0b1a4ddc 2f73 4ec7 a117 748505f61f33

Νέο νομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ: Ως υπηρέτηση οργανικής θα μετρά ο χρόνος απόσπασης για τις ειδικές κατηγορίες

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κατατέθηκε προς διαβούλευση από το υπουργείο παιδείας νέο σχέδιο νόμου με τίτλο: «Ρυθμίσεις για την Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πύλη και το Ψηφιακό Φροντιστήριο, επαγγελματικός προσανατολισμός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μέτρα στήριξης του εκπαιδευτικού συστήματος στις απομακρυσμένες περιοχές και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού». Εκεί ανάμεσα σε άλλες διατάξεις διαβάζουμε ότι για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, παρότι εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική διετία παραμονής στον τόπο διορισμού, ωστόσο για όσους νεοδιόριστους πάρουν απόσπαση λόγω της ένταξης τους σε ειδικές κατηγορίες, ο χρόνος απόσπασης τους μετράει πια ως χρόνος υπηρέτησης οργανικής. 

Ασφαλώς πρόκειται για κάτι θετικό, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των εκπαιδευτικών με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, που αν και δικαιούνταν να αποσπώνται, χρωστούσαν αιωνίως την οργανική του στον τόπο αρχικού διορισμού τους. Ωστόσο να πούμε ότι υποχρεωτική διετία και άλλοι περιορισμοί στις υπηρεσιακές μεταβολές εξακολουθούν να ισχύουν, κάτι που μόνο προβλήματα δημιουργεί στους εκπαιδευτικούς και συγχρόνως δεν προσφέρει κανένα απολύτως όφελος στη δημόσια εκπαίδευση.

Δημοφιλή!!  Προοπτικές Μετατροπής Θέσεων Αναπληρωτών σε Μόνιμες θέσεις με Δημιουργία 3.255 Νέων Οργανικών Θέσεων και εώς 9.000+ Διορισμούς

Δείτε την διατύπωση που προστέθηκε στη σχετική παράγραφο του νόμου(4589/2029, άρθρο 62, παρ.5):  Οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί ή μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης της παρ. 1 του άρθρου 13 του π.δ. 50/1996 (Α’ 45) ή του άρθρου 8 του π.δ. 56/2001 (Α’ 47), αντίστοιχα, καθώς και όσοι έχουν, οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους, ποσοστό αναπηρίας εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) και άνω ανεξαρτήτως παθήσεως ή έχουν τέκνα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, ανεξαρτήτως παθήσεως, δύνανται να αποσπώνται, με απόφαση του αρμόδιου οργάνου ύστερα από γνώμη των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων, κατόπιν προσκόμισης πιστοποιητικού Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) που αποδεικνύει τα ανωτέρω. Για τους σκοπούς της παρούσας, ο χρόνος απόσπασης λογίζεται ως χρόνος υπηρέτησης του εκπαιδευτικού στην οργανική του θέση.».

Δημοφιλή!!  Χαρτογράφηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αριθμητικά δεδομένα για το έτος 2023-2024

Νέα Εφαρμογή για τον Υπολογισμό μισθού και εισφορών δημοσίων υπαλλήλων

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω