ereipia ruins orothetikes gynaik jpg

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ): Καταδίκη για τη διαπόμπευση οροθετικών γυναικών το 2012 / Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος (βίντεο)

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ): Καταδίκη για τη διαπόμπευση οροθετικών γυναικών το 2012 / Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος (βίντεο)

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) καταδίκασε την Ελλάδα για τη διαπόμπευση οροθετικών γυναικών το 2012. Η καταδίκη αυτή είναι σημαντική για τους εξής λόγους:

Ενδοοικογενειακή βία και Ποινική διαμεσολάβηση / Νόμος 3500

  • Αποτελεί αναγνώριση της αδικίας που υπέστησαν οι οροθετικές γυναίκες.
  • Στέλνει ένα μήνυμα ότι η διαπόμπευση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων δεν θα γίνεται ανεκτή.
  • Υπογραμμίζει την ανάγκη για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από το σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή τον ιατρικό τους status. Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

Η καταδίκη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της εκστρατείας προπαγάνδας που εξαπέλυσε ο τότε υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος το 2012. Η εκστρατεία αυτή στοχοποίησε οροθετικές γυναίκες, κυρίως άστεγες και τοξικοεξαρτημένες, κατηγορώντας τες ότι έθεταν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Οι γυναίκες αυτές συνελήφθησαν, υπέστησαν δημόσια ατίμωση και τα προσωπικά τους δεδομένα διέρρευσαν στα ΜΜΕ.

Η καταδίκη της Ελλάδας από το ΕΔΔΑ είναι μια σημαντική νίκη για τα δικαιώματα των οροθετικών γυναικών. Αποτελεί επίσης μια παρακαταθήκη για το μέλλον, καθώς υπενθυμίζει ότι η διαπόμπευση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων δεν θα γίνεται ανεκτή.

Ερείπια (Ruins) - Οροθετικές γυναίκες. Το χρονικό μιας διαπόμπευσης [HD]

Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) πάνω από 900 φορές, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης. Οι καταδίκες αυτές αφορούν μια ευρεία γκάμα θεμάτων, όπως τα δικαιώματα κρατουμένων, τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα, τη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών, τις επιθέσεις στην κοινωνία των πολιτών, τις διακρίσεις, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, την ελευθερία της έκφρασης, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, την ελευθερία συνάθροισης, το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δημοφιλή!!  Το Υπουργείο Παιδείας Γυρίζει την Πλάτη στους Εκπαιδευτικούς Γονείς ΑΜΕΑ: Χωρίς Δικαίωμα Μετάθεσης Παρά τις Ανάγκες τους

Οι καταδίκες αυτές αποτελούν μια σοβαρή παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της Ελλάδας και υποδηλώνουν ότι το κράτος δεν συμμορφώνεται με τα ελάχιστα πρότυπα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

Οι λόγοι για τις συχνές καταδίκες της Ελλάδας είναι διάφοροι και πολυπαραγοντικοί. Μερικά από τα βασικά αίτια περιλαμβάνουν:

  • Η ανεπαρκής νομοθεσία και η κακή εφαρμογή της: Η ελληνική νομοθεσία σε ορισμένους τομείς, όπως η κράτηση, η προστασία των γυναικών και των παιδιών, η ελευθερία της έκφρασης και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, δεν είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επιπλέον, η εφαρμογή της νομοθεσίας σε αυτούς τους τομείς είναι συχνά ανεπαρκής ή μεροληπτική.
  • Η έλλειψη πολιτικής βούλησης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδειχθεί ότι είναι συχνά απρόθυμη να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η έλλειψη πολιτικής συναίνεσης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η αδυναμία των πολιτικών να αντιληφθούν τη σοβαρότητα του προβλήματος και η πίεση από ομάδες συμφερόντων που αντιτίθενται στη βελτίωση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  • Η έλλειψη αποτελεσματικών μηχανισμών προσφυγής: Οι μηχανισμοί προσφυγής για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα είναι συχνά ανεπαρκείς ή αναποτελεσματικοί. Αυτό καθιστά δύσκολο για τα θύματα παραβιάσεων να λάβουν δικαίωση.
Δημοφιλή!!  Η Πραγματική Ζωή ενός αθλητή - Η Ψευδαίσθηση της Δόξας: Τι Συμβαίνει Όταν Σβήνουν τα Φώτα των Γηπέδων

Οι καταδίκες αυτές καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα έχει σημαντικό πρόβλημα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι σημαντικό να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι οι πολίτες της Ελλάδας, ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο, τη θρησκεία ή την κοινωνική τους θέση, θα μπορούν να απολαμβάνουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω