MYSCHOOL

MYSCHOOL: Εφαρμογή για “μαζικό upload” καταστάσεων με βαθμολογίες τριμήνου

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

MYSCHOOL: Εφαρμογή για “μαζικό upload” καταστάσεων με βαθμολογίες τριμήνου

Η εφαρμογή από το Το Στέκι των Πληροφορικών προσφέρει μια λύση για την ταχύτερη και πιο εύκολη καταχώρηση βαθμολογιών τριμήνου στο Myschool.

Ακολουθεί μια περίληψη των λειτουργιών και των βημάτων:

  1. Δημιουργία αρχείων Excel: Η εφαρμογή παράγει αρχεία Excel για κάθε εκπαιδευτικό με ξεχωριστό φύλλο για κάθε μάθημα που διδάσκει. Οι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν τους βαθμούς των μαθητών στα αρχεία αυτά και τα επιστρέφουν.
  2. Συλλογή βαθμολογιών: Η εφαρμογή συγκεντρώνει τους βαθμούς από τα συμπληρωμένα αρχεία Excel και τους καταχωρεί στις κενές αναφορές που κατέβασαν από το Myschool.
  3. Ανεβάσματα στο Myschool: Οι χειριστές του Myschool μπορούν να ανεβάσουν τα συμπληρωμένα αρχεία Excel πίσω στο Myschool για να εισαχθούν οι βαθμολογίες των μαθητών.
  4. Προαιρετική διαχείριση γραπτών εξετάσεων: Η εφαρμογή επιτρέπει την προετοιμασία κενών αρχείων για γραπτές εξετάσεις αφαιρώντας τα μαθήματα που δεν εξετάζονται γραπτώς από το αρχείο των αναθέσεων μαθημάτων.

Σύντομοι οδηγοί Myschool για | Άδειες, Aνάληψη Μόνιμων – Αναπληρωτών, Δημιουργία – Διαχείριση τμημάτων, Εγγραφές Μαθητών – Aνάθεση Μαθημάτων/ωρών

Αναλυτικά

MYSCHOOL:Εφαρμογή για “μαζικό upload” καταστάσεων με βαθμολογίες τριμήνου

Στο Myschool υπάρχει η δυνατότητα να ανεβάσεις με ένα κλικ τις βαθμολογίες όλων των μαθητών κάθε τάξης  σε όλα τα μαθήματα αν αυτές είναι συμπληρωμένες σε αρχεία xls (δηλ 3 uploads για τα Γυμνάσια_ΓΕΛ-ΕΠΑΛ και 4 για τα Δημοτικά). Εδώ έρχεται να βοηθήσει η εφαρμογή αυτή.

Η λύση που προτείνω (αρχείο xls με μακροεντολές) χρησιμοποιεί σαν Input κάποιες αναφορές του Myschool και :

α) δημιουργεί για κάθε εκπαιδευτικό ένα αρχείο xls με τόσα φύλλα όσες και οι διδασκαλίες του πχ Α1-Πληροφορική, Α2-Πληροφορική κλπ). Τα αρχεία αυτά τα μοιράζουμε στους εκπαιδευτικούς και αφού συμπληρώσει ο καθένας το δικό του τα επιστρέφει. Αν θέλετε τα τυπώνετε να υπάρχουν και στο αρχείο για το φόβο των Ιουδαίων….

β) από τα συμπληρωμένα excelόφυλλα “τραβάει” τους βαθμούς των μαθητών και συμπληρώνει τις κατάλληλες αναφορές (που τις έχουμε κατεβάσει κενές από το Myschool).

γ) αυτό που απομένει είναι να ανεβάσουμε τα 3 (4 για τα Δημοτικά) αυτά αρχεία xls που περιέχει 1 φύλλο το καθένα:  στο Myschool από Μαθητές-> Βαθμολογίες -> Εισαγωγή βαθμών για όλα τα μαθήματα μαζικά από αρχείο Excel

Από τον χειριστή του Myschool δεν απαιτείται καθόλου data entry, παρά μόνο το κατέβασμα 7 αναφορών για τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά και 5 για τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ και το ανέβασμα των συμπληρωμένων excelόφυλλων που παράγει.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ (δεν αφορά τα Δημοτικά):
Για την δημιουργία των κενών αρχείων για την περίοδο των γραπτών εξετάσεων, για να δημιουργήσει κενά βαθμολόγια ΜΟΝΟ για τα μαθήματα που εξετάζονται γραπτώς, πριν ξεκινήσεις την διαδικασία, άνοιξε το αρχείο με τις αναθέσεις μαθημάτων που έχεις κατεβάσει από το myschool και σε κάθε εκπαιδευτικό σβήσε τις γραμμές που αντιστοιχούν ΣΕ ΜΗ ΓΡΑΠΤΩΣ εξεταζόμενα μαθήματα, προσέχοντας βέβαια να μην σβήσεις την πρώτη γραμμή του κάθε εκπαιδευτικού γιατί έχει το όνομα και το επώνυμό του (αν θέλεις να αφαιρέσεις το μάθημα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μετακίνησε στην στήλη Ονομασία Μαθήματος ένα από τα παρακάτω μαθήματα του εκπαιδευτικού).
Φυσικά αν για κάποιο εκπαιδευτικό δεν εξετάζεται κανένα μάθημα γραπτώς (πχ γυμναστές) τότε διαγράφεις όλες τις γραμμές για αυτόν.

ΥΓ: 1. ο κώδικας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας ….αλλά δουλεύει. Όποιος έχει χρόνο και διάθεση μπορεί να το βελτιώσει, αρκεί να το μοιραστεί και αυτός με τη σειρά του
2. Πιθανό να έχει ξεφύγει κανά ψιλό-bug, αν και η aspd του πέταξε τα μάτια στο debugging και την ευχαριστώ γι’αυτό. Αν βρείτε κάτι βάλτε μια φωνή….

Η εφαρμογή  Κατεβάστε από εδώ
(έκδοση 6.2_2 Διόρθωση : Για Γυμνάσιο, στη βαθμολογική περίοδο Γραπτά, οι επιτρεπόμενοι βαθμοί είναι πλέον ακέραιοι και εμφανίζεται και το ολογράφως

Ευχαριστώ την aspd για τις αναλυτικότατες Οδηγίες:http://bit.ly/2Emd3II

MyschooL / ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Myschool: Οδηγός Αναβαθμισμένου Προγράμματος Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου για το 2022- 2023

Ατομικός αριθμός μαθητών/τριών – προσφύγων στο myschool

Ενημέρωση myschool για τύπους αδειών που προστέθηκαν στην πλατφόρμα

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω