DASKALA

Απόλυτη ανάγκη να ιδρυθούν οργανικές στα νηπιαγωγεία σε πανελλαδικό επίπεδο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Η θεσμοθέτηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής δυστυχώς έγινε χωρίς να γίνει συγχρόνως και η αυτονόητη και απολύτως απαραίτητη ίδρυση νέων οργανικών θέσεων στα νηπιαγωγεία. Πρόκειται για μια προφανή στρέβλωση καθώς ενώ ο αριθμός των μαθητών που υποχρεωτικά θα φοιτούσαν στο νηπιαγωγείο αυξήθηκε, δεν αυξήθηκαν αναλόγως και οι οργανικές θέσεις των νηπιαγωγών. Αντί αυτού τα νέα κενά καλύπτονται αποκλειστικά με αναπληρωτές/τριες που όμως καλύπτουν μόνιμες ανάγκες. Η ίδρυση λοιπόν νέων οργανικών θέσεων στα νηπιαγωγεία έχει μπει ως βασικό αίτημα πολλών εκπαιδευτικών σωματείων και πρέπει πια να διεκδικηθεί με μεγαλύτερη ένταση από την ομοσπονδία, μιας και βρισκόμαστε στην χρονική περίοδο που ή θα ιδρυθούν νέες οργανικές θέσεις ή θα μετατεθεί το θέμα και πάλι για την επόμενη χρονιά, καθώς θα προχωρήσει η διαδικασία των μεταθέσεων. Η ίδρυση νέων οργανικών είναι απολύτως απαραίτητη και σε άλλες ειδικότητες, όπως έχει γραφτεί πολλές φορές, δυστυχώς όμως οδηγούμαστε και πάλι στο να αποκλειστούν ολόκληροι κλάδοι από ενδεχόμενους διορισμούς παρότι διαθέτουν εκατοντάδες πραγματικά κενά. Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του Α Συλλόγου εκπαιδευτικών Αθηνών:

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Εισήγηση της Διευθύντριας Π.Ε. Α΄ Αθήνας για σύσταση οργανικών θέσεων

%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%821

  1. Την εισήγηση της Διευθύντριας Π.Ε. Α΄ Αθήνας για τη σύσταση 224 νέων οργανικών θέσεων στη Διεύθυνση (βλ. πίνακα 1).
  2. Την καταγραφή της εικόνας στα Νηπιαγωγεία του Ζωγράφου και τη σύγκριση ανάμεσα στην οργανικότητα και τη λειτουργικότητά τους.
  3. Τις προσλήψεις αναπληρωτών κατά το τρέχον σχολικό έτος στην Α΄ Διεύθυνση Π.Ε, Αθήνας.
Δημοφιλή!!  Πλήθος σωματείων διοργανώνουν κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής την Πέμπτη 11/7

Επισημαίνει τα εξής:

Α. Θεωρούμε ότι οι νέες οργανικές θέσεις που προτείνει να συσταθούν η Διευθύντρια Π.Ε. είναι εξαιρετικά περιορισμένες και ζητάμε τον επαναπροσδιορισμό τους με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Β. Μόνο στα νηπιαγωγεία του Ζωγράφου, (βλ. πίνακα 2) η διαφορά οργανικότητας και λειτουργικότητας των νηπιαγωγείων φτάνει τις 30 θέσεις. Για παράδειγμα, το 7ο Νηπιαγωγείο Ζωγράφου είναι μονοθέσιο και έχει 3 πρωινά και 3 απογευματινά τμήματα! Την ίδια στιγμή, η πρόταση της Διεύθυνσης είναι συνολικά για όλη την Α΄ Αθήνας 0 νέες οργανικές θέσεις νηπιαγωγών!

Συγκεκριμένα προτείνουμε την οργανική αναβάθμιση των νηπιαγωγείων του Ζωγράφου με βάση την σημερινή λειτουργικότητά τους.

Γ. Συνολικά, η Διεύθυνση προτείνει τη σύσταση 224 νέων οργανικών θέσεων. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για πρόταση και όχι για την τελική απόφαση σύστασης οργανικών θέσεων. Την ίδια%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%822 στιγμή, μόνο στην Α΄ και Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών, πραγματοποιήθηκαν στη Διεύθυνση ΠΕ Α΄ Αθήνας 2.423 προσλήψεις αναπληρωτών. Αναλυτικά, 378 ΠΕ60, 380 ΠΕ60ΕΑΕ, 69 ΠΕ60 ΑΜΩ, 6 ΠΕ61, 41 ΠΕ06, 78 ΠΕ08, 47 ΠΕ11, 344 ΠΕ70, 798 ΠΕ70ΕΑΕ, 194 ΠΕ71, 25 ΠΕ86, 31 ΠΕ91.01, 3 ΠΕ91.02, 13 ΠΕ79.01, 12 ΠΕ05, 4 ΠΕ07. Επομένως, υπάρχει μια αναντιστοιχία ανάμεσα στις πραγματικές ανάγκες των σχολικών μονάδων και την πρόταση για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων.

Δημοφιλή!!  Απόφαση της 93ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ για την Αντιμετώπιση της Αξιολόγησης των Ν. 4692/2020 και 4823/2021

Από την πλευρά μας:

  • Καλούμε τη Διευθύντρια Π.Ε. Α΄ Αθήνας να επανεξετάσει και να αναπροσαρμόσει την πρότασή της με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.
  • Καλούμε τους όμορους Συλλόγους της Διεύθυνσης να αναλάβουμε κοινές πρωτοβουλίες (π.χ. παράσταση διαμαρτυρίας) και να επεξεργαστούμε από κοινού στοιχεία (π.χ. για τα νηπιαγωγεία) ώστε να έχουμε συνολικές διεκδικήσεις και σε επίπεδο Διεύθυνσης.
  • Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να εξετάσει το θέμα της οργανικής αναβάθμισης των νηπιαγωγείων πανελλαδικά, ώστε να συσταθούν οι απαραίτητες οργανικές θέσεις που έχουν προκύψει από τη θεσμοθέτηση της δίχρονης. Επίσης, να διεκδικήσει σύσταση οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες σήμερα ειδικότητες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

 

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω