ΤΑΞΗ 1

Μαθητές Νισύρου σε αποχή για την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων / Δωρεάν και δημόσια παιδεία για όλους, το αίτημα των μαθητών

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μαθητές Νισύρου σε αποχή για την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων / Δωρεάν και δημόσια παιδεία για όλους, το αίτημα των μαθητών

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου/ Λυκειακών Τάξεων Νισύρου απείχαν από τα μαθήματά τους σήμερα, 18 Ιανουαρίου 2024, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Σε ανακοίνωσή τους, οι μαθητές τονίζουν ότι η ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων θα αυξήσει το κόστος της εκπαίδευσης, θα απειλήσει την ισότητα πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση και θα υποβαθμίσει τα δημόσια πανεπιστήμια.

Επιπλέον, αναφέρουν ότι η παιδεία δεν είναι προϊόν που να πωλείται στην αγορά, αλλά δημόσιο αγαθό με πρόσβαση σε όλους.

Οι μαθητές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για δωρεάν και δημόσια παιδεία για όλους.

Ακολουθεί το κείμενο των μαθητών

ΑΠΟΧΗ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ  ΔΩΡΕΑΝ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Σήμερα, 18/1/2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες του ακριτικού Γυμνασίου/ Λυκειακές Τάξεις Νισύρου για να αντισταθούμε σθεναρά στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης, επιλέξαμε να απέχουμε από τα μαθήματα μας. Με αγωνία για το μέλλον μας, επιλέξαμε τον δρόμο της αποχής, στηρίζοντας και συμμετέχοντας στο μαθητικό κίνημα και εκφράζοντας τις ανησυχίες μας μαζί με τους συμμαθητές μας σε όλη την Ελλάδα.

Δημοφιλή!!  Πρόγραμμα «Αθηνά»: Δωρεάν Στέγαση για Φοιτήτριες στην Αθήνα

Αντιτασσόμαστε έντονα και στέκουμε απέναντι στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, καθώς αυξάνει το κόστος της εκπαίδευσης και ταυτόχρονα απειλεί την ισότητα πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση ενθαρρύνοντας την εμπορευματοποίηση της γνώσης. Επίσης, με την εισαγωγή ιδιωτικών πανεπιστημίων, θα υποβαθμιστούν σημαντικά τα δημόσια πανεπιστήμια λόγω της υποχρηματοδότησης τους και του ανταγωνισμού με τα ιδιωτικά,  αφού η παιδεία θα είναι προσανατολισμένη περισσότερο στο κέρδος παρά στην ίδια τη παροχή γνώσης. Η παιδεία, όμως, δεν είναι προϊόν που το πουλάνε στην αγορά, αλλά δημόσιο αγαθό με πρόσβαση σε όλους και όλες.

Να τονίσουμε πως η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών του σχολείου μας στηρίζει την εναντίωση μας προς το νομοσχέδιο αυτό της κυβέρνησης και επικροτεί την στάση διαμαρτυρίας μας. Γιατί μαζί μας ζουν καθημερινά την αγωνία μας για ένα σκοτεινό μέλλον όπου δε θα δίνονται σε όλους μας οι ίδιες ευκαιρίες.

Δημοφιλή!!  Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ: Αιτήσεις Μετατάξεων, Θετικές Γνωμοδοτήσεις για Παραίτηση και Ανάκληση Μετάταξης

Δεν υποχωρούμε από τον αγώνα μας για δωρεάν και δημόσια παιδεία για όλους. Συνεχίζουμε δυνατά και αποφασιστικά. Δε θα σας αφήσουμε να κλέψετε το μέλλον μας!!!

 

ΤΟ 15ΜΕΛΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ / ΛΤ ΝΙΣΥΡΟΥ

 

Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Τι ισχύει; Μύθοι, ανακρίβειες και υπερβολές.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω