ΠΙΝΑΚΕΣ jpg

Αμοιβαίες μεταθέσεις – Εξετάστηκαν από το ΚΥΣΔΕ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αμοιβαίες μεταθέσεις(Δευτεροβάθμια)

Ήταν ένα από τα θέματα που εξετάστηκαν στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ της Παρασκευής 26/04. Ικανοποιήθηκαν έξι (6) από τα συνολικά δώδεκα (12) ζευγάρια αιτήσεων εκπαιδευτικών ΔΕ με βάση τη νομοθεσία (αρ. 10 του ΠΔ50/1996 (45Α΄), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 9 του ΠΔ100/1997). Πιο συγκεκριμένα ικανοποιήθηκαν οι εξής αμοιβαίες μεταθέσεις:

1. ΠΕ04.04 (Άρτα-Πρέβεζα), 2. ΠΕ04.04 (Α΄Εύβοιας-Β΄Ανατ. Αττικής, 3. ΠΕ03 (Β΄Θεσσαλονίκη-Κιλκίς), 4. ΠΕ87.03 (Φθιώτιδα-Ξάνθη), 5. ΠΕ86 (Χαλκιδική-Πέλλα), 6. ΠΕ83 (Δ΄Αθήνας-Αχαΐα).

Δύο (2) δεν ικανοποιήθηκαν λόγω χαρακτηρισμού τους ως υπεράριθμοι από τα ΠΥΣΔΕ, αλλά και τέσσερις (4) που αφορούσαν αμοιβαία μετάθεση είτε από Μουσικό Σχολείο σε Σχολείο Γενικής Εκπαίδευσης, είτε από Μουσικό Σχολείο σε Μουσικό Σχολείο. Ο λόγος της απόρριψης ήταν ότι στην κείμενη νομοθεσία δεν προβλέπεται αμοιβαία μετάθεση από Μουσικό σε Σχολείο Γενικής Εκπαίδευσης ή από Μουσικό σε Μουσικό, καθώς οι μεταθέσεις στα σχολεία αυτά πραγματοποιούνται βάσει αυξημένων τυπικών προσόντων και δεν εφαρμόζονται τα κριτήρια των γενικών μεταθέσεων. Ακόμα και με το ισχύον απαρχαιωμένο πλαίσιο, θεώρησα ότι θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν οι αμοιβαίες μεταθέσεις, πολύ περισσότερο στα Μουσικά. Εξέφρασα τις διαφωνίες μου τεκμηριωμένα και διαφοροποιήθηκα δια της ψήφου μου.

Δημοφιλή!!  ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΔΕ

Επιτέλους, το πλαίσιο με βάση το οποίο γίνονται οι αμοιβαίες μεταθέσεις πρέπει να αλλάξει άμεσα – για τις μεταθέσεις της επόμενης χρονιάς – και είναι κάτι που όλοι το αναγνωρίζουν και συμφωνούν.

Θ. Κατσωνόπουλος μέλος του ΚΥΣΔΕ(ΣYNΕΚ)

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω