ask 1328466 1280

Κενά σε σχολεία: Απαράδεκτο να μένουν ακάλυπτες θέσεις μειωμένου ωραρίου από τροποποιήσεις συμβάσεων

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κενά σε σχολεία: Απαράδεκτο να μένουν ακάλυπτες θέσεις μειωμένου ωραρίου από τροποποιήσεις συμβάσεων

Απαιτείται άμεση δράση από το Υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη των κενών και την ομαλή υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Ο Μάριος Μαγιολάδης επισημαίνει ένα φαινόμενο που δημιουργεί κενά σε σχολεία: η πρόσληψη αναπληρωτών σε πλήρες ωράριο, οι οποίοι ήδη εργάζονταν με μειωμένο ωράριο. Αυτό αφήνει ακάλυπτες τις αρχικές θέσεις μειωμένου ωραρίου, δημιουργώντας διοικητικό φόρτο για νέες προσλήψεις. Προτείνεται η άμεση κάλυψη των κενών μειωμένου ωραρίου που προκύπτουν από τροποποιήσεις συμβάσεων, αποφεύγοντας παράλληλα την κατάχρηση της μετατροπής θέσεων πλήρους ωραρίου σε μειωμένου. ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ / ΕΒΠ – ΠΛΗΡΟΥΣ & ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΑΜΩ ΩΡΑΡΙΟΥ (ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ)!

Εκκαθαρισμένοι πίνακες εκπαιδευτικών: Τι πρέπει να προσέξετε

ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
Παρατηρώ ένα ακόμα φαινόμενο με τις προσλήψεις αναπληρωτών το οποίο οδηγεί σε κενά: Το Υπουργείο Παιδείας προσλαμβάνει, σε πολλές περιπτώσεις, σε πλήρες ωράριο άτομα που ήδη εργάζονται μειωμένο ωράριο.
Το αποτέλεσμα είναι ότι μετά τη νέα πρόσληψη η αρχική θέση μένει ακάλυπτη. Το σύστημα θα πρέπει να τρέχει και ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ για τις θέσεις μειωμένου ωραρίου που αφήνει το άτομο που διορίζεται.
Αν κάποιος δεις τις ανακλήσεις θα δει ότι ένα μεγάλο μέρος οφείλεται σε νές προσλήψεις.
Σίγουρα δεν πρέπει να γυρίσουμε στο προηγούμενο καθεστώς όπου η εκάστοτε διεύθυνση τροποποιούσε συμβάσεις γιατί εκεί είχαμε το φαινόμενο να “κρατάνε” θέσεις ΠΛΗΡΟΥΣ ωραρίου μεταμφισμένες (προσωρινά) σε ΜΕΙΩΜΕΝΟ ωράριο.
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

Μάριος Μαγιολαδίτης

Ο Μάριος Μαγιολαδίτης είναι μαθηματικός με μεταπτυχιακά διπλώματα στα Θεμέλια της Πληροφορικής (Παν. Κρήτης) και την Ειδική Αγωγή (Παν. Λευκωσίας - Παν. Πατρών) είναι διαχειριστής της σελίδας(Εκπαιδευτικοί Βθμιας (ΓΕΝΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΙΚΗΣ Εκπαίδευσης) και πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Κύλιση προς τα επάνω