a73894ed a5e8 4212 af03 cf59bbe16568

Άρχισαν τα όργανα / Έγγραφο Κατσαρού για Συγχωνεύσεις: Προϋποθέσεις Λειτουργίας Τμημάτων Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οδηγίες Λειτουργίας των Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων για το Σχολικό Έτος 2024-2025

Διαβάστε παρακάτω τι θα περιμένουμε για τη νεα σχολική χρονιά στην δευτεροβάθμια.

Άρχισαν οι «κόφτες» απο το υπουργείο Παιδείας – Παρακαλούνται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπ/σης σε συνεργασία με τους Διευθυντές Δ/θμιας Εκπ/σης, σε περιπτώσεις δημιουργίας τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου με μικρό αριθμό μαθητών/τριών και έλλειψη διαθέσιμων εκπαιδευτικών, να εξετάσουν τη δυνατότητα μετακίνησης των μαθητών/τριών σε όμορες σχολικές μονάδες, εάν λειτουργούν σε αυτές τμήματα ίδιων Ομάδων Προσανατολισμού και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Σύμφωνα με το Έγγραφο Κατσαρού, σε σχολεία Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων που αντιμετωπίζουν:

  • Μικρό αριθμό μαθητών/τριών σε τμήματα Ομάδων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου.
  • Έλλειψη διαθέσιμων εκπαιδευτικών.

Για την αντιμετώπιση των προαναφερθέντων, το Έγγραφο προτείνει(σε επικοινωνία μαζι τους τους δεν τους το πρότεινε απλά, τους το επέβαλε μαθαίνουμε και με έντονο ύφος) την εξέταση της δυνατότητας μετακίνησης μαθητών/τριών σε όμορες σχολικές μονάδες. Η μετακίνηση είναι εφικτή εάν:

  • Στις όμορες σχολικές μονάδες λειτουργούν τμήματα των ιδίων Ομάδων Προσανατολισμού.
  • Οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Η εγκύκλιος που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Ιωάννης Κατσαρός καθορίζει τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες λειτουργίας των Γυμνασίων και των Γενικών Λυκείων για το σχολικό έτος 2024-2025.

Δημοφιλή!!  Οργανικά Κενά και Πλεονάσματα ΕΑΕ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Απολογισμός Μεταθέσεων 2024 και Προγραμματισμός Διορισμών

Ακολουθούν οι  οδηγίες του “πετσοκοματος” απο το ΥΠΑΙΘΑ:

1. Λειτουργία Τμημάτων με Μικρό Αριθμό Μαθητών

  • Μετακίνηση Μαθητών: Σε περιπτώσεις δημιουργίας τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού με μικρό αριθμό μαθητών/τριών και έλλειψη διαθέσιμων εκπαιδευτικών, οι μαθητές/τριες θα μετακινούνται σε όμορες σχολικές μονάδες. Αυτό ισχύει εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και λειτουργούν σε αυτές τμήματα ίδιων Ομάδων Προσανατολισμού.

2. Δημιουργία και Συγχώνευση Τμημάτων

  • Συνδιδασκαλίες: Στα Μαθηματικά της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών & Σπουδών Υγείας και της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής, προβλέπεται η συνδιδασκαλία, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η έλλειψη διδακτικού προσωπικού (πως θα λείπει το διδακτικό προσωπικό; Απλό δε θα γίνουν προσλήψεις!!😉).
  • Μεγαλύτερα Τμήματα: Για την ομαλή λειτουργία των σχολείων και τη μείωση των προσλήψεων αναπληρωτών, προβλέπεται η δημιουργία τμημάτων στα Λύκεια με 27 και 28 μαθητές (βάλε και άλλους κυρ Θοδωρε, χωράνε και 30 και 35).

3. Προϋποθέσεις Λειτουργίας Τμημάτων

  • Συνεργασία Περιφερειακών Διευθυντών και Διευθυντών Δ/θμιας Εκπαίδευσης: Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης πρέπει να συνεργάζονται με τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη διαχείριση των τμημάτων, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση των διαθέσιμων εκπαιδευτικών και τον αριθμό των μαθητών.
Δημοφιλή!!  Να αποσυρθεί τώρα η εγκύκλιος του Περιφερειακού Δ/ντη Αττικής - Κινητοποίηση Πέμπτη 11/7 στις 11.00 - Η τρομοκρατία δε θα περάσει

4. Στόχος μείωσης Προσλήψεων Αναπληρωτών

  • Η εγκύκλιος έχει ως στόχο τη μείωση των αναπληρωτών που θα προσληφθούν κατά το νέο σχολικό έτος, παράλληλα με την ανακοίνωση των 10.000 μόνιμων διορισμών, μέσω της αναδιάρθρωσης της λειτουργίας των τμημάτων.

Η εγκύκλιος

 

Η μοριοδότηση των σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Δυσπρόσιτα (κατηγορίες Ι, ΙΑ, ΙΒ και ΙΓ) καταστήματα κράτησης κ.α

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω