nosokomeio 1

Μέχρι την Κυριακή 26 Μαΐου οι αιτήσεις για την ένταξη επτακοσίων (700) ιατρών: Ένταξη στο Μητρώο Ειδικού Σώματος Ιατρών ΚΕ.Π.Α.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μέχρι την Κυριακή 26 Μαΐου οι αιτήσεις για την ένταξη επτακοσίων (700) ιατρών: Ένταξη στο Μητρώο Ειδικού Σώματος Ιατρών ΚΕ.Π.Α.

Λήγει την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο Μητρώο Ειδικού Σώματος Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) του ΚΕ.Π.Α. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας και η αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση:

  • Ιατροί κάθε ειδικότητας
  • Ανεξάρτητα από το καθεστώς απασχόλησης (δημόσιοι υπάλληλοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες)

Ψηφιακή Υπογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων μέσω του gov.gr / Οδηγός βήμα βήμα

Μέχρι την Κυριακή 26 Μαΐου οι αιτήσεις για την ένταξη επτακοσίων (700) ιατρών στο Μητρώο του Ειδικού Σώματος Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) του ΚΕ.Π.Α

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 λήγει η πρόσκληση για την ένταξη επτακοσίων (700) ιατρών στο Μητρώο του Ειδικού Σώματος Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) του ΚΕ.Π.Α., με την οποία γίνεται πράξη η ενίσχυση των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, στο πλαίσιο ενός συγκροτημένου και ολιστικού σχεδίου αντιμετώπισης πολλών χρόνιων προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία.

Στο Ε.Σ.Ι. μπορεί να ενταχθεί οποιοσδήποτε ιατρός, ανεξάρτητα από το καθεστώς απασχόλησής του. Έτσι, γίνονται δεκτοί τόσο δημόσιοι υπάλληλοι, όσο και ελεύθεροι επαγγελματίες. Η απασχόληση στο ΚΕ.Π.Α. είναι παράλληλη με τις λοιπές δραστηριότητες τους. Ο προγραμματισμός των ραντεβού είναι ευέλικτος και βάσει της διαθεσιμότητας που δηλώνει ο κάθε ιατρός.

Δημοφιλή!!  Κλείνει την Παρασκευή 5 Ιουλίου η πλατφόρμα Α21- Επίδομα Παιδιού

Οι επτακόσιοι (700) γιατροί που θα ενταχθούν και θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας αξιολόγησης της αναπηρίας, θα αμείβονται με τα αυξημένα ποσά (κατά 50%)  και έχουν ανά αξιολόγηση ως εξής:.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΛΗ
ΠΡΙΝ  ΜΕΤΑ ΠΡΙΝ  ΜΕΤΑ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΚΕΠΑ 10 15 7 10,05
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ 30 45 21 31,05

 

 

 

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις εξέτασης εκτός έδρας, τα ανωτέρω ποσά προσαυξάνονται κατά τρία (3) ευρώ ανά περιστατικό, καθώς και ότι τα έξοδα μετακίνησης και διανυκτέρευσης καλύπτονται.

Παράλληλα, για πρώτη φορά -από τότε που δημιουργήθηκαν τα ΚΕ.ΠΑ. το 2011- αυξάνεται και ο αριθμός των ειδικοτήτων, καθώς στις Επιτροπές εντάσσονται, παιδίατροι, παιδοψυχίατροι, αναπτυξιολόγοι και γαστρεντερολόγοι.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι ιατροί εισέρχονται με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.efka.gov.gr/aitisi-esi και συμπληρώνουν τα πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης- δήλωσης, τα οποία περιλαμβάνουν τα βασικά στοιχεία ταυτότητάς τους και επικοινωνίας, καθώς και τα επιπλέον στοιχεία τους, όπως για παράδειγμα, τίτλοι σπουδών, λοιπά απαιτούμενα προσόντα, βαθμολογούμενα κριτήρια κλπ.

Δημοφιλή!!  Κλείνει την Παρασκευή 5 Ιουλίου η πλατφόρμα Α21- Επίδομα Παιδιού

Αναλυτικές πληροφορίες δίνονται στην πρόσκληση: https://www.efka.gov.gr/el/diagonismoi/prosklese-8.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του e-ΕΦΚΑ είναι η διαδικασία της πιστοποίησης αναπηρίας να μπορεί να επιτελεί το σκοπό της, άμεσα, χωρίς ταλαιπωρία στους πολίτες και, κυρίως, με τον απαιτούμενο σεβασμό.

                                                                       Από τη Διοίκηση του e-Ε.Φ.Κ.Α.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω