Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής

ΙΕΠ / Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας: 4η Απριλίου – Καταγραφή Δράσεων

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΙΕΠ / Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας: 4η Απριλίου

ΙΕΠ / Καταγραφή Δράσεων Σχολείων στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας

Tο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.) προχώρησε στην καθιέρωση της 4ης Απριλίου ως Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από εισήγηση του ΙΕΠ (βλ. Εγκύκλιο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.).

Με την καθιέρωση της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας, επιδιώκεται η προώθηση, η ευαισθητοποίηση, η ανάπτυξη της φιλοζωίας και η υπεύθυνη κηδεμονία ζώου συντροφιάς από τους/ τις μαθητές/τριες.

Την ημέρα αυτή, που αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, αναμένονται εκδηλώσεις, ομιλίες, προβολές, σεμινάρια αντιμετώπισης και χειρισμού αδέσποτων ζώων και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα, με τη συνδρομή ειδικών επιστημόνων όπως κτηνιάτρων, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, ειδικών παιδαγωγών και ατόμων που απασχολούνται επαγγελματικά αλλά και εθελοντικά σε χώρους φιλοξενίας και φροντίδας ζώων.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο και προκειμένου να αναδειχτούν καλές πρακτικές, το Ι.Ε.Π. συγκρότησε Ομάδα Εργασίας η οποία εκτός των δράσεων προώθησης της φιλοζωίας, τον εμπλουτισμό των Προγραμμάτων Σπουδών και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και την δικτύωση με επιστημονικούς οργανισμούς και φορείς, αποβλέπει και στη δημιουργία αποθετηρίου κατάθεσης και παρουσίασης καλών πρακτικών που θα προκύψουν από τις δράσεις των σχολείων.

Δημοφιλή!!  ΙΕΠ / Υποβολή Έκθεσης Εξωτερικής Αξιολόγησης του έργου των σχολικών μονάδων σχ. έτους 2023-2024

Το Ι.Ε.Π. θα απευθύνει για το σκοπό αυτό πρόσκληση προς τα σχολεία για τη συγκέντρωση δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας, ώστε να αξιοποιηθούν ως εκπαιδευτικά προγράμματα, εκπαιδευτικό υλικό για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και επιπρόσθετα να πραγματοποιηθεί μια γιορτή Φιλοζωίας.

Αναμένουμε την αποστολή των δράσεών σας στο σύνδεσμο https://www.iep.edu.gr/services/forms/login.php συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο.

ΙΕΠ: ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

boy puppy dog pet mammal pexels saulo leite 16218060 1 9511217416 78321be61f o

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω