ΦΑΚΟΣ

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση της ΟΙΕΛΕ με το Συνήγορο του Πολίτη για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού στο σύγχρονο σχολείο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σάββατο, 15 Ιουνίου: Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση της ΟΙΕΛΕ με το Συνήγορο του Πολίτη για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού στο σύγχρονο σχολείο

Η ΟΙΕΛΕ και ο Συνήγορος του Πολίτη οργανώνουν το Σάββατο, 15 Ιουνίου, στις 11:00 π.μ. διαδικτυακή εκδήλωση με αντικείμενο την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού στο σύγχρονο σχολείο. Η έξαρση του φαινομένου της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, το στοίχημα της συμπερίληψης στη σχολική κοινότητα, τα εμπόδια στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου δημοκρατικού σχολείου είναι ζητήματα που προβληματίζουν όλο και περισσότερους εκπαιδευτικούς και γονείς. Ειδικότερα στην ιδιωτική εκπαίδευση, οι εντεινόμενες πιέσεις διοικήσεων και μερίδας γονέων σε συνδυασμό με τον αποδυναμωμένο νομοθετικά ρόλο του εκπαιδευτικού γεννούν περισσότερες προκλήσεις. Εισηγήτρια στην εκδήλωση είναι η Θεώνη Κουφονικολάκου που από το 2018 έχει οριστεί Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Ο Συνήγορος μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει πλήθος παρεμβάσεων σε όλα ζητήματα της εκπαίδευσης (δημοκρατικό σχολείοειδική αγωγήνομική προστασία των επαγγελματιών που αναφέρουν κακοποίησηεπαφή των παιδιών με ψυχολόγους/κοινωνικούς λειτουργούς χωρίς τη γονική συναίνεσηδικαιώματα παιδιών χωρισμένων γονέωνμεταφορέςφοίτηση παιδιών προσφυγικού/μεταναστευτικού προφίλ κ.α.) και έχει ασχοληθεί εκτεταμένα και με την ιδιωτική εκπαίδευση (παρέμβαση για τη φοίτηση παιδιών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε ιδιωτικά σχολεία, εισήγηση για τη θεσμοθέτηση πλαισίου για τα κέντρα μελέτης/summer camps κ.α.). Πέραν αυτών η Αρχή, στο πλαίσιο του προαγωγικού της ρόλου, πραγματοποιεί κάθε εβδομάδα επισκέψεις σε σχολεία, ώστε να συνομιλήσει με τους μαθητές/μαθήτριες και τους  εκπαιδευτικούς και υλοποιεί επιμορφώσεις επαγγελματιών σε τακτική βάση.

Με βάση την εμπειρία αυτή, στη συζήτηση θα παρουσιαστούν οι αρχές του δημοκρατικού σχολείου και οι προβλέψεις της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού για την Εκπαίδευση, το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και τα διαθέσιμα εργαλεία διαχείρισης αλλά και οι παραβιάσεις που εντοπίζει ο Συνήγορος στο πεδίο. Παράλληλα, η συνάντηση θα αποτελέσει ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων για τις σύγχρονες προκλήσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση ως προς την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Δημοφιλή!!  Καταγγελία για Ανοίκειες και Αλαζονικές Συμπεριφορές Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Η συμμετοχή στην διαδικτυακή εκδήλωση είναι ανοιχτή σε εκπαιδευτικούς, ιδιωτικούς και δημόσιους, σε γονείς, μαθητές και σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα.

Link: https://us02web.zoom.us/j/3223127742?pwd=eG9VcmFnNFVNcGxRcXBLNTZEbTRqdz09&omn=81361668198

 

Πότε είναι νομικά επιτρεπτή η μείωση του ωραρίου ενός εκπαιδευτικού σε ιδιωτικό σχολείο

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω