ΔΑΣΚΑΛΟΣ

Πρωτοπόροι της Αξιολόγησης στις Σέρρες – Στόχευσαν διορισμένους προ 20ετίας και μετά την ανακοίνωση του συλλόγου η διεύθυνση καλεί σε κοινή σύσκεψη συνεννόησης

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πρωτοπόροι της Αξιολόγησης στις Σέρρες – Στόχευσαν διορισμένους προ 20ετίας και μετά την ανακοίνωση του συλλόγου η διεύθυνση καλεί σε κοινή σύσκεψη συνεννόησης

Κωμικοτραγικές καταστάσεις, θα έλεγε κανείς, εκτυλίσσονται σε όλη την Ελλάδα αναφορικά με το θίασο της ατομικής αξιολόγησης και έχουν δημοσιευτεί δεκάδες αδιανόητα περιστατικά για τα οποία μπορεί πια να γραφτεί μέχρι και βιβλίο. Ας δούμε την απίστευτη περίπτωση των Σερρών. Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ανακοίνωση του τοπικού συλλόγου εκπαιδευτικών κλήθηκαν προς αξιολόγηση εκπαιδευτικοί που έχουν μέχρι και 20 έτη προϋπηρεσίας κάτι που δε συνηθίζεται φυσικά στις άλλες περιφέρειες της χώρας. Από την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Σερρών μαθαίνουμε ότι: η εντολή δόθηκε από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Κεντρ. Μακεδονίας, η οποία σε αντίθεση με τις ΠΔΕ της υπόλοιπης χώρας, προχωρά στην ατομική αξιολόγηση, με την ταυτόχρονη υλοποίηση του πεδίου Α1 και Α2 από τους Συμβούλους Εκπ/σης και τους Δ/ντες-ντριες, Προϊσταμένους/ες των σχολικών μονάδων”

Το αποτέλεσμα ήταν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Νομού Σερρών “ο Εμ. Παπάς” εξέδωσε ανακοίνωση στις 8/3 για την κατάσταση και φυσικά καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην Απεργία/Αποχή της ΔΟΕ, δείτε την ανακοίνωση ΕΔΩ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα: “Εδώ και τρεις μέρες οι Σχολικοί Σύμβουλοι καλούν εκπαιδευτικούς μέχρι 20 έτη προϋπηρεσίας να αξιολογηθούν με πιεστικές διαδικασίες…Τα όσα βιώνουμε είναι πρωτοφανή, αλλά η εκπαιδευτική κοινότητα θα σταθεί ενωμένη απέναντι στην εκφοβιστική πολιτική της κυβέρνησης. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό, πως ενέργειες όπως αυτές που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα, με τη μαζική αποστολή mail από τους Σχολικούς Συμβούλους σε συναδέλφους διορισμένους από το 2005 και μετά , δεν βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και σε ένα καλό παιδαγωγικό κλίμα εντός αυτών.”

Ωστόσο η τοπική διεύθυνση εκπαίδευσης μοιάζει να επεμβαίνει μετά τη δημοσιοποίηση των περιστατικών και να καλεί με επίσημο έγγραφό της (δείτε ΕΔΩ), το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, τους “συμβούλους” και άλλους διοικητικούς σε Κοινή Σύσκεψη την Τρίτη 12/3 και ώρα 13.30, αναφέροντας συγκεκριμένα: “Με δεδομένα τα αντανακλαστικά της Υπηρεσίας μας και κατόπιν συγκεκριμένης ανακοίνωσης περί της Αξιολόγησης εκπαιδευτικών μας που υπέπεσε στην αντίληψή μας κινούμενοι πάντα στην κατεύθυνση της συνεργασίας και άρσης τυχόν παρερμηνειών, σας Καλούμε σε Κοινή Σύσκεψη την Τρίτη, 12/03/2024 και ώρα 13.30΄, στο Γραφείο Διδασκόντων των 8 ου & 25ου Δημοτικών Σχολείων Σερρών. Η παρουσία όλων κρίνεται ως αυτονόητη και επιβεβλημένη.”

Από όλα τα παραπάνω ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το πως η νεκρανάσταση του επιθεωρητισμού έχει τορπιλίσει τη λειτουργία των διαδικασιών της εκπαίδευσης, οδηγώντας σε καταστάσεις που δεν τιμούν κανέναν..

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω