pierrakakis ston skai gia psifia

Πιερρακάκης στον ΣΚΑΪ: Η Τεχνολογία Αναβαθμίζει το Εκπαιδευτικό Σύστημα με το Ψηφιακό Σχολείο / Η τεχνολογία βοηθάει επικουρικά

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πιερρακάκης στον ΣΚΑΪ: Η Τεχνολογία Αναβαθμίζει το Εκπαιδευτικό Σύστημα με το Ψηφιακό Σχολείο / Η τεχνολογία βοηθάει επικουρικά

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κυριάκος Πιερρακάκης, μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ για τις προωθούμενες αλλαγές στην εκπαίδευση μέσω του Ψηφιακού Σχολείου και του Ψηφιακού Φροντιστηρίου. Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι η τεχνολογία υποστηρίζει επικουρικά το σχολείο, χωρίς να αντικαθιστά τον πυρήνα της εκπαίδευσης, που είναι η σχέση καθηγητή και μαθητή.

Βασικά Στοιχεία και Στρατηγική του Ψηφιακού Σχολείου

Το Ψηφιακό Σχολείο είναι ένα εκτενές εκπαιδευτικό σχέδιο που περιλαμβάνει και το Ψηφιακό Φροντιστήριο. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι αναρτήσεις εκπαιδευτικών βίντεο για μαθητές της 1ης και 2ας Γυμνασίου στα Μαθηματικά και τη Γλώσσα. Από τον Σεπτέμβριο, πάνω από 80 εκπαιδευτικοί θα προσφέρουν ζωντανά φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές από όλη τη χώρα, μέσω μιας πλατφόρμας που θα είναι προσβάσιμη δωρεάν.

Δημοφιλή!!  Πιερρακάκης: Για υποδομές και σοβάδες που πέφτουν, διορισμούς, πανελλαδικές, συστάσεις ΟΟΣΑ, σχολικά βιβλία

Ψηφιοποίηση και Επικουρική Στήριξη Μαθητών και Γονέων

Η πλατφόρμα για τους γονείς θα προσφέρει ενημέρωση για τις επιδόσεις των παιδιών τους, απουσίες και δυνατότητα προγραμματισμού συναντήσεων με τους καθηγητές. Η στρατηγική περιλαμβάνει επίσης την υποστήριξη των μαθητών σε απομακρυσμένες περιοχές μέσω των Ψηφιακών Τάξεων, όπου τα μαθήματα θα γίνονται ζωντανά ή ψηφιακά από εκπαιδευτικούς κοντινών σχολείων.

Διαδραστικοί Ψηφιακοί Πίνακες και Ευρωπαϊκοί Πόροι

Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί περίπου 21.000 διαδραστικοί ψηφιακοί πίνακες στα σχολεία, με τον τελικό στόχο να φτάνει τους 34.000. Η υλοποίηση αυτών των δράσεων είναι δυνατή χάρη στους ευρωπαϊκούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς

Πιερρακάκης στον ΣΚΑΪ για ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο : Η τεχνολογία βοηθάει επικουρικά
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω