Μέσω των social media οι εφοριακοί εντοπίζουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι εφοριακοί των social media εντοπίζουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής

Η ΑΑΔΕ χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον εντοπισμό φοροδιαφυγής. Οι εφοριακοί παρακολουθούν τις αναρτήσεις διασήμων και influencers και εντοπίζουν ενδείξεις για αδήλωτες συναλλαγές. Σε μια πρόσφατη υπόθεση, οι εφοριακοί εντόπισαν ενδείξεις φοροδιαφυγής για όλους τους εμπλεκόμενους σε έναν γάμο, από τη νύφη και τον γαμπρό μέχρι τον ανθοπώλη και τον επαγγελματία που κρεμούσε τα μπαλόνια.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι η ΑΑΔΕ δεν κάνει διακρίσεις για τους φοροφυγάλους, είτε είναι διάσημοι είτε όχι. Η φοροδιαφυγή είναι μια αντικοινωνική συμπεριφορά που τίθεται στο μικροσκόπιο της φορολογικής διοίκησης.

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ότι οι εφοριακοί της ΑΑΔΕ χρησιμοποιούν τα προηγμένα ψηφιακά εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους για να εντοπίζουν τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Διερευνούν διεξοδικά κάθε υπόνοια, διεξάγουν άμεσα διασταυρώσεις στοιχείων και προσπαθούν να μην αφήνουν καμία πληροφορία ανεκμετάλλευτη.

Δημοφιλή!!  Αναρτήθηκαν οι Δικαιούχοι των Προγραμμάτων ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ για το 2024: Στήριξη της Αγροτικής Οικογένειας και των Πληγεισών Περιοχών

Ο τελικός στόχος της ΑΑΔΕ είναι να αποδώσει στον ελληνικό λαό τα διαφεύγοντα φορολογικά έσοδα. Αυτό επιτάσσει το καθήκον της, στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας για την εμπέδωση της φορολογικής δικαιοσύνης στην ελληνική κοινωνία.

Η ΑΑΔΕ χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τον εντοπισμό φοροδιαφυγής. Οι εφοριακοί παρακολουθούν τις αναρτήσεις των πολιτών και εντοπίζουν ενδείξεις για αδήλωτες συναλλαγές. Αυτή η πρακτική έχει οδηγήσει σε σημαντικές επιτυχίες της ΑΑΔΕ στον εντοπισμό φοροφυγάδων, συμπεριλαμβανομένων και διασήμων.

Πίνακες με Καθαρές αποδοχές μόνιμων – νεοδιόριστων και αναπληρωτών!

Πίνακες με Καθαρές αποδοχές μόνιμων και νεοδιόριστων!

Ο “μύθος” των μεγάλων τραπεζικών αποταμιεύσεων των Ελλήνων / Το 72,5% των καταθετών έχει λογαριασμούς έως 1.000 ευρώ!

Eurostat – Αγοραστική δύναμη: Στην προτελευταία θέση, λίγο πιο πάνω από τη Βουλγαρία η Ελλάδα – Ο ανειδίκευτος εργάτης αμείβεται καλύτερα από τον προσοντούχο εκπαιδευτικό!!

Δημοφιλή!!  2025: Αύξηση Κατώτατου Μισθού στα 867 Ευρώ και Νέες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω