εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης για την τάξη

Εγχειρίδιο – «Τεχνητή Νοημοσύνη: Διδασκαλία & Μάθηση με ΤΝ»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

«Τεχνητή Νοημοσύνη: Διδασκαλία & Μάθηση με ΤΝ» – Εγχειρίδιο του Αλέξανδρου Κοφτερού

«Τεχνητή Νοημοσύνη: Διδασκαλία & Μάθηση με ΤΝ» – Εισαγωγικός οδηγός για χρήση ΤΝ στην εκπαίδευση

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ / ΕΒΠ – ΠΛΗΡΟΥΣ & ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΑΜΩ ΩΡΑΡΙΟΥ (ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ)!

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει κάνει σοβαρά βήματα στην εκπαίδευση, ειδικά με την ανάπτυξη εργαλείων προγραμματισμού και τεχνολογιών που επιτρέπουν ακόμη και σε μαθητές μικρότερων ηλικιών να τα χρησιμοποιούν αποτελεσματικά.

Αυτός ο οδηγός χωρίζεται σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος, παρέχουμε μια σύντομη ιστορία της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης, ξεκινώντας από αρχαίους μύθους και θρύλους και μεταβαίνοντας στην τρέχουσα εποχή των τεχνολογικών ανακαλύψεων.

Στο δεύτερο μέρος, εξετάζουμε δραστηριότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην τάξη, από την πρωτοβάθμια έως τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ορισμένες είναι δομημένες, διαδραστικές δραστηριότητες που επιτρέπουν στους μαθητές να μάθουν περισσότερα για την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση (EU CodeWeek, code.org), ενώ άλλες είναι ανοιχτού τύπου και μπορούν να εφαρμοστούν σε διάφορα μαθήματα του προγράμματος σπουδών (για παράδειγμα, γεννήτριες εικόνων AI).

Δημοφιλή!!  Μητσοτάκης: Στόχος μας είναι να μειώσουμε τουλάχιστον κατά 50% τον αριθμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με μόνιμους διορισμούς

Στο τρίτο μέρος, μαθαίνουμε περισσότερα για τα μοντέλα εκπαίδευσης και τα παιχνίδια προγραμματισμού που χρησιμοποιούν παραλλαγές του Scratch 3.0. Κάθε κεφάλαιο καλύπτει ένα διαφορετικό εργαλείο ή σύνολο δραστηριοτήτων, με σχέδια μαθήματος για το πώς να τα χρησιμοποιήσετε στην τάξη. Αυτός ο οδηγός θα μπορούσε να επεκταθεί σε ένα βιβλίο με μέγεθος άνω των 400 σελίδων. Ωστόσο, πρόθεσή μου είναι να δώσω σε δασκάλους και μαθητές (και γιατί όχι και γονείς!) πρόσβαση σε εργαλεία και περιεχόμενο AI που μπορούν να χρησιμοποιήσουν αμέσως!

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Κοφτερός

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω