EPILEPSY INFOGRAPHIC

Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας: Προβολή Εκπαιδευτικού Spot – Δώσε το ΣΤΙΓΜΑ σου, μην ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙΣ!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας: Προβολή Εκπαιδευτικού Spot – Δώσε το ΣΤΙΓΜΑ σου, μην ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙΣ!

Ενημερωτική καμπάνια για την Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας, στις 12 Φεβρουαρίου 2024, με το σύνθημα “Δώσε το ΣΤΙΓΜΑ σου, μην ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙΣ!”

Στόχος της καμπάνιας:

  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για την επιληψία.
  • Εκπαίδευση σχετικά με τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση εμφάνισης κρίσης.
  • Μείωση του στίγματος και του φόβου γύρω από την επιληψία.

 

Η Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.) 

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Παρακαλούμε όπως βρείτε συνημμένα επιστολή εκ μέρους της Ελληνικής Εθνικής Ένωσης κατά της Επιληψίας (Ε.Ε.Ε.Ε.) και του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.)., αναφορικά με την ενεργή συμμετοχή, τόσο τη δική σας, όσο και των μαθητών, στην Καμπάνια Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Επιληψίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας, φέτος εορτάζεται την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, με το σύνθημα «Δώσε το ΣΤΙΓΜΑ σου, μην ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙΣ!», με την Ελλάδα να δίνει δυναμικό «παρών» στην παγκόσμια προσπάθεια.

Στο πλαίσιο αυτής της Καμπάνιας, δημιουργήθηκε ένα επεξηγηματικό animation spot για την επιληψία και τις πρώτες βοήθειες στο σχολείο, μέσω του οποίου οι μαθητές μαθαίνουν τι είναι η επιληψία και πως θα πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση εμφάνισης επεισοδίου από κάποιον συμμαθητή τους. 

Δημοφιλή!!  Μητσοτάκης: Στόχος μας είναι να μειώσουμε τουλάχιστον κατά 50% τον αριθμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με μόνιμους διορισμούς

Σας καλούμε λοιπόν, να προβάλλετε το εν λόγω animation spot στους μαθητές σας ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας ή οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους (εντός της επιστολής θα βρείτε σχετικές οδηγίες για να το «κατεβάσετε»).

Το spot μπορείτε να το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://drive.google.com/file/d/1BDvYrgTpQ5QHANozlnWGxLzZtOStuBX/view?usp=sharing – Μπορείτε να το κατεβάσετε, πατώντας το κουμπί του download πάνω δεξιά

Παράλληλα, σας αποστέλλουμε infographic με πρώτες βοήθειες για την περίπτωση εμφάνισης επεισοδίου επιληψίας, το οποίο μπορείτε να εκτυπώσετε και να αναρτήσετε στους πίνακες ανακοινώσεων των σχολείων ή ηλεκτρονικά στις ιστοσελίδες σας.

 

EPILEPSY INFOGRAPHIC

 

Στην Ελλάδα, περισσότερα από 80.000 άτομα έχουν επιληψία. 20.000 περίπου είναι παιδιά. Η επιληψία είναι μια συχνή εγκεφαλική διαταραχή, η οποία με τη σωστή διάγνωση και την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή αντιμετωπίζεται επιτυχώς, τα άτομα ζουν μια φυσιολογική ζωή και καταλαμβάνουν ανώτατα αξιώματα. Ωστόσο, περίπου το 30% των ανθρώπων με επιληψία που ζουν στις ανεπτυγμένες χώρες δεν αντιμετωπίζονται σωστά και ένα ποσοστό 25% των ανθρώπων παρουσιάζουν κρίσεις ανθεκτικές στην αγωγή. Δυστυχώς, τα άτομα με επιληψία και κυρίως τα άτομα που συνεχίζουν να κάνουν κρίσεις στιγματίζονται κοινωνικά. Η σωστή ενημέρωση, αντιμετώπιση, έρευνα και η νομοθεσία παραμένουν βασικά ζητήματα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με επιληψία. Στο πλαίσιο αυτό, για να γίνει η μαθητική κοινότητα «κοινωνός» της προσπάθειας για ευαισθητοποίηση και εξάλειψη του στίγματος, για το 2024 δημιουργήσαμε ένα επεξηγηματικό animation spot για την επιληψία και τις πρώτες βοήθειες στο σχολείο. Μέσω του εν λόγω spot, οι μαθητές μαθαίνουν τι είναι η επιληψία και πως θα πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση εμφάνισης επεισοδίου από κάποιον συμμαθητή τους.

 

Δημοφιλή!!  Καθημερινότητα των εκπαιδευτικών η εργασιακή εξουθένωση

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η εκπαίδευση των μαθητών από νωρίς σχετικά με τις κατάλληλες πρώτες βοήθειες για τις κρίσεις και την επιληψία μπορεί να μειώσει το στίγμα, να μειώσει το φόβο και να βελτιώσει τη συνολική αποδοχή των παιδιών με επιληψία. 

Οι μεγαλύτεροι σύμμαχοί μας είστε ΕΣΕΙΣ! 

Εκ μέρους της Γραμματείας του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.)    

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω