412935150 1438468670417932 314702876792267901 n jpg

Προβολή ταινίας από τους εκπαιδευτικούς στην ΚΩ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΚΩ – ΝΙΣΥΡΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

          Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε και η Β΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας- ντοκιμαντέρ ”Backpack full of cash”,  την Κυριακή 4/2/2024, στις 12:00 μμ, στον κινηματογράφο Ορφέας. Η είσοδος είναι δωρεάν. Η ταινία πραγματεύεται τις καταστροφικές επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης των Η.Π.Α και συνδέεται άμεσα με τις επιχειρούμενες αλλαγές στην εκπαίδευση, οι οποίες αφορούν παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ακολουθεί και η πρόσκληση της εκπαιδευτικής παράταξης Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης που αναφέρει και στοιχεία για το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ:

Γ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: “A backpack full of cash”.

Κυριακή 4/2, 12:00, Κινηματογράφος «Ορφέας»

 Αγαπητοί/ες γονείς,

Σας καλούμε στην προβολή του ντοκιμαντέρ “A backpack full of cash”, το οποίο παρουσιάζει τις καταστροφικές επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων σχολείων των Η.Π.Α. στα σχολεία και στους μαθητές/ριες.

Συνδέεται άμεσα με τις επιχειρούμενες αλλαγές στην εκπαίδευση, οι οποίες αφορούν παιδιά, εκπαιδευτικούς και το σύνολο της κοινωνίας.

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είναι ένα μόνο από τα κομμάτια των επιχειρούμενων αλλαγών στην εκπαίδευση και αποτελεί μια επιχείρηση κρυφής ιδιωτικοποίησης του δημόσιου σχολείου. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την αξιολόγηση και των μαθητών/τριών του δημοτικού σχολείου σε πανελλήνια κλίμακα.

Αυτό που επιχειρείται είναι ένας τελείως διαφορετικός τύπος σχολείου από αυτόν που γνωρίζουμε. Ένα σχολείο το οποίο θα βαθμολογείται και θα συγκρίνεται με άλλα, αναζητώντας από μόνο του πόρους και χρηματοδοτήσεις από ιδιώτες. Με εκθέσεις αξιολόγησης, δημόσια αναρτημένες, που οδηγούν στην κατηγοριοποίηση των σχολείων σε “καλά” και “κακά”. Ένα σχολείο θα χαρακτηρίζεται “κακό” όταν δεν καταφέρνει μέσω των χορηγών να εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του για  θέρμανση, συντήρηση, κ.λ.π, όταν οι μαθητές/τριες του έχουν χαμηλές επιδόσεις σε σχέση με τους/τις μαθητές/τριες άλλων σχολείων.

Δημοφιλή!!  Απόφαση της 93ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ για την Αντιμετώπιση της Αξιολόγησης των Ν. 4692/2020 και 4823/2021

Ένα σχολείο, στο οποίο οι μαθητές/τριες του θα εξετάζονται σε πανελλαδική κλίμακα και από την εξέταση αυτή θα βαθμολογείται και το σχολείο και ο ίδιος ο/η εκπαιδευτικός. Χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου, οι ιδιαιτερότητες και η μοναδικότητα του κάθε παιδιού, κόντρα σε κάθε παιδαγωγική θεωρία.

Και τέλος, στο σχολείο αυτό ο/η εκπαιδευτικός θα πρέπει διαρκώς να αποδεικνύει ότι είναι επαρκής, δίνοντας στους/στις μαθητές/τριες του το παράδειγμα του σκυφτού, φοβισμένου και πειθήνιου πολίτη. Τα κριτήρια της ικανότητάς του βέβαια, είναι επιστημονικά έωλα, με ένα από αυτά να είναι το κατά πόσο βοήθησε στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Δηλαδή το πόσο πειθήνιος ήταν στον νέο τύπο σχολείου που ετοιμάζεται.

Όπου εφαρμόστηκε το μοντέλο αυτό, απέτυχε.

Αντίθετα σε όλα αυτά, επιμένουμε να σεβόμαστε και να στηρίζουμε το δημόσιο σχολείο, τον παιδαγωγικό και επιστημονικό μας ρόλο, την ολόπλευρη γνώση, την παιδαγωγική ελευθερία, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Επιμένουμε να είμαστε εκεί για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας κι όχι να τους αγνοούμε για να ανταποκριθούμε στους τεχνοκρατικούς δείκτες του σχολείου της αξιολόγησης. Επιμένουμε να τους διδάσκουμε να κατανοούν τον κόσμο και να τον εξηγούν. Να τους μαθαίνουμε να σκέφτονται ελεύθερα. Να κρίνουν. Να κάνουν όνειρα και να αγωνίζονται γι’ αυτά. Να έχουν αξιοπρέπεια και να την υποστηρίζουν.

Δημοφιλή!!  Καθημερινότητα των εκπαιδευτικών η εργασιακή εξουθένωση

Το σχολείο είναι χώρος χαράς και δημιουργίας, καλλιέργειας και ελευθερίας. Ο/η δάσκαλος/α δεν μπορεί να είναι σκυφτός/ή και φοβισμένος/ή. Η εκπαίδευση είναι κοινωνικό δικαίωμα, αγαθό κι όχι εμπόρευμα, ελευθερία και όχι χειραγώγηση.

Στεκόμαστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, την αγορά, το κέρδος, την κατηγοριοποίηση, τον ανταγωνισμό, τον φόβο, τους εκβιασμούς, τη χειραγώγηση.

Και σε αυτό τον αγώνα της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου, σας θέλουμε μαζί μας!

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω