ΦΑΚΟΣ

Οδηγός για δηλώσεις προτίμησης σχολικών μονάδων για μεταθέσεις και οριστικές τοποθετήσεις εντός ΠΥΣΠΕ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οδηγός για δηλώσεις προτίμησης σχολικών μονάδων για μεταθέσεις και οριστικές τοποθετήσεις εντός ΠΥΣΠΕ

Αυτός ο οδηγός παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία δήλωσης προτίμησης σχολικών μονάδων για μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ. Δίνεται προσοχή στις σχολικές μονάδες που είναι σε αναστολή, καθώς αυτές ενδέχεται να επαναλειτουργήσουν την επόμενη σχολική χρονιά.  Στη συνέχεια, εξηγεί τι σημαίνει να είναι ένας εκπαιδευτικός λειτουργικά υπεράριθμος και πώς μπορεί να τοποθετηθεί κατά προτεραιότητα σε σχολεία της ίδιας ομάδας ή όμορων ομάδων.

Διευκρινίσεις για τη διαδικασία μεταθέσεων εντός ΠΥΣΠΕ και τις οριστικές τοποθετήσεις

  • Αίτηση μετάθεσης χωρίς δήλωση προτίμησης: Όσοι συνάδελφοι έχουν κάνει αίτηση μετάθεσης εντός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου, αλλά δεν επιθυμούν να δηλώσουν καμία σχολική μονάδα, δεν χρειάζεται να κάνουν καμία ενέργεια.
  • Συμπλήρωση δήλωσης προτίμησης: Για τους συναδέλφους που ήρθαν από άλλα ΠΥΣΠΕ και τους νεοδιόριστους του 2023, συνιστάται η συμπλήρωση δήλωσης προτίμησης σχολικών μονάδων, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες τους και όχι μόνο τα απομακρυσμένα σχολεία.
  • Σχολικές μονάδες σε αναστολή: Κάποιες σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε αναστολή ενδέχεται να ανοίξουν την επόμενη σχολική χρονιά.
  • Λειτουργικά υπεράριθμοι: Οι εκπαιδευτικοί που έχουν οργανική θέση σε σχολική μονάδα που τίθεται σε αναστολή, βγαίνουν λειτουργικά υπεράριθμοι.
  • Τοποθέτηση λειτουργικά υπεράριθμων: Οι λειτουργικά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί μπορούν να τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε σχολείο της ίδιας ομάδας ή όμορης ομάδας. Εάν δεν επιθυμούν τοποθέτηση στην ίδια ομάδα, τοποθετούνται με την διαδικασία των αποσπάσεων.
  • Παράδειγμα: Εκπαιδευτικός με οργανική στο νηπιαγωγείο Αντισκάρι, εάν το νηπιαγωγείο τεθεί σε αναστολή, βγαίνει λειτουργικά υπεράριθμος. Έχει προτεραιότητα τοποθέτησης σε νηπιαγωγεία της ίδιας ομάδας (Πύργος, Χαρακα, Μεσοχωριό) λαμβάνοντας τα μόρια από το Αντισκάρι. Εάν επιθυμεί τοποθέτηση σε άλλο νηπιαγωγείο, μπαίνει στον πίνακα των γενικών αποσπάσεων.
Επειδή δεχόμαστε αρκετά ερωτήματα σχετικά με την διαδικασία δήλωσης σχολικών μονάδων, θέλουμε να σας διευκρινίσουμε τα εξής:
1) Όσοι συνάδελφοι έχουν κάνει αίτηση μετάθεσης εντός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου, αλλά δεν θέλουν να δηλώσουν καμιά σχολική μονάδα, δεν κάνουν καθόλου δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων. Το επισημαίνουμε αυτό γιατί πολλοί συνάδελφοί μας αναφέρουν την αρνητική δήλωση. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν υπάρχει αρνητική δήλωση στη συγκεκριμένη διαδικασία.
2) Για τους συναδέλφους που ήρθαν από άλλα ΠΥΣΠΕ και τους νεοδιόριστους 2023, καλό είναι να κάνετε την δήλωση σας σύμφωνα με τα σχολεία που επιθυμείτε και όχι να βάζετε μόνο απομακρυσμένα σχολεία για να πάρετε μια οργανική.
3) Όσον αφορά τις σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε αναστολή να ξεκαθαρίσουμε ότι ενδεχομένως κάποιες από αυτές θα ανοίξουν την επόμενη σχολική χρονιά. Άλλωστε ξεκάθαρη θέση μας είναι η ενίσχυση όλων των σχολικών μονάδων είτε της πόλης είτε της υπαίθρου.
Αν κάποιες από αυτες παραμείνουν σε αναστολή, οι συνάδελφοι που έχουν εκεί οργανική θέση θα βγουν λειτουργικά υπεράριθμοι.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ;
Αν κάποιος εκπαιδευτικός βγει λειτουργικά υπεράριθμος, μπορεί να τοποθετηθεί κατά προτεραιότητα σε σχολείο της ίδιας ομάδας ή σε όμορη ομάδα, σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση στην ομάδα σχολείων που ανήκει. Αν δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί σε σχολείο της ίδιας ομάδας τοποθετείται με την διαδικασία των αποσπάσεων.
Σας αναφέρουμε ένα παράδειγμα για να το καταλάβετε καλύτερα.
ΠΧ Ένας εκπαιδευτικός παίρνει οργανική στο νηπιαγωγείο Αντισκάρι. Αν το νηπιαγωγείο την επόμενη χρονιά είναι σε αναστολή ο εκπαιδευτικός βγαίνει λειτουργικά υπεράριθμος.
Το Αντισκάρι βρίσκεται στην ίδια ομάδα σχολείων με τον Πύργο, τον Χαρακα και το Μεσοχωριό. Αν επιθυμεί να τοποθετηθεί κατά προτεραιότητα πρέπει η τοποθέτηση του να γίνει σε κάποιο από αυτά τα νηπιαγωγεία και θα πάρει τα μόρια από το Αντισκάρι καθώς είναι περισσότερα σε σχέση με τα υπόλοιπα νηπιαγωγεία.
Αν όμως ο εκπαιδευτικός θέλει να τοποθετηθει σε οποιοδήποτε άλλο νηπιαγωγείο, θα μπει στον πίνακα των γενικών αποσπάσεων και θα τοποθετηθεί σύμφωνα με τα μόρια του.
Τηλέμαχος Παπαδόπουλος – Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω