Screenshot 2024 01 18T215250.241

Ιδιωτικά πανεπιστήμια / ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Κατά των καταλήψεων – ζητά υπογραφές για ανοιχτές σχολές

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ιδιωτικά πανεπιστήμια / ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Κατά των καταλήψεων – ζητά υπογραφές για ανοιχτές σχολές

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ απευθύνει κάλεσμα σε φοιτητές για συλλογή υπογραφών υπέρ των ανοιχτών σχολών και κατά των καταλήψεων. Χαρακτηρίζει τις καταλήψεις ως πράξη «γνωστών μειοψηφιών» που ευθύνονται για χαμένες εξεταστικές και υποβάθμιση των πανεπιστημίων.

Οι φοιτητές, από την άλλη πλευρά, συνεχίζουν δυναμικά να πραγματοποιούν καταλήψεις σε πανεπιστήμια και σχολές σε όλη τη χώρα, για δεύτερη εβδομάδα. Οι καταλήψεις έχουν σημειωθεί σε όλα τα ιδρύματα της Αθήνας, όπως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το ΕΚΠΑ, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, καθώς και σε πανεπιστήμια και σχολές σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη, Θεσσαλία, Ιωάννινα και σε πολλές άλλες πόλεις.

Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Τι ισχύει; Μύθοι, ανακρίβειες και υπερβολές.

Μια διάλεξη καθηγητή / Καταπληκτικό μάθημα – στάση ζωής!!!

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο προβλέπει τη δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. 

Η ανακοίνωσή: «Τις τελευταίες ημέρες, οι «γνωστές» μειοψηφίες επιχειρούν να καταλάβουν παράνομα τις σχολές, με πρόσχημα τη διαφωνία τους στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. Το έργο παίζει σε επανάληψη.

Δημοφιλή!!  Χαμός στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ: Απολύουν για 2η φορά τον επί 19 έτη συμβασιούχο επειδή τόλμησε να έχει συνδικαλιστική δράση

Είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για χαμένες εξεταστικές χιλιάδων φοιτητών στο παρελθόν, οι ίδιοι που στερούν από τους τελειόφοιτους να δώσουν αυτό το «τελευταίο μάθημα για πτυχίο».

Είναι οι ίδιοι που ενώ κλείνουν τις σχολές με το «έτσι θέλω», ξαφνικά κόπτονται για την «δήθεν» υποβάθμιση των Ελληνικών Δημοσίων Πανεπιστημίων.

Καλούμε κάθε ενεργό φοιτητή της χώρας να υπερασπιστεί τις ανοιχτές σχολές και την εύρυθμη λειτουργία των Ιδρυμάτων μας. Καμία εξεταστική χαμένη.

Δεν θα τους περάσει.

Αρκετά αποφάσισαν για εσένα, χωρίς εσένα».

Μαθητές Νισύρου σε αποχή για την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων / Δωρεάν και δημόσια παιδεία για όλους, το αίτημα των μαθητών

ΔΟΕ/ΟΛΜΕ/ΠΟΣΕΕΠΕΑ – Κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για τη συμμετοχή στην Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω