Αφίσα κινητοποίησης 17.7.2024 2 1536x1536 1

Αύριο Τετάρτη 17/7 στις 12πμ η κινητοποίηση έξω από το υπουργείο παιδείας – Μεγάλη συμμετοχή ακόμα και μέσα στον καύσωνα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όπως έχει από καιρό προγραμματιστεί αύριο θα πραγματοποιηθεί μεγάλη κινητοποίηση στο υπουργείο παιδείας με τα μηνύματα που φτάνουν από τον κόσμο της εκπαίδευσης να προμηνούν μεγάλη συμμετοχή τηρουμένων των αναλογιών, για μια περίοδο καύσωνα μέσα στον Ιούλιο. Θυμηθείτε την ανακοίνωση της ΔΟΕ:

δοε

Στις νέες απειλές του Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. απαντάμε με την αποφασιστικότητά μας  να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 12:00 στo πλαίσιο της συνάντησης του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α στην οποία απαιτούμε να παραβρεθεί ο Υπουργός Παιδείας. 

Με έγγραφό του (Αρ. Πρωτ. 76918/Ε3) στις 8/7/2024 προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τους Περιφερειακούς διευθυντές και τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, ο Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. Ι. Κατσαρός ξεπερνά κάθε προηγούμενο σε απειλές και στην προσπάθεια τρομοκράτησης του κλάδου, μέσα στο κατακαλόκαιρο και με τα σχολεία κλειστά. Η νέα εγκύκλιος επιβεβαιώνει τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης της Ν.Δ.  και ότι αδυνατεί να κατανοήσει και να αποδεχτεί τελικά, ότι οι εκπαιδευτικοί υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση και γι’ αυτό είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της προσπάθειας κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Και όλα αυτά την ώρα που το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. φέρεται να απεργάζεται νέα αντιεκπαιδευτικά σχέδια ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, με νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες μέσα στο καλοκαίρι για το Σχολείο και την Ειδική Αγωγή, με δεκάδες συγχωνεύσεις τμημάτων και παγίωση τμημάτων με 23-24 μαθητές ακόμη κι όταν  σε αυτά υπάρχει  πληθώρα γνωματεύσεων κ.α.

Οι απειλές του εγγράφου του Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. αφορούν τα στελέχη εκπαίδευσης αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς, που κατά τη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας, δεν «συμπράττουν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο στην αξιολόγηση» επειδή συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις και τις απεργιακές μορφές του κλάδου. Μάλιστα επαναφέρει για ακόμα μια φορά  την ενεργοποίηση των διατάξεων του άρθρου 56 του ν.4823/2021. Ο κλάδος δίνει αγώνα υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου στη βάση των ψηφισμένων αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και της απεργίας – αποχής, που έχει αποφασίσει η Ολομέλεια προέδρων από την 1η Απριλίου του 2024 αλλά και η πρόσφατη 93η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε (μαζί με τις στάσεις εργασίας και τα ενιαία κείμενα στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας).

            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τονίζει ότι κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του δικαιώματος συμμετοχής στις συλλογικές αποφάσεις και απεργιακές δράσεις – κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα μας βρει απέναντι.

  • Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να αποσύρει άμεσα την απειλητική και απαράδεκτη εγκύκλιο.
  • Δηλώνουμε για ακόμα μια φορά ότι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα αξιοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει απέναντι σε κάθε απόπειρα εφαρμογής των απαράδεκτων απειλών του Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.
  • Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, όπου είναι εφικτό, να οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ενάντια στον αυταρχισμό της πολιτικής ηγεσίας με απαίτηση να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη εγκύκλιος.
  • Καλούμε, ειδικά τους Σ.Ε.Π.Ε. της Αττικής, σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 12πμ. στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.
Δημοφιλή!!  Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ

Τέλος, καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να αντιληφθεί την πλήρη αποτυχία της να πείσει, τόσο την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και την κοινωνία, για τις αντιπαιδαγωγικές και αντιεκπαιδευτικές «μεταρρυθμίσεις» της. Ακόμη και σήμερα έχει την ευκαιρία να αναστείλει την εφαρμογή της αντιεπιστημονικής «αξιολόγησης», των νόμων 4692/20 και 4823/21, που στοχεύει στην κατηγοριοποίηση μαθητών, σχολείων και εκπαιδευτικών και να καλέσει τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες σε ουσιαστικό διάλογο με στόχο την οικοδόμηση ενός συστήματος πραγματικής στήριξης του εκπαιδευτικού έργου.

