ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΉ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕς page 0001 jpg

Νέα Διαδικτυακή Συνάντηση Ενημέρωσης Διευθυντών – Είμαστε Συνάδελφοι ΟΧΙ Αξιολογητές

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πολλά εκπαιδευτικά σωματεία διοργανώνουν διαδικτυακές συναντήσεις ενημέρωσης διευθυντών/προϊσταμένων σχολικών μονάδων, αυτές τις μέρες. Σκοπός είναι να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο μέτωπό της ατομικής αξιολόγησης και για τις ενέργειες που μπορούν να κάνουν, ώστε να στηρίξουν την ομόφωνη απόφαση του εκπαιδευτικού κλάδου και να μην αξιολογήσουν τους συναδέλφους τους. Να παραμείνουν δηλαδή συνάδελφοι στο πλευρό των συναδέλφων τους και να μη γίνουν αξιολογητές. Στις συναντήσεις αυτές βρίσκονται και μιλούν μέλη του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και φυσικά μέλη των ΔΣ των σωματείων. Δίνονται απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα/απορίες που θέτουν οι συνάδελφοι διευθυντές. Χθες πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η συνάντηση που είχε οργανώσει ο σύλλογος εκπαιδευτικών Α Αθήνας “ο Αριστοτέλης” ενώ σήμερα Τετάρτη 1/2 είναι προγραμματισμένη η διαδικτυακή συνάντηση του συλλόγου εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής “Κ. Σωτηρίου”. Σε όλες τις συναντήσεις φυσικά καλούνται και μπορούν να συνδέονται εκπαιδευτικοί και διευθυντές σχολείων από όλη την Ελλάδα. Δείτε τη σημερινή τηλεδιάσκεψη με το σχετικό Link:

logo k sotiriou

✔️Οι διευθυντές/ντριες -προϊστάμενες/οι  μπαίνουν στην Απεργία/Αποχή – Δεν Αξιολογούν τους συναδέλφους τους – Στέκονται στο πλευρό τους 

✔️Διαδικτυακή συνάντηση – Ενημέρωση του συλλόγου Πέμπτη 1/2 στις 7μμ

Διαλέγουμε να είμαστε με τους συναδέλφους μας – Με την ομόφωνη απόφαση του κλάδου – Υπογράφουμε την Α/Α και  συμμετέχουμε στην συνάντηση του συλλόγου

Δημοφιλή!!  Να καλυφθούν επιτέλους τα 500+ οργανικά κενά Μουσικής Επιστήμης ΠΕ79.01

Ενημερωνόμαστε & προχωράμε συλλογικά – Πέμπτη 1/2  στις 7μμ  DS Ksotiriou | Jitsi Meet  Η συνάντηση μας είναι ανοιχτή για όποιον, όποια επιθυμεί να παρακολουθήσει.

Είναι η πρώτη φορά ιστορικά  που σε ψηφισμένο νόμο Δν/της /προϊστάμενος σχ. μονάδας εμπλέκεται σε αξιολόγηση εκπαιδευτικών όχι μόνο για το διοικητικό έργο αλλά στην αξιολόγηση της εκπαιδευτικής πράξης ασχέτως ειδικότητας, γνωστικού αντικειμένου κλπ.

Δείτε παρακάτω τα 2 πεδία αξιολόγησης που εμπλέκονται οι Δ/ντες/ντριες- προϊστάμενοι/ες:

«Το  πεδίο Α1, το διδακτικό και  παιδαγωγικό έργο του εκπαιδευτικού, στο πλαίσιο της γενικής και ειδικής διδακτικής του γνωστικού αντικειμένου, αξιολογείται τεκμηριωμένα από τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Επιστημονικής Ευθύνης (ειδικότητας) Το πεδίο Α2, το παιδαγωγικό κλίμα και η διαχείριση της τάξης αξιολογούνται τεκμηριωμένα από τον Διευθυντή ή Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας.  Το πεδίο Β, η υπηρεσιακή συνέπεια και η επάρκεια του εκπαιδευτικού αξιολογούνται τεκμηριωμένα από τον Διευθυντή ή Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας και τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Παιδαγωγικής Ευθύνης.»

Σε συνέχεια όλων των προηγούμενων τοποθετήσεων- ανακοινώσεών του συλλόγου & της ΔΟΕ λέμε ότι:

  • Κανένας/καμία διευθυντής/ντρια σχολείου δεν έχει απολύτως κανένα λόγο να γίνει στήριγμα μιας αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που στρέφεται ευθέως ενάντια στους συναδέλφους του και καθιερώνει  σχέσεις εξάρτησης και τρομοκρατίας.
  • Διευκρινίζουμε ότι η υπογραφή της ΑΑ  καλύπτει  απολύτως  τους Δ/ντες-ντριες  όπως και τους/τις  συναδέλφους/ες  νεοδιόριστους/ες  ώστε να μην έχουν καμία συμμετοχή στην αξιολόγηση.
Δημοφιλή!!  Διεξαγωγή συνεντεύξεων εκπαιδευτικών υποψήφιων για απόσπαση με σκοπό την κάλυψη θέσεων διδακτικού προσωπικού στα Ευρωπαϊκά Σχολεία

Καλούμε τις διευθύντριες/ντες & προϊστάμενες/ους των σχολικών μας μονάδων

  • να σταθούν στο πλάι του κλάδου και των συναδέλφων τους
  • να σεβαστούν τις ομόφωνες αποφάσεις του κλάδου
  • να υπογράψουν την απεργία/αποχή από όλες τις διαδικασίες που συνδέονται με την ατομική αξιολόγηση
  • να μην υποκύψουν σε ψευτοεκβιασμούς της διοίκησηςνα υπερασπιστούν  την παιδαγωγική ελευθερία και το εργασιακό μέλλον όλων
  • να μην αποδεχθούν το ρόλο του αξιολογητή/τριας και να μη βαθμολογήσουν κανέναν συνάδελφό τους.

Καμία ποινή ΔΕΝ μπορεί να επιβληθεί σε όποιον συμμετέχει στην Απεργία/Αποχή από την αξιολόγηση

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω