εκλογες

Πολιτική Διαμάχη στον ΣΕΠΕ Ολυμπίας: Η Αναβολή των Εκλογών Προκαλεί Αντιδράσεις

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πολιτική Διαμάχη στον ΣΕΠΕ Ολυμπίας: Η Αναβολή των Εκλογών Προκαλεί Αντιδράσεις

Στον ΣΕΠΕ Ολυμπίας, υπάρχει έντονη διαμάχη σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών. Η απόφαση να μετακινηθούν οι εκλογές δύο εβδομάδες αργότερα προκαλεί αντιδράσεις, υπονοώντας πολιτικές επιδιώξεις.

Ακολουθεί η καταγγελία από τους εκπροσώπους των Παρεμβάσεων στον ΣΕΠΕ ΟΛΥΜΠΙΑΣ για τις επικείμενες εκλογες

Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΑΣΤΙΧΟ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΗΣΥ 

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Ολυμπίας 

Απίστευτα πράγματα διαδραματίζονται στον Σύλλογο Ολυμπίας! Τρίτη μεσημέρι, λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη Τακτική Γ.Σ και μία μέρα πριν την ανακοινωμένη και ομόφωνα αποφασισμένη από το Δ.Σ ημερομηνία των εκλογών, η πλειοψηφούσα παράταξη αποφάσισε να μεταθέσει τις εκλογές δύο εβδομάδες αργότερα. 

Επικαλούνται το Καταστατικό της ΔΟΕ που ορίζει ότι το χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές των Αντιπροσώπων έχει έναρξη στις 20/5. Ωστόσο, η ΔΟΕ δεν έχει στείλει κάποια επικαιροποιημένη ανακοίνωση που να θέτει ζήτημα δεσμευτικότητας σε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Πέραν αυτού, επικαλέστηκαν ότι το θέμα τέθηκε από την παράταξη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο Δ.Σ της ΔΟΕ. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί! 

Για του λόγου το αληθές, οι εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ έστειλαν την Τρίτη στις 17.00 προς διαβούλευση στο Δ.Σ της ΔΟΕ το εξής κείμενο:

Δημοφιλή!!  Περισσότεροι Νηπιαγωγοί, Καλύτερη Εκπαίδευση: Τα Οφέλη της Ενίσχυσης των Προσλήψεων

Συναδελφισσες και συναδελφοι, σημερα 14/5 εχει ο Συλλογος της Ολυμπιας ΓΣ κι αυριο 15/5 εκλογες. Θεωρουμε οτι πρεπει να υπαρξει δεσμευση του ΔΣ οτι θα γινει δεκτο το αποτελεσμα. Σημειωνουμε οτι δεν εχει σταλει αποφαση του ΔΣ για το διαστημα που καλει τους Συλλογους να πραγματοποιησουν τις εκλογικες διαδικασιες. 

Θέτουμε εγκαίρως οτι ζήτημα, ωστε να προστατευτεί το ΔΣ απο μομφές για  παραταξιακές σκοπιμότητες.

Για τις Παρεμβάσεις

Κατερίνα – Ντινα”

Βγάζει, λοιπόν, μάτι ότι πρόκειται για μεθόδευση! Σαν Αγωνιστική Πρωτοβουλία στην εκλογική μας διακήρυξη γράφουμε: “Από τα 11 μέλη του Δ.Σ της ΔΟΕ, τα 4 κρατούν ανυποχώρητη αγωνιστική στάση. Το αν αυτά τα 4 μέλη γίνουν 6, κατακτώντας την πλειοψηφία και αλλάζοντας τους συσχετισμούς στην Ομοσπονδία, εξαρτάται από τη μάχη που δίνεται Σύλλογο τον Σύλλογο, Αντιπρόσωπο τον Αντιπρόσωπο. Οι διαφορές είναι πολύ μικρές και κάθε ψήφος μετράει. Για να έχουμε μια Ομοσπονδία στήριγμα σε κάθε μας μάχη, από το μισθολογικό και τους διορισμούς, μέχρι τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, πρέπει να βάλουμε όλες/οι το χεράκι μας!”

Αυτή την εκτίμηση, ότι οι διαφορές είναι πολύ μικρές και κάθε ψήφος μετράει για να έχουμε μια ΔΟΕ αγωνιστική, στήριγμα σε κάθε μας μάχη, την έχει και το μπλοκ δυνάμεων (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ) που θέλει να διατηρήσει πλειοψηφίες βολικές στο υπουργείο Παιδείας και στον οδοστρωτήρα αντιεκπαιδευτικών μέτρων. Για τον λόγο αυτόν μεθοδεύουν διάφορα: από διάτρητες ηλεκτρονικές εκλογές σε κάποιους συλλόγους, μέχρι το να γίνεται λάστιχο η ημερομηνία των εκλογών όπως στην περίπτωσή μας. 

Δημοφιλή!!  Αίτημα για Δίκαιη Κατανομή Διορισμών Φιλολόγων: Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων (ΣΑΦ)

Δε θα τους περάσει! Το μετωπικό, αγωνιστικό σχήμα της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας έχει δεσμευτεί σε δύο στόχους. Στο ζωντάνεμα και την αγωνιστική κατεύθυνση του Συλλόγου και στη συμβολή μας στην αλλαγή των συσχετισμών στη ΔΟΕ με την εκλογή του Αντιπροσώπου. Σε δύο εβδομάδες θα κάνουμε το παν αυτή η προσπάθεια να ευοδωθεί και στις δύο κάλπες! Συνεχίζουμε! Θα τα καταφέρουμε!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Αντώνης Καραφώτης

Δάσκαλος, με μεταπτυχιακό, όπως όλοι οι δάσκαλοι.. Μεγάλωσε στη Δράμα, σπούδασε Θεσσαλονίκη, διδάσκει στην Αθήνα. Για πολλά χρόνια είναι στέλεχος κατασκηνώσεων. Ασχολείται με το διάβασμα, τον Παναθηναϊκό και τώρα τελευταία πολύ με το e-wall.. Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Κώστας Σωτηρίου

Κύλιση προς τα επάνω