OIG4

Αξιολογητές φακελώνουν και στέλνουν mail ακόμα και μεσάνυχτα με 40° – Διευθυντές σχολείων με PC στην παραλία

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αξιολογητές: Πιστοί στρατιώτες παράνομων εγκυκλίων

Είναι γνωστό το πόσο θλιβερη είναι η συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας στο θέμα της επιβολής του επιθεωρητισμού στη δημοσια εκπαίδευση. Χαρακτηριστικό ότι έχει εμμονικά προσπαθήσει να ακυρώσει το ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ των εργαζομένων πηγαίνοντας τους 14 φορές(μέχρι τώρα) στα δικαστήρια. Τελευταίο επεισόδιο αυτής της αχαρακτήριστης αντιμετώπισης είναι οι το λιγότερο αμφισβητούμενης νομιμότητας, εγκύκλιοι του Γεν.Γραμματέα του ΥΠΑΙΘΑ και του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Αττικής, στις οποίες ζητείται “καταγραφή” των απεργών εκπαιδευτικών και αφήνονται υπόνοιες για απόπειρες ποινών σε αυτούς.

Πέρα από την ηγεσία όμως, υπάρχουν και οι εκτελεστικοί βραχίονες. Στην περίπτωση αυτή είναι οι πρώην σύμβουλοι εκπαίδευσης που πλέον έχουν μετατραπεί αποκλειστικά σε αξιολογητές/επιθεωρητές και είναι λάθος, αν οχι και προσβολή στο λαμπρό παρελθόν ενός θεσμού που κόσμησε την εκπαίδευση τα προηγούμενα 40 χρόνια, το να αποκαλούνται σύμβουλοι οι σημερινοί αξιολογητές. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι η προσφώνηση αλλά το ότι οι “σύμβουλοι” του 2024 στην αγωνία τους να φανούν συνεπείς στις προαναφερόμενες “άνωθεν” εντολές, προβαίνουν σε κωμικοτραγικές ενέργειες που δεν έχουν προηγούμενο. Για παράδειγμα “σύμβουλος” απέστειλε προχθές 11/7 στις 11 το βράδυ τα μονομερή πρακτικά μη συμμετοχής στην αξιολόγηση στους ΑΠΕΡΓΟΥΣ εκπαιδευτικούς στα οποία ανέγραφε οτι απείχαν.(Προφανώς δεν απείχαν, αλλά απεργούσαν). Προφανώς τα συγκεκριμένα στελέχη δρουν υπό μια νέα νομοθεσία την οποία μόνο αυτοί ξέρουν και στην οποία δεν αναγνωρίζεται πια οτι οι εκπαιδευτικοί αυτή τη περίοδο είναι σε νόμιμη άδεια.

Δημοφιλή!!  Ολοφάνερο το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν αναπληρωτές στα σχολεία στο πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς

Διευθυντές σχολείων με υπολογιστες στις διακοπες: Εδώ να προσθέσουμε ότι το ιδιο κάνουν και οι διευθύνσεις εκπαίδευσης με τους διευθυντές σχολείων, όπου ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ  τους ζητούν να υποβάλουν υπηρεσιακά έγγραφα και να εκτελέσουν γραφειοκρατικές εργασίες και μάλιστα τους βάζουν και πιεστικά DEADLINES. Ποια νομοθεσία άραγε λέει ότι οι διευθυντές στην αδειά τους έχουν μαζί με τις ομπλέρες παραλίας και τα πρακτικά, και τους κωδικούς και θα πρέπει να τηρούν και τα deadlines; Ίσως λοιπόν να καταργήθηκε γενικώς η άδεια των εκπαιδευτικών και ΔΕΝ μας το έχουν ανακοινώσει ακόμα…

Εν τέλει είναι προφανώς παράτυπο, παράνομο, αντισυναδελφικό, θλιβερού συμβολισμού και επικίνδυνων προθέσεων, το να βομβαρδίζονται είτε νεοδιόριστοι, είτε ακόμα και διευθυντές σχολείων με απειλητικά και πιεστικα μηνύματα μεσάνυχτα και σε περίοδο νόμιμης άδειας. Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις στελεχών που αρνούνται να υποπέσουν σε τέτοια διολισθήματα, όμως η γενική εικόνα παραμένει απογοητευτική. Συνοψίζοντας να θυμίσουμε ότι οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία/Αποχή από την αξιολόγηση είναι ΑΠΕΡΓΟΙ, οπότε κανένας δεν νομιμοποιείται να τους φακελώνει και φυσικά να τους απειλεί με οποιαδήποτε ποινή για όσο διάστημα συμμετέχουν σε νόμιμη απεργία. Από την περίοδο της δικτατορίας των συνταγματαρχών ΠΟΤΕ δεν έχει επιβληθεί καμία ποινή σε Απεργούς εργαζομένους, οπότε ακόμα και υπόνοιες για κατι τέτοιο είναι βαθιά προσβλητικές για όσους τις εκτοξεύουν.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω