00ce3fab d9cd 4be5 a36e 64c6c0bcaf73

ΔΟΕ: Συνεχίζουμε δυναμικά με την απεργία αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ – Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ΔΟΕ καλεί τα μέλη της να συνεχίσουν, όπως ήδη κάνουν, να αντιστέκονται στην επιβολή της ατομικής αξιολόγησης του νόμου 4823/2021. Για το λόγο αυτό και έχει προκηρυχθεί νέα Απεργία/Αποχή από την ΑΔΕΔΥ η οποία καλύπτει απόλυτα κάθε εκπαιδευτικό και ισχύει ήδη από τις 29/2. Δείτε την ανακοίνωση την ΔΟΕ:

Θέμα: Συνεχίζουμε δυναμικά με την απεργία αποχή που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση. 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα οι οποίοι συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία αποχή ενάντια στην αντιπαιδαγωγική – αντεπιστημονική ατομική «αξιολόγηση» του νόμου 4823/21 και της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Έντρομη, μπροστά στην αποφασιστική συμμετοχή των εκπαιδευτικών η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.  με μια αγωγή «για γέλια και για κλάματα» αποκαλυπτική της παντελούς έλλειψης γνώσης των τεκταινόμενων στο δημόσιο σχολείο και των μορφωτικών αναγκών των μαθητών, πήρε την πολιτική απόφαση να μεθοδεύσει την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης, πολιτικής και καταχρηστικής. Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την Τρίτη 27-2 δεν ήταν αυτή που επιθυμούσε. Η απεργία κρίθηκε παράνομη για καθαρά τυπικούς λόγους σε σχέση με τη μη εφαρμογή διατάξεων του νόμου Χατζηδάκη και όχι πολιτική ή/και καταχρηστική. Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά τη μη προκήρυξη της απεργίας από τη Γενική Συνέλευση (όταν το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει εκ του καταστατικού του τη δυνατότητα προκήρυξης απεργίας, είχε σχετική εξουσιοδότηση από Γενική Συνέλευση αλλά και η 92η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επικύρωσε την απόφαση) και υποχρέωση προσφυγής για «διάλογο» στον ΟΜΕΔ (τη στιγμή που η ίδια η αγωγή του Υπουργείου επικαλείται την ύπαρξη διαλόγου).

Δημοφιλή!!  Μητσοτάκης: Στόχος μας είναι να μειώσουμε τουλάχιστον κατά 50% τον αριθμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με μόνιμους διορισμούς

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. μετά από αυτήν την απόφαση, ζήτησε, την ίδια ημέρα, από την υπερκείμενη τριτοβάθμια οργάνωση, την Α.Δ.Ε..Δ.Υ. να κηρύξει και εκείνη την απεργία αποχή, δίνοντας το μήνυμα της συνολικής εναντίωσης του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, τον αυταρχισμό και την επιβολή πολιτικών διαλυτικών για τον κοινωνικό πυλώνα της δημόσιας εκπαίδευσης. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σήμερα, 29-2-2024 επέδωσε το εξώδικο κήρυξης της απεργίας-αποχής στο Υπουργείο Παιδείας.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς να υπογράψουν (και στη συνέχεια να πρωτοκολληθεί στη σχολική μονάδα), το νέο έντυπο συμμετοχής στην απεργία-αποχή που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (όπως έκαναν μέχρι τώρα με το αντίστοιχο έντυπο της Δ.Ο.Ε.) τονίζοντας πως καμιά συνέπεια δεν υπήρξε, για κανένα/καμία συνάδελφο, με την έως τώρα μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή. Τονίζουμε, επίσης, ότι , συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση διδασκαλιών των συναδέλφων από αξιολογητές.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους/τις λειτουργούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συνεχίσουν να πορεύονται τον δρόμο του αγώνα, με βάση τον αγωνιστικό σχεδιασμό  που οργανώνεται και ανακοινώνεται βήμα βήμα από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., μέχρι να αναγκάσουμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να αποσύρει όλα τα αντιδραστικά νομοθετήματα και να δεχθεί τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο,  για τη θωράκιση του δημόσιου σχολείου.

