5ad83855 46dc 4a43 90b6 5f5a2d3f66f5

Καταδίκη ρατσιστικών επεισοδίων στην πλατεία Αριστοτέλους

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Καταδίκη ρατσιστικών επεισοδίων στην πλατεία Αριστοτέλους

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Υπαίθρου Θεσσαλονίκης καταδικάζει τα ρατσιστικά επεισόδια στην πλατεία Αριστοτέλους. Η ρητορική μίσους, η έμφυλη βία, οι ρατσιστικές και ομοφοβικές συμπεριφορές δεν έχουν θέση στην κοινωνία. Απαιτείται ενίσχυση της σεξουαλικής και αντιρατσιστικής αγωγής στα σχολεία, θεσμοθέτηση μαθημάτων ενσυναίσθησης.

Σύμβουλος ανέβασε βίντεο από αξιολόγηση στο TikTok & στο Fb

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Υπαίθρου Θεσσαλονίκης καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα πρόσφατα αποτρόπαια γεγονότα που συνέβησαν στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης με θύματα δυο ανύποπτους πολίτες με   διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Τα φαινόμενα της ρητορικής μίσους, η έμφυλη βία, οι ρατσιστικές και ομοφοβικές συμπεριφορές δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Οι απρόκλητοι προπηλακισμοί σε ανύποπτους συμπολίτες μας είναι σημάδια εκφασισμού μιας κοινωνίας που βρίσκεται σε κρίση. Αποτελούν απαράδεκτες εκδηλώσεις που βρίσκονται μακριά από κάθε αρχή ισότητας των πολιτών, του σεβασμού του άλλου/ης, της ανεκτικότητας, της διαφορετικότητας.

Δημοφιλή!!  Ενημερωτικό για την 25η Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας (5 Ιουλίου 2024)

Στεκόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης, αποκλεισμού, κάθε έλλειψη αναγνώρισης και αυτοκαθορισμού. Μαχόμαστε για την ισότητα στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στο σπίτι και στους δρόμους, για τη συνολική χειραφέτηση. Είναι  επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί στα σχολεία η σεξουαλική και η αντιρατσιστική αγωγή, να θεσμοθετηθούν μαθήματα ενσυναίσθησης για μια κοινωνία που να χωράει τη διαφορετικότητα, για μια κοινωνία που να τους χωράει όλους και όλες! Συνεχίζουμε τον αγώνα για το δημόσιο σχολείο: Καθήκον και Δικαίωμα – Εκπαιδευτικοί Κυκλάδων

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω