OIG1

Διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ένωσης Συμβούλων Εκπαίδευσης (Π.Ε.ΣΥ.Ε.) για την μη πρόσκληση εκπροσώπου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πανελλήνια Ένωση Συμβούλων Εκπαίδευσης (Π.Ε.ΣΥ.Ε.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαμαρτυρία της Πανελλήνια Ένωση Συμβούλων Εκπαίδευσης (Π.Ε.ΣΥ.Ε.)

Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δημοσίευμα γνωστής εκπαιδευτικής ιστοσελίδας ότι στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024 και κατά την πραγματοποίηση της δεύτερης σχετικής  Συνεδρίαση της Επιτροπής για το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με θέμα: «Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πύλη και το Ψηφιακό Φροντιστήριο, επαγγελματικός προσανατολισμός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μέτρα στήριξης του εκπαιδευτικού συστήματος στις απομακρυσμένες περιοχές και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού», ότι δεν προσκλήθηκε εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Συμβούλων Εκπαίδευσης (Π.Ε.ΣΥ.Ε.), η οποία εκπροσωπεί την πλειονότητα – πλέον των 500 – των εν ενεργεία Συμβούλων Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Π.Ε.ΣΥ.Ε. έχει πολύ ενεργή δράση με επανειλημμένες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ – κ. Υφυπουργό Παιδείας,  κ. Ζέττα Μακρή και κ. Γενικό Γραμματέα, κ. Ιωάννη Κατσαρό.

Δημοφιλή!!  Να σταματήσουν οι απειλές στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην απεργία αποχή! Να αποσυρθεί η εγκύκλιος Κατσαρού!

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Σπυρίδωνα Δουκάκη και με τον Πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.), Καθηγητή κ. Ηλία Ματσαγγούρα.

Η Π.Ε.ΣΥ.Ε. έχει αποστείλει επανειλημμένα σχετικά έγγραφα και υπομνήματα με τις θέσεις και τις προτάσεις, σχετικές με το έργο των Συμβούλων Εκπαίδευσης, στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ και το ΙΕΠ και παρεμβαίνει διαρκώς στα ΜΜΕ με Δελτία Τύπου δημοσιοποιώντας τις θέσεις και τις προτάσεις όλων των εν ενεργεία Συμβούλων Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τέλος, η ΠΕΣΥΕ συμμετείχε με συγκεκριμένες προτάσεις και στη διαβούλευση του υπό συζήτηση σχεδίου νόμου, τις οποίες και απέστειλε με επίσημα έγγραφα τόσο στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ όσο και στον Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

Αντίθετα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, προσκλήθηκαν εκπρόσωποι ενώσεων, χωρίς καμία ενεργή παρουσία και δράση στα εκπαιδευτικά δρώμενα τα τελευταία χρόνια.

Διοικητικό Εφετείο: Δεκτές οι πρώτες αιτήσεις ακύρωσης των πράξεων ανάκλησης μονιμοποίησης των νεοδιόριστων

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω