1c299965 18ce 4720 91c6 0059c2ccdd33

Ο.Λ.Μ.Ε. / ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών , κατόπιν σχετικής προσφυγής , ακυρώνεται η ανάκληση των πράξεων μονιμοποίησης διορισθέντων το 2020 εκπαιδευτικών. Με αυτήν την απόφαση το διοικητικό εφετείο αναγνωρίζει πως οι διορισθέντες/εισες εκπαιδευτικοί του 2020 δικαιούνταν να μονιμοποιηθούν χωρίς να αποτελεί υποχρεωτική προϋπόθεση η πραγματοποίηση της αξιολόγηση τους. Η συγκεκριμένη απόφαση διαμορφώνει νέα νομικά δεδομένα και  πιθανόν αποτελεί πρόκριμα  και για άλλες, αντίστοιχου χαρακτήρα, εξελίξεις σε νομικό επίπεδο.

Το γεγονός αυτό επιπρόσθετα αλλά και με τρόπο εμφατικό :

 

  • Αποδεικνύει πως η πλευρά που κατεξοχήν παρανομούσε και αυθαιρετούσε ήταν αυτή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, καθώς ήταν εκείνοι που «προφορικά» πίεζαν τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να μην προχωρήσουν σε μονιμοποιήσεις μετά την παρέλευση της διετίας , όπως ο νόμος ορίζει. Ωστόσο, με βάση τη νομική πραγματικότητα, η οποία και επικυρώθηκε με τη δικαστική απόφαση, ήταν οι ΔΔΕ οι οποίοι/οποίες είχαν στο σύνολο τους τη διοικητική υποχρέωση να μονιμοποιήσουν τον Αύγουστο του 2022 και πάντως εντός διμήνου τους/τις νεοδιόριστους/ες του 2020.

 

  • Ταυτόχρονα, αποκαλύπτει πως στις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης δεν ήταν η «βελτίωση» των εκπαιδευτικών αλλά η άσκηση πιέσεων με χαρακτηριστικά εκβιαστικά στους/στις νεοδιόριστους/ες συναδέλφους μας και στη συνέχεια σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Χαρακτηριστικά που εργαλειοποιήθηκαν με στόχευση την αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων αλλά και τη διαμόρφωση μιας νέας εργασιακής «κανονικότητας» που θα χτιζόταν στον έλεγχο και τη μονιμοποίηση των εκβιασμών. Η απόφαση του Εφετείου δικαιώνει τον αγώνα της ΟΛΜΕ και χιλιάδων νεοδιόριστων σε όλη τη χώρα που δεν υποτάχτηκαν στους εκβιασμούς και τις απειλές αλλά συνέχισαν αποφασιστικά και μαχητικά τον αγώνα υπογράφοντας Απεργία Αποχή κάθε φορά που γινόταν επαναπροκήρυξη. Έναν αγώνα που δείχνει ότι με την μαζική αντίσταση μπορούν να επέλθουν νίκες!

Νέα Εφαρμογή για τον Υπολογισμό μισθού και εισφορών δημοσίων υπαλλήλων

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα εξετάσει τα νέα νομικά δεδομένα που προκύπτουν από την απόφαση αυτή και  θα προβεί σε κάθε αναγκαία κίνηση, νομική και συνδικαλιστική, για να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα των νεοδιόριστων συναδέλφων/ισσών.

Δημοφιλή!!  Δελτίο τύπου της ΑΣΕ για τη συνάντηση ΔΟΕ-ΥΠΑΙΘΑ

Συγκεκριμένα θα διερευνηθεί με τη νομικό μας σύμβουλο αν η απόφαση αυτή  μπορεί να διαμορφώσει όρους που θα ισχύσουν αντίστοιχα και για τους νεοδιόριστους του 2021 και 2022 εφόσον:

 

  1. οι νεοδιόριστοι/ες του 2021 έπρεπε να έχουν μονιμοποιηθεί ακώλυτα τον Αύγουστο του 2023, περίοδο κατά την οποία δεν είχαν καν εκδοθεί οι εγκύκλιοι για όλα τα στάδια της αξιολόγησης
  2. Οι νεοδιόριστοι/ες του 2022 πρέπει να μονιμοποιηθούν ακώλυτα τον Αύγουστο του 2024, γιατί το στάδιο Β και οι ενστάσεις δεν θα μπορούσαν αντικειμενικά να ολοκληρωθούν μια και εκδόθηκαν τέλη Μαρτίου αυτής της χρονιάς.

Απαιτούμε

  • Οι ΔΔΕ να συμμορφωθούν στη δικαστική απόφαση και να εκδώσουν άμεσα διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για κάθε νεοδιόριστο/η του 2020.
Δημοφιλή!!  Καταγγελία κατά του Υπουργείου Παιδείας για την Άδικη Αντιμετώπιση των Νηπιαγωγών ΠΕ60/61

 

  • Το Υπουργείο παιδείας να προχωρήσει στη αυτοδίκαιη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών μετά την παρέλευση της δόκιμης διετίας χωρίς καμία αξιολόγηση.
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω