για ιδιωτικα πανεπιστημια 1.2 jpg

Και αυτή την Πέμπτη μεγάλο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο – Οι πλειοψηφίες μιλούν στο δρόμο

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Φοιτητικοί σύλλογοι, εκπαιδευτικά σωματεία, ομοσπονδίες, συλλογικότητές, νέοι, νέες και γηραιότεροι δίνουν  για άλλη μια Πέμπτη ραντεβού στους δρόμους, στις μεγάλες πόλεις για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο υπέρ των δημοσίων πανεπιστημίων και ενάντια στην καταπάτηση του άρθρου 16 του συντάγματος. Δείτε: Γιατί όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια Σε τεράστιες συνελεύσεις με συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών, εκατοντάδες πανεπιστημιακά τμήματα αποφάσισαν και αυτή τη βδομάδα κατάληψη και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, κόντρα στα ψέματα των συστημικών ΜΜΕ που μιλούν μειοψηφίες, την ώρα που οι εικόνες διαψεύδουν. Οι πλειοψηφίες θα φανούν και θα αποδειχθούν για άλλη μια φορά στο δρόμο της Πέμπτης. Ενδεικτικά δείτε δύο ανακοινώσεις συλλόγων εκπαιδευτικών από Αθήνα και από Θεσσαλονίκη:

εικόνα Viber 2022 05 15 14 58 21 360

Όλες /όλοι στο νεο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/2, 12μ.μ. στα Προπύλαια ‼️ Στάση εργασίας από 1-3 ώρες συμπληρωματική στην 3ωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ 🥁 Αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα τώρα.

Ο σύλλογος Π.Ε «Κ. Σωτηρίου» χαιρετίζει τους/τις φοιτητές/τριες που για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα βγήκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους και τους χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς  και άλλους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις μεγαλειώδεις για άλλη μια φορά κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ και την ιδιωτικοποίηση – επιχειρηματικοποίηση της εκπαίδευσης. Τα σχέδια της κυβέρνησης ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ!Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο

Η κυβέρνηση είναι στρυμωγμένη και απαντάει με τον γνωστό τρόπο του αυταρχισμού της καταστολής και της λασπολογίας της νεολαίας. Εκτός από τα ΜΑΤ στις σχολές, τις φασιστικές επιθέσεις σε μαθήτριες/μαθητές που πρωτοστατούν σε καταλήψεις έχει επστρατεύσει  ΜΜΕ, εισαγγελείς, πρυτάνεις και κάθε είδους απειλές (απώλεια εξαμήνου, ηλεκτρονικές εξετάσεις κλπ) για να σπάσει τις καταλήψεις. Ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα είναι αγώνας όλων μας και πρέπει τώρα να διευρυνθεί το μέτωπο και να κλιμακωθεί ο αγώνας με την συμμετοχή του εκπαιδευτικού και όλου του εργατικού κινήματος.

Δημοφιλή!!  Καθημερινότητα των εκπαιδευτικών η εργασιακή εξουθένωση

Τώρα να προχωρήσουμε σε πανεκπαιδευτική απεργία – ενάντια και στην αντίστοιχη επίθεση που βιώνουμε με την αξιολόγηση και τα τεράστια προβλήματα στα σχολεία και τη ζωή μας και να ορίσουν τα συνδικάτα πανεργατική απεργία στις αρχές Φλεβάρη ώστε μαζί με τους φοιτητές και τους μαθητές αλλά και τους αγρότες και τους άλλους εργαζόμενους που είναι στο δρόμο να διεκδικήσουμε αποκλειστικά δημόσια εκπαίδευση για όλους, κοινωνικά αγαθά και πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ενάντια στην ακρίβεια, τη λιτότητα, τη φτώχεια και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου με τις ιδιωτικοποιήσεις για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για όλους ενάντια στη κερδοφορία των οικονομικά ισχυρών και την προκλητική αύξηση του πλούτου που φέρνει η πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Ο ΣΕΠΕ Κ ΣΩΤΗΡΙΟΥ συνεχίζει αποφασιστικά και καλεί σε μαζική συμμετοχή στον αγώνα αυτό. Συμμετέχει / καλεί στο νέο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο  την Πέμπτη 1/2 στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Προκηρύσσει σταση εργασίας από 1-3 ώρες συμπληρωματικά στην 3ωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ ώστε οι συναδέλφισσες/φοι να δηλώσουν όσες ώρες στάση χρειάζονται με βάση το πρόγραμμά τους για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση. 

Δημοφιλή!!  Σοκ στις Τιμές Φοιτητικής Κατοικίας: Η Κατάσταση σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Θα συμβάλει στην οργάνωση απογευματινού παλλαϊκού συλλαλητηρίου για την Παιδεία και τα άλλα καυτά προβλήματα που βασανίζουν εργαζόμενους και νεολαία και προτείνει σε συνεννόηση με άλλα συνδικάτα και φοιτητές την οργάνωση του τη Δευτέρα 5/2 για τη διεξαγωγή του. Για να βγει όλος ο λαός στο πλευρό της νεολαίας και να πάρουν την απάντηση τους οι μεθοδεύσεις και ο αυταρχισμός και η καταστολή που επιστρατεύει η κυβέρνηση. Θα συμβάλει σε διαδικασίες συντονισμού με άλλα σωματεία και φοιτητές και νεολαία.

Καλεί τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν σε άμεσο απεργιακό πρόγραμμα μαζί με το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα. Θα ενισχύσει την καμπάνια ενημέρωσης και δράσης με γονείς και την τοπική κοινωνία.

σαδεςσ

ΘΕΜΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/2/2024 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΕΙ. ΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ

Το Δ.Σ. του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε. καλεί στο Πανεκπαιδευτικό, Πανελλαδικό Συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ και στη στήριξη των δημόσιων ΑΕΙ την Πέμπτη στις 1/2/2014 στην Καμάρα στις 12:00 το μεσημέρι. Για τον σκοπό αυτό κηρύσσει 1ωρες, 2ωρες ή 3ωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας ώστε να αξιοποιηθούν από κάθε εκπαιδευτικού προκειμένου να συμμετέχει στο μαζικό, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ.

thumbnail ΣΕΠΕ ΕΛΜΕ για ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΙ 1 2

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω