ΜΝΜ

ΔΟΕ: Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αγνοεί τις θέσεις των εκπαιδευτικών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΟΕ: Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αγνοεί τις θέσεις των εκπαιδευτικών

Σύσκεψη ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ: Απάντηση στην άρνηση διαλόγου με εκδηλώσεις ενημέρωσης σε όλη τη χώρα

Η ΔΟΕ επανέρχεται στο αίτημά της για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, καθώς η πρώτη μεταξύ τους συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουλίου, έμεινε η μοναδική μέχρι σήμερα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΟΕ αναφέρει ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας λαμβάνει αποφάσεις και χαράσσει πολιτικές που αγνοούν τις τεκμηριωμένες θέσεις που έχει καταθέσει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ΔΟΕ θεωρεί επιτακτική την ανάγκη της πραγματοποίησης μιας συνάντησης στην οποία θα συζητηθούν αναλυτικά όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Σύσκεψη ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ: Απάντηση στην άρνηση διαλόγου με εκδηλώσεις ενημέρωσης σε όλη τη χώρα

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, οι τρεις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ) αποφάσισαν να απαντήσουν στην άρνηση διαλόγου εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας με άνοιγμα στην κοινωνία και παρουσίαση των μεγάλων εθνικών προβλημάτων της εκπαίδευσης με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Στη σύσκεψη αναλύθηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα του χώρου της εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων η ηθική και οικονομική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών, η εντεινόμενη απόπειρα εμπορευματοποίησης του εκπαιδευτικού αγαθού, η δραματική επιδείνωση των συνθηκών εργασίας στον κλάδο μας, η όξυνση της νεανικής παραβατικότητας και οι επιπτώσεις της στη σχολική πραγματικότητα.

Οι τρεις Ομοσπονδίες συμφώνησαν ότι δημόσιοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά θέματα που απασχολούν το χώρο της εκπαίδευσης αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.

Για το λόγο αυτό και επειδή η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποφεύγει το διάλογο, αποφασίστηκε, με τη συνδρομή των ερευνητικών ινστιτούτων των Ομοσπονδιών, να διαμορφωθεί μια ατζέντα των κυριότερων προβλημάτων του χώρου της Παιδείας και να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ενημέρωσης σε όλη τη χώρα.

Δημοφιλή!!  Να αποσυρθεί τώρα η εγκύκλιος του Περιφερειακού Δ/ντη Αττικής - Κινητοποίηση Πέμπτη 11/7 στις 11.00 - Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν η ατζέντα των κυριότερων ζητημάτων που θα αναδειχθούν και οι λεπτομέρειες της καμπάνιας των τριών εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών.

ΔΟΕ: Βήματα για απεργία / αποχή από την αξιολόγηση – Γνωμοδότηση νομικής συμβούλου για απεργία / αποχή από την αξιολόγηση – Δήλωση συμμετοχής στην απεργία – αποχή

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 «Αίτημα συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας»

Κύριε  Υπουργέ,

Κυρία Υφυπουργέ,

Επανερχόμαστε, στο αίτημά μας για συνάντηση μαζί σας. Δυστυχώς, η πρώτη μεταξύ μας συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουλίου, σε πλαίσιο πρώτης γνωριμίας μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας, έμελε να είναι και η μοναδική μέχρι σήμερα.

Στο μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει λαμβάνονται αποφάσεις και χαράσσονται πολιτικές εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας οι οποίες αγνοούν τις τεκμηριωμένες θέσεις που έχει καταθέσει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,  αφού δεν υφίσταται διαδικασία θεσμικού διαλόγου, ενώ δεν υπήρξε και καμία ανταπόκριση εκ μέρους σας στην πρόσκληση που σας απευθύναμε για την έναρξη διαλόγου επί της πρότασης της Δ.Ο.Ε. για σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ως Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη της πραγματοποίησης μιας συνάντησης στην οποία θα συζητηθούν αναλυτικά όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, προβλήματα που καθημερινά αυξάνονται δυναμιτίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και απαιτούν αποφάσεις και αποτελεσματικές λύσεις προσανατολισμένες στην ενίσχυση του δημόσιου σχολείου.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας.

Πότε είναι νομικά επιτρεπτή η μείωση του ωραρίου ενός εκπαιδευτικού σε ιδιωτικό σχολείο

Δημοφιλή!!  Διαμαρτυρία για την Υποβάθμιση των Εργασιακών Δικαιωμάτων στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης

Σύσκεψη ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ: Απάντηση στην άρνηση διαλόγου εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας με άνοιγμα στην κοινωνία και παρουσίαση των μεγάλων εθνικών προβλημάτων της εκπαίδευσης με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η σύσκεψη εκπροσώπων των ΔΣ των τριών εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ). Η Ομοσπονδία μας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Γ. Χριστόπουλο και τον Γεν. Γραμματέα Δ. Κάζαγλη.

Αναλύθηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα του χώρου της εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων η ηθική και οικονομική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών, η εντεινόμενη απόπειρα εμπορευματοποίησης του εκπαιδευτικού αγαθού, η δραματική επιδείνωση των συνθηκών εργασίας στον κλάδο μας, η όξυνση της νεανικής παραβατικότητας και οι επιπτώσεις της στη σχολική πραγματικότητα.

Συμφωνήθηκε ότι δημόσιοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά θέματα που απασχολούν το χώρο της εκπαίδευσης αλλά και ολόκληρη την κοινωνία. Οι οξυνόμενες εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανισότητες και οι επιπτώσεις μιας ακραίας εκπαιδευτικής πολιτικής που επιχειρεί, προς όφελος της οικονομικής και κοινωνικής ελίτ, να αποκλείσει τα τέκνα των μη προνομιούχων από την ανώτατη εκπαίδευση και από τις καλά αμειβόμενες θέσεις στην αγορά εργασίας, είναι ζητήματα που δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά και κάθε πολίτη. Για το λόγο αυτό και επειδή η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποφεύγει το διάλογο, αποφασίστηκε, με τη συνδρομή των ερευνητικών ινστιτούτων των Ομοσπονδιών, να διαμορφωθεί μια ατζέντα των κυριότερων προβλημάτων του χώρου της Παιδείας και να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ενημέρωσης σε όλη τη χώρα. Θυμίζουμε ότι η ΟΙΕΛΕ απηύθυνε πρόσφατα  πρόσκληση για την επανέναρξη του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία με αναφορά στα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο χώρος της εκπαίδευσης.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν η ατζέντα των κυριότερων ζητημάτων που θα αναδειχθούν και οι λεπτομέρειες της καμπάνιας των τριών εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών.

Δημοφιλή!!  Καταγγελία για Ανοίκειες και Αλαζονικές Συμπεριφορές Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω