b06c304c 576c 4d11 84fc e84381f3ae59 jpg

Εκπαιδευτικός οδηγείται στο νοσοκομείο υπό την πίεση της αξιολόγησης – Καταγγελία για σύμβουλο που επικοινώνησε με τη μητέρα της εκπαιδευτικού

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση τοπικού συλλόγου εκπαιδευτικών, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής μετά από από επικοινωνία της με σχολική σύμβουλο/επιθεωρήτρια με σκοπό τη δρομολόγηση της αξιολόγησης της, φέρεται να δέχθηκε αφόρητες πιέσεις και παρατηρήσεις, την ίδια στιγμή που για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες επικοινωνίας η ίδια αξιολογήτρια φέρεται να επικοινώνησε με τη μητέρα της εκπαιδευτικού(!). Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η εκπαιδευτικός να οδηγηθεί στο νοσοκομείο με κεφαλαλγίες. Δεν χωράνε ιδιαίτερη σχολιασμοί σε άλλο ένα ντροπιαστικό επεισόδιο στο σίριαλ του επιθεωρητισμού. Δείτε τη σκληρή ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών Αμαρουσίου:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Θέμα: «Έργα και ημέρες σχολικών συμβούλων στην προσπάθειά τους να συμβάλλουν στην εφαρμογή της αντιεπιστημονικής και κατάπτυστης αξιολόγησης του ν. 4823/2021 ή όταν η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ έχει χαθεί οριστικά για κάποιες/κάποιους σχολικούς συμβούλους».

Εκφράζοντας την ιδιαίτερη οργή και αγανάκτηση των μελών του σωματείου μας Νηπιαγωγών καταθέτουμε ένα απόλυτα απαράδεκτο και κατακριτέο γεγονός που συνέβη σε μέλος του σωματείου μας Νηπιαγωγό (Προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου Κωφών – Βαρήκοων Πεύκης) όταν η ίδια αποφάσισε, υπό το καθεστώς του τρόμου και φόβου που έχει εξαπολύσει το ΥΠΑΙΘΑ σε βάρος των νεοδιόριστων συναδέλφων μας, να «αξιολογηθεί» από την κα Σχολική Σύμβουλο Γενικής Αγωγής των Νηπιαγωγών Αζναουρίδου Φωτεινή. Η συνάδελφός μας αφού επικοινώνησε με την κα Σχολική Σύμβουλο για να αρχίσει τις διαδικασίες «αξιολόγησής» της δέχτηκε αφόρητη πίεση και έντονες παρατηρήσεις από την αξιολογήτριά της με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η υγεία της και να καταφύγει στο νοσοκομείο με έντονες κεφαλαλγίες εξαιτίας των απαιτήσεων της κας αξιολογήτριας αλλά και της έντονης πίεσης που δέχτηκε φτάνοντας στο σημείο να τηλεφωνεί η κα σχολική σύμβουλος στην μητέρα της αξιολογούμενης προκειμένου να της εξηγήσει (η μητέρα της αξιολογούμενης) τι ακριβώς απαιτούσε από την αξιολογούμενή της, μιας και η υπηρεσία αδυνατούσε να εξασφαλίσει διερμηνέα νοηματικής γλώσσας προκειμένου να προχωρήσει η «αξιολόγηση» της συναδέλφου μας.

Δημοφιλή!!  Καταγγελία για Ανοίκειες και Αλαζονικές Συμπεριφορές Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Τελικά και μετά από όσα τραγελαφικά και κατάπτυστα συνέβησαν η συνάδελφός μας υπέγραψε την δήλωση απεργίας – αποχής ενημερώνοντας την κα σχολική σύμβουλο για την αναστολή της διαδικασίας «αξιολόγησής» της αφού πρώτα υπήρξε και τηλεφωνική παρέμβαση του Προέδρου του σωματείου μας προς την κα Σχολική Σύμβουλο στην οποία κατέστη σαφές ότι η συνάδελφός μας συμμετέχει στην Απεργία – Αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία που έχει προκηρυχθεί από την Δ. Ο. Ε. και να μην την ενοχλήσει ξανά όσο συμμετέχει στην Α/Α. Με αφορμή όλα τα παραπάνω ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ως απαράδεκτη – απόλυτα αντιεπιστημονική και απάνθρωπη την διαδικασία της «αξιολόγησης» που υφίστανται οι συνάδελφοί μας νεοδιόριστοι και τους καλούμε να σπάσουν το φόβο και το κλίμα υποταγής που καλλιεργείται από το ΥΠΑΙΘΑ και να συνταχθούν με τον κλάδο και τα σωματεία τους υπογράφοντας τη δήλωση ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ που έχει προκηρυχθεί από την ΔΟΕ.

Δημοφιλή!!  Μητσοτάκης: Στόχος μας είναι να μειώσουμε τουλάχιστον κατά 50% τον αριθμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με μόνιμους διορισμούς

Για την κα Σχολική Σύμβουλο της Γενικής Αγωγής των Νηπιαγωγών που παράνομα και παράτυπα ενεπλάκη στην «αξιολόγηση» εκπαιδευτικού της ειδικής αγωγής και μάλιστα ατόμου με ειδικές ανάγκες το μόνο που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι αισθανόμαστε ντροπή που τέτοιοι εκπαιδευτικοί, υποτίθεται με αυξημένα επιστημονικά προσόντα και με αυξημένο το αίσθημα της ενσυναίσθησης, βρίσκονται στις θέσεις των σχολικών συμβούλων ενός θεσμού που ο κλάδος μας πάλεψε για να εγκαταστήσει, αποκαθηλώνοντας τους επιθεωρητές στα 1982, και αυτοί που τον υπηρετούν τώρα τον ευτελίζουν και τον δυσφημούν μετατρέποντάς τον σε θεσμό χειραγώγησης και καταπίεσης των εκπαιδευτικών που εμπνέει τον φόβο και την υποταγή στους εκπαιδευτικούς.

Ενάντια σε όλα αυτά και όλες/όλους όσους τα υπηρετούν και τα στηρίζουν παλεύουμε οργανωμένα και αποφασιστικά με όπλο τις ομόφωνες και ομόθυμες αποφάσεις του κλάδου μας. ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω