ΣΧΟΛΕΙΑ

Πειραματικά Σχολεία: Κλήρωση Σήμερα – Εξετάσεις Στα Πρότυπα το Σάββατο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πειραματικά Σχολεία: Κλήρωση Σήμερα – Εξετάσεις Στα Πρότυπα το Σάββατο

10.845 αιτήσεις για 3.003 θέσεις στα Πειραματικά – 9.454 αιτήσεις για 1.794 θέσεις στα Πρότυπα

Πειραματικά Σχολεία:

  • Ηλεκτρονική Κλήρωση: Η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή μαθητών στα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) διεξάγεται σήμερα, Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.
  • Αριθμός Αιτήσεων: Υποβλήθηκαν 10.845 αιτήσεις για 3.003 διαθέσιμες θέσεις.

Πρότυπα Σχολεία:

  • Εξετάσεις: Οι εξετάσεις για την εισαγωγή μαθητών στις εισαγωγικές τάξεις (Α’ Γυμνασίου/Α’ Λυκείου) των Πρότυπων Σχολείων (Π.Σ.) και στις τάξεις Α’ Γυμνασίου/Α’ Λυκείου των Εκκλησιαστικών Σχολείων θα διεξαχθούν μεθαύριο Σάββατο 18 Μαΐου 2024.
  • Αριθμός Αιτήσεων: Υποβλήθηκαν 9.454 αιτήσεις για 1.794 διαθέσιμες θέσεις.

Για τα Πειραματικά & Πρότυπα Σχολεία, οι επιτυχόντες θα ανακοινωθούν μετά την κλήρωση.

Το Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής: Ένα Σημαντικό Εργαλείο για την Ελληνική Γλώσσα

Ζωντανή μετάδοση κλήρωσης για την εισαγωγή σε Πειραματικά Σχολεία 2024

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την διαδικασία της κλήρωσης, για την  εισαγωγή μαθητών και μαθητριών σε πειραματικά σχολεία την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 και ώρα 17:30 κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Δημοφιλή!!  Σχέδιο νόμου Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πύλη: Κριτική για Άνιση Μοριοδότηση, Αόριστα Κριτήρια και Περιορισμούς στην Ψηφιακή Εκπαίδευση / ΠΕ.ΣΥ.Ε

Οι γονείς/κηδεμόνες των επιτυχόντων θα ενημερωθούν με sms στο κινητό που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.

Με την ίδια κλήρωση οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία θα λάβουν ένα τυχαίο μοναδικό Αριθμό Προτεραιότητας (Α.Π.Π.Σ.) προκειμένου να ρυθμιστούν οι ισοβαθμίες που ενδεχομένως προκύψουν από τις εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα για τα Πειραματικά Σχολεία και η απόδοση του Α.Π.Π.Σ. θα αναρτηθούν  στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ. με αναφορά στον εξαψήφιο κωδικό του υποψηφίου.

Η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση διενεργείται από την Επιτροπή Κλήρωσης των Πειραματικών Σχολείων  με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) – Διόφαντος, παρουσία συμβολαιογράφου, μέσω κατάλληλου λογισμικού (ηλεκτρονική κληρωτίδα).

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Ιωάννης Τάσιου

➡️Αναπληρωτής για χρόνια στη γενική αγωγή σαν ΠΕ70. Διορισμένος από το 2021 στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου. ➡️Πτυχιούχος του δημοσίου Πανεπιστημίου Κύπρου (UCY) - Επιστημών της Αγωγής - Δημοτική Εκπαίδευση. ➡️Κάτοχος ΜΑ Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. ➡️Φοιτητής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (HMU) - Διοίκηση Επιχειρήσεων (κατεύθυνση στον Τουρισμό).

Κύλιση προς τα επάνω