Ακόμα: To Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΚΥΥΠ(Σύλλογος Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας) στηρίζει την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι στο ΥΠΑΙΘΑ ενάντια στην προσπάθεια τρομοκράτησής τους από την κυβέρνηση:

To Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΚΥΥΠ στηρίζει την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι στο ΥΠΑΙΘΑ ενάντια στην προσπάθεια τρομοκράτησής τους από την κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 76918/Ε3/8-7-2024 έγγραφο του Γ.Γ. ΥΠΑΙΘΑ κου Ι. Κατσαρού με θέμα: Προθεσμία για τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων των αξιολογητών/τριών στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή – πλατφόρμα για την αξιολόγηση δίνεται προθεσμία στους αξιολογητές  μέχρι το Σάββατο 20/7/2024 να προβούν σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για τη διευθέτηση τυχόν υφιστάμενων εκκρεμοτήτων στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία μονιμοποίησης των δοκίμων. Επιπροσθέτως καλούνται οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να εφαρμόσουν την διάταξη του άρθρου 56 του ν. 4823/2021 (επιβολή προστίμου, αναστολή οιασδήποτε διαδικασίας εξέλιξης του στελέχους της εκπαίδευσης, του εκπαιδευτικού ή του μέλους Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης μισθολογικής εξέλιξής του κ.α.), κατά την περίπτωση που αποδεδειγμένα διαπιστώνεται ότι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ- ΕΒΠ ή στελέχη εκπαίδευσης δεν συνέπραξαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην αξιολόγηση. Τέλος καλούνται οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπως αποστείλουν άμεσα, με εμπιστευτικό πρωτόκολλο στη Γενική Δ/νση Εκπ/κού Προσ/κού ΠΕ & ΔΕ τα στοιχεία όλων εκείνων που αποδεδειγμένα δεν συνέπραξαν στη διαδικασία της αξιολόγησης.

Με άλλα λόγια, ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ, Ι. Κατσαρός απειλεί μέσα στο κατακαλόκαιρο όσους δεν «συμπράττουν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο στην αξιολόγηση» επειδή συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις και τις απεργιακές μορφές του κλάδου των εκπαιδευτικών.

Δημοφιλή!!  Να αποσυρθεί τώρα η εγκύκλιος του Περιφερειακού Δ/ντη Αττικής - Κινητοποίηση Πέμπτη 11/7 στις 11.00 - Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Η εν λόγω εγκύκλιος επιβεβαιώνει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης της Ν.Δ.  και ότι αδυνατεί να κατανοήσει ότι οι εκπαιδευτικοί υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και γι’ αυτό συνεχίζουν τον αγώνα κατά της προσπάθειας κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό να κουνάει το δάκτυλο στους εκπαιδευτικούς η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ την ώρα που φέρεται να απεργάζεται νέα αντιεκπαιδευτικά σχέδια ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, με νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες μέσα στο καλοκαίρι για το Σχολείο και την Ειδική Αγωγή, με δεκάδες συγχωνεύσεις τμημάτων και παγίωση τμημάτων με 23-24 μαθητές ακόμη κι όταν  σε αυτά υπάρχει  πληθώρα γνωματεύσεων κ.α.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να αποσύρει άμεσα την απειλητική και απαράδεκτη εγκύκλιο.

Νέα Εφαρμογή για τον Υπολογισμό μισθού και εισφορών δημοσίων υπαλλήλων

ΟΛΜΕ / Στις νέες απειλές του ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ απαντάμε με την αποφασιστικότητά μας  να υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών μας!

Με έγγραφό του στις 8/7/2024 προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τους Περιφερειακούς διευθυντές και τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ ξεπερνά κάθε διοικητική πρακτική εμμένοντας στις απειλές και στην προσπάθεια τρομοκράτησης του κλάδου, μέσα στο κατακαλόκαιρο και με τα σχολεία κλειστά.

Η νέα εγκύκλιος προφανώς και δεν εκπλήσσει πλέον κανέναν, απλά επιβεβαιώνει τον αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης και την επιμονή της στο  ότι αδυνατεί να κατανοήσει και να αποδεχτεί τελικά, ότι οι εκπαιδευτικοί είμαστε αποφασισμένοι/ες να συνεχίσουμε να της χαλάμε τα σχέδια στην προσπάθεια κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Το έγγραφό του Γ.Γ. αποτελεί έκφραση ενός άκαμπτου και εξαιρετικά αυστηρού διοικητισμού, ο οποίος λειτουργεί με όρους εργαλειοποίησης του φόβου.

Οι απειλές που κραδαίνει ο ΓΓ του Υπουργείου αφορούν τα στελέχη εκπαίδευσης αλλά και όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς που κατά τη γνώμη του δεν «συμπράττουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην αξιολόγηση» επειδή συμμετέχουν συντεταγμένα και μαζικά στις συλλογικές αποφάσεις και τις απεργιακές μορφές του κλάδου. Μάλιστα επαναφέρει για ακόμα μια φορά  την ενεργοποίηση των διατάξεων του άρθρου 56 του ν.4823/2021.

Επιβεβαιώνεται περίτρανα ακόμα μια φορά, ότι αγώνας του κόσμου της εκπαίδευσης για την υπεράσπιση του αξιακού φορτίου και του ρόλου του εκπαιδευτικού αλλά και για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητριών και μαθητών μας αποκτά χαρακτηριστικά ευρύτερης αποδοχής στην κοινωνία. Είναι κοινό κτήμα πια και συλλογική κατάκτηση και συνείδηση ότι ο κλάδος δίνει συντεταγμένο αγώνα στη βάση των συλλογικών μας αγωνιστικών και απεργιακών αποφάσεων.

Την ίδια ώρα νομοθετικές παρεμβάσεις, εγκύκλιοι και αποφάσεις διαμορφώνουν περιοριστικούς  όρους στην απασχόληση του εκπαιδευτικού προσωπικού και λειτουργούν ανάλογα για την πραγμάτωση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών/τριών μας, με όρους ισοτιμίας. Επιπρόσθετα διαμορφώνεται ένας οδικός χάρτης με νέα νομοσχέδια μέσα στο καλοκαίρι για το Σχολείο και την Ειδική Αγωγή, με δεκάδες συγχωνεύσεις τμημάτων, με τμήματα ακόμα και σε κατευθύνσεις με 27-28 μαθητές/τριες κ.α.

Δημοφιλή!!  Τσουνάμι συγχωνεύσεων τμημάτων και στην Κρήτη - Αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς

Ξεκαθαρίζουμε, προς πάσα κατεύθυνση, ότι κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του δικαιώματος συμμετοχής στις συλλογικές αποφάσεις, κάθε απόπειρα υπονόμευσης του απεργιακού δικαιώματος των εκπαιδευτικών θα μας βρει απέναντι. Δεν θα περάσει!

  • Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να αποσύρει άμεσα την απειλητική και απαράδεκτη εγκύκλιο.
  • Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα αξιοποιήσει όλα τα μέσα απέναντι σε κάθε απόπειρα εφαρμογής των παράνομων και απεργοσπαστικών απειλών του ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ.
  • Καλούμε τις ΕΛΜΕ να οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης/ΠΔΕ, ενάντια στον αυταρχισμό της πολιτικής ηγεσίας με απαίτηση να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη εγκύκλιος.

Για να δείτε το αρχείο σε pdf…ΕΔΩ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω