Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε απεργία-αποχή για τους εκπαιδευτικούς, καλύπτοντας τους από τις 29 Φεβρουαρίου.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε απεργία-αποχή για τους εκπαιδευτικούς, καλύπτοντας τους από τις 29 Φεβρουαρίου.

  • Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ έχουν κηρύξει 3ωρες στάσεις εργασίας από 1 έως 29 Μαρτίου.
  • Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Ο Αριστοτέλης” καλεί σε συνέχιση της απεργίας-αποχής και έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας για τον Μάρτιο.
  • Η ΔΟΕ καλεί σε νέα δήλωση Απεργίας-Αποχής, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα.
Σήμερα θα επιδοθεί η απόφαση για την αγωγή του Υπουργείου Παιδείας προς ΟΛΜΕ-ΔΟΕ οπότε παύει η νομιμότητα της απεργίας-αποχής από ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και μπαίνει σε ισχύ η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ -ΑΠΟΧΗ

των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τις διαδικασίες, που προβλέπονται στον ν. 4823/2021, όπως αυτές συμπληρώθηκαν και περαιτέρω ρυθμίστηκαν στην Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5/ΦΕΚ Β 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της» και δη από τις διαδικασίες που σχετίζονται με όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενημέρωση ατομικού φακέλου, κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ.).
Οι ανωτέρω διαπιστώσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, αποτελούν τους λόγους στους οποίους θεμελιώνεται η απεργία – αποχή, ενώ, αντίστοιχα, αιτήματα της εν λόγω απεργίας – αποχής αποτελούν η κατάργηση του προαναφερθέντος θεσμικού πλαισίου της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
Σημειώνεται, ότι η ως άνω αποχή των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που εκπροσωπούμε, από συγκεκριμένες ενέργειες, προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς ΔΕφΑθ 559/2020, Εφ. Αθηνών 590/2023, Εφ. Αθηνών 4843/2014, Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη, ως μορφή απεργίας.

ΔΟΕ / Κήρυξη 3ωρων στάσεων εργασίας

Σας ενημερώνουμε, ότι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει κηρύξει 3ωρες στάσεις εργασίας για το 1ο ή 2ο 3ωρο του προγράμματος των σχολικών μονάδων από τη Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 όπως επίσης και επιπλέον στάση εργασίας που καλύπτει το ολοήμερο και διευρυμένου ωραρίου (14:00 – 17:30), στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της Υ.Α. 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της».

Δημοφιλή!!  Ενημερωτικό για την 25η Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας (5 Ιουλίου 2024)

 

Αριστοτέλης / Απεργία-Αποχή: Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση!

Παρά την προσπάθεια του ΥΠΑΙΘΑ να ποινικοποιήσει την απεργία-αποχή, οι εκπαιδευτικοί παραμένουν αταλάντευτοι στον αγώνα τους.

  • Η απεργία-αποχή κηρύχθηκε παράνομη από τα δικαστήρια, ύστερα από αγωγή του ΥΠΑΙΘΑ.
  • Η ΑΔΕΔΥ θα κηρύξει απεργία-αποχή, καλύπτοντας τους εκπαιδευτικούς.
  • Οι στάσεις εργασίας των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, καθώς και του Αριστοτέλη, παραμένουν σε ισχύ.
  • Ο Αριστοτέλης προτίθεται να επαναπροκηρύξει την απεργία-αποχή, αν δεν το πράξουν οι ομοσπονδίες.
Η ΑΔΕΔΥ ομόφωνα πήρε απόφαση για κήρυξη απεργίας αποχής, το εξώδικο της οποίας κατατέθηκε την Πέμπτη 29.2 και μας καλύπτει πλήρως. Σχετικά με νέα δήλωση Απεργίας Αποχής με βάση την προκήρυξη της ΑΔΕΔΥ, θα ενημερώσουμε άμεσα. Προς το παρόν δεν χρειάζεται. Για οποιαδήποτε απορία, επικοινωνήστε με το ΔΣ του συλλόγου.
Οι στάσεις εργασίας των ΔΟΕ ΟΛΜΕ (όταν οι «αξιολογητές» θελήσουν να μπουν στην τάξη για να αξιολογήσουν) ισχύουν κανονικά μια και δεν τις πήγε στα δικαστήρια το ΥΠΑΙΘΑ. Σας ενημερώνουμε, ότι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει κηρύξει 3ωρες στάσεις εργασίας για το 1ο ή 2ο 3ωρο του προγράμματος των σχολικών μονάδων από τη Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 όπως επίσης και επιπλέον στάση εργασίας που καλύπτει το ολοήμερο και διευρυμένου ωραρίου (14:00 – 17:30).

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Ο Αριστοτέλης” / Το ΥΠΑΙΘΑ, ομολογώντας ότι η αξιολόγηση δεν προχωρά όπως επιδιώκει, χρησιμοποίησε τον προσφιλή του τρόπο, την ποινικοποίηση των αγώνων και με διαδικασίες εξπρές έστειλε την απεργία αποχή της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ στα δικαστήρια και την έβγαλε παράνομη.

Δεν υποχωρούμε!
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας συλλογικά και αταλάντευτα μέχρι τη νίκη! Όπως απαίτησαν για μια ακόμη φορά οι χιλιάδες που έκλεισαν τα σχολεία και κατέβηκαν στους δρόμους στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις.
Για τη συνέχιση του αγώνα σημειώνουμε τα εξής:
1. Η ΑΔΕΔΥ ομόφωνα πήρε απόφαση για κήρυξη απεργίας αποχής, το εξώδικο της οποίας κατατέθηκε την Πέμπτη 29.2 και μας καλύπτει πλήρως. Σχετικά με νέα δήλωση Απεργίας Αποχής με βάση την προκήρυξη της ΑΔΕΔΥ, θα ενημερώσουμε άμεσα. Προς το παρόν δεν χρειάζεται. Για οποιαδήποτε απορία, επικοινωνήστε με το ΔΣ και την επιτροπή αγώνα του συλλόγου

2. Οι στάσεις εργασίας των ΔΟΕ ΟΛΜΕ ισχύουν κανονικά μια και δεν τις πήγε στα δικαστήρια το ΥΠΑΙΘΑ

Δημοφιλή!!  Περισσότεροι Νηπιαγωγοί, Καλύτερη Εκπαίδευση: Τα Οφέλη της Ενίσχυσης των Προσλήψεων
3. Οι στάσεις εργασίας του Αριστοτέλη ισχύουν κανονικά. Ο Αριστοτέλης έχει ανακοινώσει ήδη στάσεις εργασίας και για τον μήνα Μάρτιο εδώ
4. Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση της ΓΣ του Αριστοτέλη οι στάσεις εργασίας για την ατομική αξιολόγηση αποδίδονται από το απεργιακό ταμείο του σωματείου.
Η Απεργία- Αποχή ΜΠΟΡΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ να επαναπροκηρυχτεί και από τη ΔΟΕ στη συνέχεια. Διαβάστε εδώ την ομόφωνη απόφαση της ΓΣ του Αριστοτέλη που εξηγεί αναλυτικά το ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση, ο Αριστοτέλης προχωρά στην επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής από την ατομική αξιολόγηση αν δεν το κάνουν οι ομοσπονδίες και οργανώνει συντονισμό με τους άλλους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ.
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω