στοπ

Μαθητές Λυκείου διώχνουν επιθεωρητή που πήγε να αξιολογήσει την καθηγήτριά τους

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μαθητές που αρνήθηκαν να γίνουν κομπάρσοι στο  θέατρο της παρακολούθησης διδασκαλίας για την ατομική αξιολόγηση και φώναξαν δυνατά συνθήματα υπέρ της παιδαγωγικής ελευθερίας, υπέρ των εκπαιδευτικών τους και κατά του νέου καθεστώτος σκότους και τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει το ΥΠΑΙΘΑ μέσω την νεκρανάστασης του επιθεωρητισμού. Μαθητές που συνεδρίασαν και ενωμένοι αποφάσισαν να κάνουν αποχή από το μάθημα της συγκεκριμένης ώρας παρακολούθησης της διδασκαλίας, ώστε να μπλοκάρουν την αξιολόγηση. Μαθητές που αναδείχτηκαν σε πρωταγωνιστές διδάσκοντας αυτοί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο το μάθημα της αντίστασης, του αγώνα, της αξιοπρέπειας. Αυτοί είναι οι μαθητές μεγάλου Λυκείου στον Πειραιά που με τη στάση τους ακύρωσαν την απόπειρα αξιολογητή να παρακολουθήσει διδασκαλία νεοδιόριστης εκπαιδευτικού.

Δημοφιλή!!  Κατατέθηκε η τροπολογία με τις νέες οργανικές - 1555 ΕΕΠ/ΕΒΠ & 1.723 οργανικές Θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Την στιγμή που γινόταν όλα αυτά φυσικά είχαν την συμπαράσταση και άλλων καθηγητών τους που συμμετέχουν εδώ και καιρό στην απεργία/αποχή της ομοσπονδίας τους. Οι μαθητές ενδεχομένως κατανοούν ότι η αξιολόγηση δεν αφορά μόνο τους καθηγητές τους, αλλά απαξιώνει συνολικά το δημόσιο σχολείο. Ίσως νιώθουν ότι η αμφισβήτηση της επιστημονικής επάρκειας των καθηγητών τους και η αμφισβήτηση της εργασιακής ασφάλειας τους,  δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά ναρκοθετεί και το μέλλον της δικής τους γενιάς.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω