ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το Υπουργείο Παιδείας Γυρίζει την Πλάτη στους Εκπαιδευτικούς Γονείς ΑΜΕΑ: Χωρίς Δικαίωμα Μετάθεσης Παρά τις Ανάγκες τους

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η “παιδεία” του Υπουργείου Παιδείας: Αδιαφορία προς τους εκπαιδευτικούς-γονείς ΑΜΕΑ

Η μαρτυρία της εκπαιδευτικού, που μοιράζεται την εμπειρία της, φέρνει στο φως την άδικη πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί-γονείς παιδιών με ΑΜΕΑ στην Ελλάδα.

Η εκπαιδευτικός, αφού εργάστηκε για χρόνια ως αναπληρώτρια, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες και στερήσεις, διορίστηκε μόνιμη.

Ωστόσο, η χαρά του διορισμού επισκιάστηκε από την ασθένεια του παιδιού της, η οποία απαιτεί εξειδικευμένη ιατρική παρακολούθηση διαθέσιμη μόνο στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πριν από το 2020, η εκπαιδευτικός θα είχε δικαίωμα κατ’ εξαίρεση μετάθεσης στον τόπο κατοικίας της, διευκολύνοντας την πρόσβαση στην απαραίτητη φροντίδα για το παιδί της.

Δυστυχώς, η τροποποίηση του νόμου αφαίρεσε αυτό το δικαίωμα, αφήνοντας την εκπαιδευτικό υποχρεωμένη να υπηρετήσει στην οργανική της θέση, άσχετα από την κρίσιμη κατάσταση του παιδιού της.

Η εκπαιδευτικός, παρά την διετία ως αποσπασμένη στη θέση της, δεν έλαβε καμία μεταθέση, ενώ το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί τα αιτήματά της.

Η αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας προς τις ανάγκες των εκπαιδευτικών-γονέων ΑΜΕΑ αποτελεί πλήγμα στην ηθική και την κοινωνική ευθύνη του.

Είναι απαράδεκτο η γραφειοκρατία και η αδιαφορία να στερούν από ένα παιδί την απαραίτητη φροντίδα και να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του.

Η πολιτεία οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα για να διασφαλίσει την υποστήριξη των εκπαιδευτικών-γονέων ΑΜΕΑ, διασφαλίζοντας το δικαίωμα στην υγεία και την αξιοπρέπεια για όλα τα παιδιά.

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί αποκλείονται από το διορισμό για 3 ημέρες

 

Δημοφιλή!!  Ο Κόσμος Εφαρμόζει την Τετραήμερη Εργασία, ενώ η Ελλάδα Προωθεί την Εξαήμερη, Γράφουν οι New York Times

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Η «παιδεία» του Υπουργείου Παιδείας.

Το Υπ. Παιδείας γυρίζει την πλάτη στους εκπαιδευτικούς –γονείς ΑΜΕΑ

 

Έχοντας δουλέψει πάνω από πενταετία ως  αναπληρώτρια και βουλώσει τρύπες ανά την Ελλάδα,
έχοντας δουλέψει μέχρι και αρχές όγδοου μήνα εγκυμοσύνης καθώς δε δικαιούμουν πάνω από 15νθπήμερη άδεια επαπειλούμενης κύησης,
έχοντας επιστρέψει στο σχολείο 63 μέρες μετά τη γέννα καθώς τόση ήταν η άδεια λοχείας που δικαιούμουν και θηλάζοντας με το ρολόι στο χέρι για να μην αργήσω στο σχολείο

ήρθε η ώρα για τον μόνιμο διορισμό!

Θα μου πείτε είσαι τυχερή καθώς άλλες αναπληρώτριες λόγω της μη δυνατότητας άδειας κύησης οδηγήθηκαν σε αποβολή. Έχασαν τα έμβρυά τους.

Άλλες αναπληρώτριες  χρειάστηκε να θηλάζουν στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος το βρέφος που έφερνε ο σύζυγος στον χώρο στάθμευσης  του σχολείου. Ή άλλες απλώς έψαχναν εναγωνίως μία άδεια αίθουσα στο σχολείο που να κλειδώνει για να μπορέσουν να αντλήσουν γάλα και να το τοποθετήσουν σε ειδικά αποστειρωμένα σακουλάκια.

Εν πάση περιπτώσει ο μόνιμος διορισμός για μένα ήρθε μαζί με ένα παιδί με σπάνια χρόνια νόσο η οποία απαιτεί μηνιαία παρακολούθηση από εξειδικευμένο κέντρο σε δημόσιο νοσοκομείο  το οποίο βρίσκεται μόνο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Πουθενά αλλού.

Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται και η τροποποίηση του νόμου για τις κατ’ εξαίρεση μεταθέσεις των μόνιμων εκπαιδευτικών –γονέων ΑΜΕΑ ,  με την οποία καταργείται το δικαίωμα σε αυτήν (την κατ’ εξαίρεση μετάθεση). Με λίγα λόγια, ενώ μέχρι το 2020 θα έπαιρνα αμέσως μετάθεση στον τόπο όπου πρέπει να βρίσκομαι για την ιατρική παρακολούθηση το παιδιού μου, τώρα απλά πρέπει να πάω κάποια στιγμή με κάποιο τρόπο να υπηρετήσω υποχρεωτικά την οργανική μου οπουδήποτε στην Ελλάδα, κατά αυθαίρετη (παρ)ερμηνεία του Υπουργείου Παιδείας, παρά το γεγονός  ότι ο νόμος  ρητά απαιτεί να «παραμείνω» και όχι να υπηρετήσω την οργανική μου για δύο έτη.

Δημοφιλή!!  Η Πραγματική Ζωή ενός αθλητή - Η Ψευδαίσθηση της Δόξας: Τι Συμβαίνει Όταν Σβήνουν τα Φώτα των Γηπέδων

Έχοντας  λοιπόν παραμείνει στη θέση μου δύο χρόνια ως αποσπασμένη ζήτησα από το Υπουργείο να μελετήσει την περίπτωσή μου. Ωστόσο, όχι μόνο δεν συμπεριλήφθηκα στις μεταθέσεις, αλλά σε ερώτημα που έθεσα προς το Υπουργείο δεν έχω λάβει καν απάντηση.

Αυτό λοιπόν είναι το Υπουργείο Παιδείας. Απαξιοί και να απαντήσει.

 

Σημείωση για όποιον επιθυμεί  και τα νομικά στοιχεία: Στο άρθρο 8 του Π.Δ.. 50/1996, ορίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί ειδικών κατηγοριών δεν υποχρεούνται να υπηρετήσουν την οργανική τους. Το άρθρο αυτό αντικαθίσταται πλέον με την παρ.5 του άρθρου 62 του Ν. 4589/2019 (Α’ 13) όπου αναφέρεται ότι οι νεοδιόριστοι οφείλουν να παραμείνουν (και όχι να υπηρετήσουν) τα δύο χρόνια οργανικής θέσης.

Χ

10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί – ΥΠΑΙΘΑ

 

Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω