Imerida Post wide 1200 630

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού από την ΔΔΕ Ξάνθης: “Επιλέγοντας το μέλλον μου: Λύκειο και Επαγγελματική Σταδιοδρομία”

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού από την ΔΔΕ Ξάνθης: “Επιλέγοντας το μέλλον μου: Λύκειο και Επαγγελματική Σταδιοδρομία”

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης, διοργανώνει Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα “Επιλέγοντας το μέλλον μου: Λύκειο και Επαγγελματική Σταδιοδρομία”. Η ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, γονείς και φοιτητές.

Η ημερίδα φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ετήσια και να αποκτήσει θεσμικό χαρακτήρα για την περιοχή της Ξάνθης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΔΕ ΞΑΝΘΗΣ

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης και με την ευγενική φιλοξενία του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης, θα πραγματοποιήσει ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού που απευθύνεται σε γονείς και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και φοιτητές.

Η ημερίδα θα λάβει χώρα στις 12 Απριλίου 2024 και ώρα 18:00 στο αμφιθέατρο του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα γίνει παρουσίαση των πέντε διαφορετικών τύπων Λυκείων που μπορούν να επιλέξουν οι μαθητές τις Ξάνθης μετά το Γυμνάσιο από εκπαιδευτικούς και στελέχη που υπηρετούν στα λύκεια αυτά. Θα αναδειχθούν διαφορές μεταξύ των τύπων λυκείων, σε ό,τι αφορά τον τρόπο εισαγωγής σε αυτά, θέματα φοίτησης, καθώς και στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δημοφιλή!!  Χαρτογράφηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αριθμητικά δεδομένα για το έτος 2023-2024

Στο δεύτερο μέρος, θα επιχειρηθεί να αναδειχθεί η σημασία των ήπιων δεξιοτήτων και των νοοτροπιών για την επαγγελματική εξέλιξη των νέων, μέσα από ομιλίες ακαδημαϊκών, ειδικών στο πεδίο των ανθρώπινων πόρων, καθώς και στελεχών επιχειρήσεων.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων κάθε μέρους θα υπάρχει δυνατότητα ερωτήσεων από το ακροατήριο.

Η δράση αυτή φιλοδοξούμε να καθιερωθεί ως ετήσια και να αποκτήσει θεσμικό χαρακτήρα για την περιοχή μας. Επιθυμία μας είναι να απαντώνται με εγκυρότητα οι προβληματισμοί των μαθητών και των γονέων ως προς την επιλογή του τύπου λυκείου, καθώς και να αναδεικνύονται επίκαιρα θέματα της επαγγελματικής ζωής μέσα από την οπτική ειδικών.

Παιδαγωγική & Διδακτική Επάρκεια (ΠΔΕ) / Οι 5 αποδεκτοί τρόποι απόκτησής!!

Δημοφιλή!!  21ο Συνέδριο ΟΛΜΕ: Αποφάσεις από τα εργασιακά και παιδαγωγικά ζητήματα έως τα μισθολογικά, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ!!

Η μοριοδότηση των σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Δυσπρόσιτα (κατηγορίες Ι, ΙΑ, ΙΒ και ΙΓ) καταστήματα κράτησης κ.α

Imerida Post wide 1200 630

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω