ergodotes

Έτσι σέβονται την Παιδεία; Θράσος βουλευτή ΝΔ: Απείλησε καθηγητή ιδιωτικού σχολείου επειδή έβαλε χαμηλό βαθμό στο παιδί του!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έτσι σέβονται την Παιδεία; Θράσος βουλευτή ΝΔ: Απείλησε καθηγητή ιδιωτικού σχολείου επειδή έβαλε χαμηλό βαθμό στο παιδί του!

Βουλευτής της ΝΔ απείλησε δημόσια καθηγητή ιδιωτικού σχολείου μπροστά σε δεκάδες γονείς. Ο βουλευτής εξοργίστηκε επειδή ο καθηγητής έβαλε χαμηλό βαθμό στην κόρη του.

«Θα σε τελειώσω, θα δεις τι θα πάθεις, θα σε καταγγείλω στο υπουργείο Παιδείας», είπε ο «γαλάζιος» βουλευτής στον εμβρόντητο καθηγητή!

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από επιθέσεις γονέων προς εκπαιδευτικούς. Η ΟΙΕΛΕ καλεί για στήριξη των εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις των σχολείων.

Η απαράδεκτη συμπεριφορά του βουλευτή αγγίζει τα όρια της ύβρης, όχι μόνο προς την παιδεία και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και προς την ίδια την έννοια της αξιοκρατίας. Η νοοτροπία του “πελάτη” που θεωρεί ότι μπορεί να αγοράσει ό,τι επιθυμεί, συμπεριλαμβανομένων και καλών βαθμών για το παιδί του, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές της εκπαίδευσης.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η παιδεία οφείλει να στηρίζεται στην αξιοκρατία και στην ίση μεταχείριση όλων των μαθητών. Η παρέμβαση οποιουδήποτε, πόσο μάλλον ενός πολιτικού προσώπου, με σκοπό την αλλοίωση αυτής της ισορροπίας, αποτελεί πλήγμα προς το κύρος του εκπαιδευτικού συστήματος και προς την κοινωνία συνολικά.

Δημοφιλή!!  Η Κύπρος αλλάζει πίστα: Σύνδεση Αξιολόγησης με απολύσεις - Για όσους πιστεύουν ότι θα αξιολογηθούν και όλα θα πάνε καλά

Η νοοτροπία του “πελάτη” δεν έχει θέση στο χώρο της εκπαίδευσης, και η κοινωνία οφείλει να υψώσει φωνή ενάντια σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Αύξηση 8.1% στις Συνταξιοδοτήσεις Εκπαιδευτικών το 2024 – Χρονοδιάγραμμα και Σύγκριση με Προηγούμενες Χρονιές

Αιτήσεις Παραίτησης και Αυτοδίκαιες Αποχωρήσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2024 (πριν από τις ανακλήσεις)

Αιτήσεις Παραίτησης και Αυτοδίκαιες Αποχωρήσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2024 (πριν από τις ανακλήσεις)

ΟΙΕΛΕ / Τα εντεινόμενα περιστατικά γονεϊκού bullying υποδεικνύουν την ανάγκη για στήριξη των εκπαιδευτικών

Η υπόθεση σκληρής λεκτικής επίθεσης ισχυρού πολιτικού στελέχους σε εκπαιδευτικό ιδιωτικού σχολείου ενώπιον δεκάδων εμβροντητων γονέων και συναδέλφων μας που έχει δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, δικαιώνει την επιμονή της ΟΙΕΛΕ για την αναγκαιότητα καταπολέμησης του φαινομένου του εκφοβισμού εκπαιδευτικών από γονείς. Από το 2022 η ΟΙΕΛΕ έχει αναδείξει το ζήτημα του γονεϊκού bullying ως ενός τεράστιου κινδύνου για το σχολείο και την εκπαίδευση.

Σε πολλά πλέον δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, γονείς προβαίνουν σε επιθέσεις εναντίον γονέων είτε επειδή διαφωνούν για τους βαθμούς είτε με τον πειθαρχικό έλεγχο των παιδιών τους. Στην ιδιωτική εκπαίδευση ορισμένοι γονείς θεωρούν πως μπορούν, επειδή έχουν την οικονομική δυνατότητα ή την κοινωνική ισχύ, να επιβάλουν το δικό τους “νόμο” στο σχολείο, αντιμετωπίζοντας τους εκπαιδευτικούς ως υπαλλήλους.

Δημοφιλή!!  Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Υποψηφίων Διευθυντών ΣΔΕ

Οι λεκτικές ή, και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και σωματικές, επιθέσεις εναντίον δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι δείγμα βαρύτατης κοινωνικής παθογένειας. Απαιτείται στήριξη των εκπαιδευτικών τόσο από το Υπουργείο Παιδείας όσο και από τις Διευθύνσεις των σχολείων.

Θεωρούμε πολύ θετικό το ότι πολλές διοικήσεις ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων αναγνωρίζουν την ανάγκη στήριξης των εκπαιδευτικών και συνεργάζονται με την Ομοσπονδία μας για την λήψη μέτρων προστασίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της αυτονομίας των συναδέλφων μας.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω