο που ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά του κοινωνικού αυτοματισμού. Περιφέρουν σε κάθε ευκαιρία το αφήγημα του τεμπέλη, του “underqualified” δασκάλου, που κάθεται το καλοκαίρι, που δουλεύει τάχα λίγο και “διεκδικεί” πολύ.. Που δεν ακούει την καλή υπουργό, αλλά τους κακούς συνδικαλιστές.. Που τολμά να έχει και άποψη για την παιδεία…

Φυσικά κάθε φορά αυτή η στοχοποίηση, έχει ένα πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Να φορτωθεί κάθε “ανορθογραφία”, κάθε πρόβλημα της εκπ/σης στην πλάτη του “κακού του δασκάλου” , ώστε να ξεπλυθούν στη συνείδηση του κοινού οι ευθύνες των αγαπημένων τους πολιτικών… που αποθεώνονται, με πάθος, στα ίδια ΜΜΕ.

Τώρα το όπλο για να μας την (ξανα)πέσουν έγινε η τηλεκπαίδευση.. Η νεοφιλελεύθερη δημοσιογραφία διψά για webex τώρα. Βέβαια ποτέ δε δίψασε για ολιγομελή τμήματα, για σχολεία που δεν θα πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι των παιδιών, για το πετρέλαιο που τελειώνει για τα over3000 κενά Ιανουάριο μήνα, για..για.. Τώρα τα “site των βορείων προαστείων” μας λένε να κάνουμε καμιά άλλη δουλειά.. εξάλλου ποτέ δεν έγραψαν ότι πρέπει να γίνει και κανένας διορισμός.. πάντα προτιμούσαν την ελαστική μας εργασία.. ίσως για να μας απολύουν πιο εύκολα στα “κειμενάκια” τους, σαν το προχθεσινό.

Για την ουσία πάντως.. ας γνωρίζουν, ότι πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί πήγαν να κάνουν τηλεκπαίδευση στα σχολεία τους οδηγώντας και πάνω στο χιόνι.. με τους υπολογιστές και τις συνδέσεις των σχολείων τους.. που είναι ακόμα στην εποχή του λίθου, χάρη στους “ευεργέτες της παιδείας” που ολημερίς λιβανίζουν από τα δημοσιογραφικά στασίδια τους..

Ξαφνικά ξεχάστηκε το ποιοι κράτησαν την σχολική επικοινωνία ζωντανή, το σχολείο εξ αποστάσεως ανοικτό, με δικό τους εξοπλισμό, με αυτοεπιμόρφωση, με άπειρες καθημερινές υπερωρίες, επί 2 σχολικά έτη μέσα στην πανδημία.

Ευτυχώς μας ξέρουν καλά οι γονείς και οι μαθητές μας. Εμείς αξιολογούμαστε κάθε μέρα από αυτούς, όχι από την ψευτοαξιολόγηση των γραφειοκρατών, ούτε από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα. Αυτοί ξέρουν ότι το σχολείο το εγκαταλείπουν κάθε μέρα οι πολιτικοί, αλλά ευτυχώς έχει τους δασκάλους του που δεν το εγκατέλειψαν ποτέ..

Google Play Store badge EN.svg
Κατεβάστε την εφαρμογή μας για άμεση ενημέρωση
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω info@e-wall.net

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα 

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!
Avatar photo

Αντώνης Καραφώτης

✏️Δάσκαλος, με μεταπτυχιακό, όπως όλοι οι δάσκαλοι.. ✏️Μεγάλωσε στη Δράμα, σπούδασε Θεσσαλονίκη, διδάσκει στην Αθήνα, όπου είναι και γραμματέας στο σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής "Κ. Σωτηρίου". ✏️Για πολλά χρόνια είναι στέλεχος κατασκηνώσεων. ✏️Ασχολείται με το διάβασμα, τον Παναθηναϊκό και τώρα τελευταία πολύ με το e-wall..

Κύλιση προς τα επάνω
Share via
Copy link
Powered by Social Snap