Στην ίδια κατεύθυνση και οι σύλλογοι εκπαιδευτικών ανά τη χώρα:

εικόνα Viber 2022 05 15 14 58 21 360

Η Απεργία-Αποχή από την ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών συνεχίζεται! ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συναδέλφισσες/οι

Το ΥΠΑΙΘΑ, ομολογώντας ότι η αξιολόγηση δεν προχωρά όπως επιδιώκει, χρησιμοποίησε τον προσφιλή του τρόπο, την ποινικοποίηση των αγώνων και με διαδικασίες εξπρές την έβγαλε παράνομη στα δικαστήρια!  Δεν υποχωρούμε! 

Δημοφιλή!!  10% μόλις των περσινών αναπληρωτών διορίζονται και από πίσω έρχεται απειλητικά το ανοικτό σχολείο

27/2/24  – Το δικαστήριο έβγαλε παράνομη την Απεργία- Αποχή της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ για την Ατομική αξ.

27/2/24-  Η ΔΟΕ καταθέτει  Αίτημα κήρυξης απεργίας αποχής από τις διαδικασίες που προβλέπονται στον ν. 4823/2021 από την ΑΔΕΔΥ

27/2/24 –  Η ΑΔΕΔΥ πήρε ομόφωνη απόφαση επαναπροκήρυξης.   

29/2/24 Επιδόθηκε   από την ΑΔΕΔΥ στο ΥΠΑΙΘΑ  η επαναπροκήρυξη. Τις επόμενες μέρες θα ενημερώσουμε για να εκκινήσουμε να υπογράψουμε τη νέα δήλωση της ΑΔΕΔΥ.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ: Οι στάσεις εργασίας ισχύουν κανονικά (δεν προσέφυγε το υπουργείο στα δικαστήρια για τις στάσεις εργασίας) . Οι στάσεις εργασίας της ΔΟΕ για τον μήνα Μάρτιο ΕΔΩ

29/2/24 Η ΔΟΕ ανακοινώνει Συνεχίζουμε δυναμικά με την απεργία αποχή που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση – Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (doe.gr)

Δε θα αφήσουμε τον κλάδο,  τους συναδέλφους/ισσες μας (εκπαιδευτικούς νεότερους και παλιότερους  – προϊστάμενες/ους &  Δ/ντες-Δ/ντριες)  ούτε μια μέρα ακάλυπτους χωρίς Α-Α!

Όποια και αν είναι η τακτική της κυβέρνησης θα συνεχίσουμε τον αγώνα:

  • Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ στα πλαίσια της ομόφωνης απόφασης της 92ης ΓΣ, να επαναπροκηρύττει την Απεργία Αποχή και τις στάσεις εργασίας κάθε φορά που το δικαστήριο θα την κρίνει παράνομη ή και καταχρηστική.
  • Δυνατότητα & υποχρέωση  επαναπροκήρυξης  έχουν και τα πρωτοβάθμια σωματεία.
  • Σε κάθε περίπτωση ο σύλλογος μας θα επιδιώξει συντονισμό ΣΕΠΕ  και ΕΛΜΕ  και θα προκηρύξει Απεργία – Αποχή.
  • Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση, την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση, τον ανταγωνισμό, την κατηγοριοποίηση και την επιχειρηματική λειτουργία της εκπαίδευσης θα συνεχιστεί!
  • Σε κάθε περίπτωση πίεσης από αξιολογητή είτε σύμβουλο είτε δ/ντή ενημερώστε άμεσα το σύλλογο!
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Αντώνης Καραφώτης

Δάσκαλος, με μεταπτυχιακό, όπως όλοι οι δάσκαλοι.. Μεγάλωσε στη Δράμα, σπούδασε Θεσσαλονίκη, διδάσκει στην Αθήνα. Για πολλά χρόνια είναι στέλεχος κατασκηνώσεων. Ασχολείται με το διάβασμα, τον Παναθηναϊκό και τώρα τελευταία πολύ με το e-wall.. Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Κώστας Σωτηρίου

Κύλιση προς τα επάνω